Een magische voorstelling: Op zoek naar de schat

Een magische voorstelling: Op zoek naar de schat

Een magische, sprookjesachtige kindervoorstelling, daar zijn er niet veel van. Mijn kleuter van 4,5 heeft nog nooit een voorstelling met illusies gezien dus ik was benieuwd wat hij er van zou vinden.

» Lees ook: leuke kindermusicals 2018

 

Best spannend hoor!

Hij ging zitten bekeek het donkere decor aandachtig: mama dat is toch een kookpot? Inderdaad, dat gebruiken heksen en tovenaars vaak voor toverdrankjes. Hmmm dat was meteen best spannend. Ook de andere dingen in het decor wekten de nieuwsgierigheid en brachten tegelijkertijd een gevoel van spanning. De voorstelling begon, het licht ging uit en het was DONKER. Al snel werd mijn hand stevig vast gepakt door mijn doorgaans toch best stoere kleuter.

 

Interactieve magische voorstelling

Maar al snel begonnen er leuke effecten en kwam er meer licht en was het nog wel spannend maar niet té.

Hoofdpersoon Aires heeft een schatkaart gevonden die hem leidt naar het bos waar het huis van de tovenaar staat. Die vertelt hem dat hij moet leren toveren en geeft hem een paar opdrachten zodat hij uiteindelijk de schat kan vinden. Die opdrachten voert hij soms alleen en soms samen met kinderen uit het publiek uit.

Ondertussen gebeuren er her en der wat magische dingen die met veel oh’s en ah’s bewonderd worden. Van die  magie momenten hadden er nog wel veel meer van in mogen zitten wat ons betreft! Overigens zijn de meeste kinderen wel zo slim dat ze sommige trucs wel wat door hadden. Ik denk dat de ideale leeftijd voor deze voorstelling wat betovering betreft het beste past bij 4-7 jaar.

 

Hulp-tovenaar spelen!

Er is vrij veel interactie met de kinderen; hun hulp wordt zelfs op het podium gevraagd bij een aantal toveropdrachten en dat is erg leuk! En ook een risicofactor als iets net wat langer duurt dan bedacht maar ook dat pakt Aires handig op. En voor de kinderen is het natuurlijk geweldig om mee te mogen doen in de voorstelling in dat spannende decor.

De eerste keer dat Aires hulp vroeg bleef het overigens nog stil naast me, even later klonk het spontaan “ik wil je wel helpen!” toen Aires het toverzwaard niet uit de steen getrokken kreeg laugh

Tip: als je kind graag mee doet op het podium zorg dan dat hij of zij redelijk vooraan zit, dan is de kans het grootst dat het lukt.

 

Meet & Greet!

Na afloop konden de kinderen een kijkje nemen op het podium en was er nog een meet & greet en daar stond vrijwel elk kind voor in de rij! Die van ons was vooral rondjes aan het rennen in de foyer en vroeg toen hij aan de beurt was (ik was voor hem in de rij gaan staan..) aan Aires of hij ook mee ging rondjes rennen? Dat wilde Aires wel, alleen pas als de rij weg was natuurlijk. En zo gezegd zo gedaan, even later rende Aires met een horde kids achter zich aan rondjes door de foyer. Heerlijk! Je kan aan hem merken dat hij kinderen een leuk publiek vindt en hen graag een mooie middag bezorgt!

magische voorstelling

Helaas is deze magische show niet in allerlei theaters te zien. Wil je Aires gaan zien in een theater, dan moet je zijn website in de gaten houden.  Wel kun je hem voor andere evenementen boeken waar kids magisch geëntertaind moeten worden. Ook voor kinderfeestjes in een kleinere setting draait hij zijn hand niet om.

 

Meer blogs van Judith:

20 Toffe kinder theatertips voor 2019 en 2020

20 Toffe kinder theatertips voor…

Het theaterseizoen is weer begonnen! Altijd leuk om alvast te kijken waar je dit schooljaar naartoe kunt nu je kind weer wat ouder is en er…

Buurman & Buurman gaan kamperen: weer geweldig leuk!

Buurman & Buurman gaan kamperen:…

Wat zijn er toch leuke voorstellingen voor kinderen. Ik ben zelf enorm fan van theater en mijn inmiddels 6-jarige zoontje kan er ook geen…

Getest speelgoed: ColourMazing + winnen!

Getest speelgoed: ColourMazing…

Voor website4mama mochten we 2 pakketjes testen van ColourMazing: Jungle en Piraten & Ruimteschip. Met ColourMazing schijn je…

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.