);

Zo werk je makkelijk vanuit huis

Zo werk je makkelijk vanuit huis

Het afgelopen anderhalf jaar is het thuiswerken logischerwijs enorm toegenomen. Aanbieders van snel internet, kantoormeubilair en printers deden goede zaken. Over de hele wereld waren de goede camera’s voor het online vergaderen uitverkocht. Ik weet dat, want juist op dat moment had ik er eentje nodig voor de online trainingen die ik op moest nemen. Daar waar je voorheen een heel goede camera kon kopen voor nog geen 100 euro werden ze opeens 2e hands voor 2x die prijs aangeboden op marktplaats. Een goede en snelle internetverbinding werd ook nóg belangrijker dan die al was.

Thuiswerken blijft zeker de komende jaren nog populair. In dit artikel doe ik je een paar suggesties die het thuiswerken nog makkelijker maken.

 

Snel internet en een TV abonnement in één

Omdat mijn man ook ging thuiswerken, onze dochter vanuit huis haar lessen moest volgen én ik ook de hele dag online was, moesten we gewoonweg overstappen naar een snellere internetverbinding. De internetverbinding die we hadden, voldeed echt niet meer. Meer dan eens moesten we online vergaderingen en lessen onderbreken, omdat de internetverbinding vastliep. We hebben toen gekeken naar een internet en TV abonnement in éen pakket.

Eigenlijk hadden we dat veel eerder moeten doen. Voorheen hadden we namelijk het internet en het TV abonnement apart bij verschillende aanbieders. Nadat we wat hadden rondgekeken hadden we voor minder geld én sneller internet én het TV abonnement gecombineerd in een pakket.

Nu ben ik heel blij met mijn snellere internetverbinding. Ook nu man en dochter gewoon weer op school en op het werk zijn en ik alleen nog van het internet gebruik maak overdag.

 

Een wifi versterker is wel fijn

Heb je eenmaal zo’n internet en TV abonnement afgesloten, maar heb je alleen beneden een stabiele wifiverbinding en valt deze boven nog wel eens weg, dan kan je daar een wifi versterker plaatsen. Ook handig als je bijvoorbeeld in je slaapkamer Netflix wilt kijken of buiten in het tuinhuisje wilt werken. Je hebt alleen een stopcontact nodig en je kan door heel het huis een stabiele internetverbinding realiseren.

 

Een goede webcam voor de online vergaderingen en online lessen

De camera op je laptop is vaak van slechte kwaliteit. Zeker wanneer het licht onvoldoende is, zie je gezichten maar middelmatig. Daarom is een goede webcam echt geen sinecure. Zelf heb ik een Logitech webcam aangeschaft met stereo opname geluid. De camera is ook bij slecht licht heel scherp en het geluid is fantastisch. Aanrader dus. Je koopt de Logitech C920S nu voor nog geen 80 euro. En voor deze camera betaalde je anderhalf jaar geleden dus meer dan 200 euro!

 

Een goede werkplek

Zelf werk ik het liefste achter de keukentafel. Zo heb ik alles onder handbereik: thee, koffie en het tussendoortje. En daarbij vindt hond Charlie het ook een stuk gezelliger met mij dichtbij dan dat ik boven in een werkkamer zit. Maar met 3 mensen in huis die vanuit huis werkten en leerden, moest er een werkplek komen met een goed bureau en een goede bureaustoel. Probeer een werkplek te creëren waarbij je genoeg (gefilterd) daglicht hebt en maak het gezellig met wat planten. Je werkt altijd beter in een opgeruimde en gezellige werkplek. En daarbij… planten zorgen voor wat extra zuurstof, die je tijdens zo’n thuiswerkdag wel kunt gebruiken.

 

Hou je werkhouding in de gaten

Een tip die ik iedereen kan meegeven, is om je werkhouding in de gaten te houden. Als je net als ik aan de keukentafel zit, dan kan je al snel een verkeerde houding aannemen. Heel handig is om in dat geval een laptopverhoging aan te schaffen met een apart toetsenbord en muis. Hierdoor staat het scherm van je laptop op ooghoogte en hoef je dus niet je nekspieren te belasten. Dat scheelt een hoop nekklachten en hoofdpijn aan het einde van de dag. Een muis gebruiken, is beter voor je hand en arm dan het gebruik van de touchpad van je laptop de hele dag. Investeer daarom even in een laptopstandaard, een muis en muispad voordat je vanuit huis gaat werken.

Met je laptop op schoot op de bank is overigens echt een no-go. Mijn man wil zo nog wel eens een dagje doorbrengen, maar moet dat vaak aan het einde van de dag bekopen.

Oh ja, en een laatste tip: ga af en toe naar buiten voor wat lichaamsbeweging en frisse lucht. Je bent dan veel productiever daarna.

 

Ook leuk om te lezen:

»  tips voor een thuiswerkende moeder

»  de vijf spelregels van thuiswerken

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.