);

Tips voor een thuiswerkende moeder

Tips voor een thuiswerkende moeder

Al ruim twee jaar ben ik met heel veel liefde en plezier thuisblijfmoeder. Na ruim twee jaar niet officieel gewerkt te hebben, want een thuisblijfmoeder werkt ook, geloof me, ben ik nu officieel een thuiswerkende moeder. Dat betekent wel dat ik van de belastingdienst aan bepaalde verplichtingen moet voldoen. Bijvoorbeeld het maken van voldoende uren. Hoe zorg ik ervoor, terwijl er twee kleine kindjes in de rondte lopen, dat ik toch aan die verplichting kan voldoen?

» Lees ook: een gedwongen thuisblijfmoeder

 

De thuiswerkende moeder

De naam zegt het al, je combineert het moederschap met werk dat je vanuit huis doet. En dat valt af en toe niet mee! Beide hebben immers je onverdeelde aandacht nodig. Toch is er voor mij geen betere combinatie denkbaar. Ik ben namelijk gek op allebei. Toch ging ik op zoek naar tips voor een thuiswerkende moeder. Want hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg uren maak en toch iedereen te vriend hou?

 

Mijn 5 tips:

Zorg voor een ritme. Dat is voor mij als moeder goed te doen. Ik heb namelijk al een redelijk ritme opgebouwd. Na het verzorgen van de kinderen en het ontbijten slinger ik de laptop aan en vermaken de kinderen zich even zelf. Wanneer ik een opdracht heb afgerond zet ik de computer weer uit en doe een stukje huishouden. Na de lunch gaan de kleintjes (hopelijk) even slapen terwijl ik ondertussen weer een opdracht afrond. Daarna even naar buiten, stukje huishouden en is het alweer tijd om te koken.

Wanneer de kinderen op bed liggen kan ik, indien nodig, nog een opdracht afwerken. Dan is de dag alweer voorbij. Je hebt als thuiswerkende moeder werkelijk geen tijd meer om je te vervelen!

 

Organiseer en plan. Toegegeven, dit is verre van mijn sterkste punt. Die overigens wel mijn aandacht heeft, waardoor ik er echt al beter in wordt. Het is namelijk ook een kwestie van discipline en dat is te leren!

’s Avonds maak ik een lijstje met opdrachten die ik de volgende dag af wil ronden. Wanneer je een krul door een opdracht kunt zetten voelt dat echt enorm lekker!

Bonustip: doe belangrijke klussen eerst. Werk ook eerst je mail bij, dat is ook al de helft van het werk.

 

Wees flexibel. Helaas heb ik hier in huis geen ruimte voor een kantoor. Ik zit dus aan de eettafel in de woonkamer. Wanneer de kinderen zich even niet zelf kunnen vermaken, stop ik met werken. Ook als dit betekent dat ik bijvoorbeeld de zaterdag of zondag aan het werk moet zodat mijn manlief bij de kinderen is. Niks staat werken namelijk zo in de weg als frustratie.

 

Stop ook eens met werken! Dit is een punt van aandacht voor mij…Ik kreeg gisteren al naar mijn hoofd geslingerd dat ik een workaholic ben! Want al werk ik op sommige momenten officieel niet, in mijn gedachten ben ik er toch vaak met werk bezig. Dat is ook een veelgehoorde klacht van medebloggers, want is niet alles wat je doet een potentieel onderwerp om over te schrijven? Puntje van aandacht dus voor mij, naast het organiseren en plannen. Hmm, misschien moet ik het ontspannen ook maar inplannen?

 

Geniet van het thuiswerken. Dit is voor mij het belangrijkste punt. Want als het goed is, heb je als thuiswerkende moeder van je hobby je werk weten te maken. Dus dan zit het waarschijnlijk wel snor met je discipline. Geniet van het feit dat je geen opvang hoeft te regelen voor je kindje en dat je zelf je uren in kan delen. Dat is toch geweldig? En je hebt het zelf voor elkaar gekregen!

 

Heb jij nog tips?

Moeder worden zonder positief rolmodel

Moeder worden zonder positief rolmodel

Alles wat je meemaakt in je leven vormt je. Het maakt dat je bent wie je bent. De een krijgt met meer hobbels te maken in zijn of haar leven…

Opgroeien met ouders met psychische problemen

Opgroeien met ouders met psychische…

Opgroeien als kind van ouders met psychische problemen (KOPP-kind), het laat zijn sporen na. Dat kan ook niet anders wanneer je altijd op…

Ik ben een KOPP-Kind

Ik ben een KOPP-Kind

Gera: “het is tijd om mijn verhaal te doen. In chronologische volgorde, de naakte waarheid en zonder teveel poespas opgeschreven. Lelijk,…

Hi, mijn naam is Gera (‘83). Samen met mijn manlief vormen we een samengesteld gezin met drie prachtige kinderen: Johan (2002), Levi (2015) en Lisa (2016). Vanaf 2015 ben ik een bewuste thuisblijfmoeder. We wonen in de Gelderse Vallei. In oktober 2016 werd ik een beetje onrustig. Ik wilde graag iets nieuws leren en zocht daarom een nieuwe hobby. Mijn persoonlijke en maatschappelijke blog op huismama.nl zag het levenslicht. Ik ben bloedfanatiek en doe de dingen niet graag half. Het schrijven werd dan ook al snel een uit de hand gelopen hobby… Met mijn artikelen hoop ik mensen te prikkelen en te bereiken dat mensen na gaan denken. Want waarom doen we de dingen zoals we ze doen? 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.