);

Eindelijk lezen met Dagboek van een Muts

Eindelijk lezen met Dagboek van een Muts

Onze dochter leest niet graag. Iets wat je niet makkelijk afgaat of dat wat zelfs ronduit moeizaam gaat, is dan automatisch ook niet leuk. Zelf een boek pakken heb ik haar dan ook nog zelden tot nooit zien doen. Totdat ze in de schoolbieb het boek: Dagboek van een Muts tegenkwam en ging lezen. Dat was het moment dat ze die avond tegen me zei: “Mam, ik heb zo’n leuk boek op school: Dagboek van een Muts”. Mijn mond viel open. Een leuk boek gelezen? Jij?

Nog geen 2 dagen later zagen we deel 1 in de etalage van een boekwinkel liggen voor een extra leuk prijsje, dus hebben we deel 1 en deel 2 gelijk maar gekocht. Sindsdien zijn al 7 delen van de nu 12-delige serie verslonden. Het kind dat nooit las, waarvan de juffen dachten dat ze wel eens dyslectisch zou kunnen zijn, verslindt nu Dagboeken van een Muts.

 

Dagboek van een Muts

De serie Dagboek van een muts wordt geschreven door: Rachel Renée Russell, die in groep 8 haar eerste boek schreef én illustreerde. De illustraties uit Dagboek van een muts worden zowel door haar als haar dochter Nikki gemaakt. De serie heet in het Engels: Dork Diaries

De dagboeken worden bijgehouden door Nikki Maxwell, die naar een nieuwe school gaat. Daar wordt ze verliefd op hottie Brandon, maakt ze vijanden met de populaire maar o zo gemene MacKenzie en kan je genieten van haar blunders en successen.

 

Wat ik vind van Dagboek van een MUTS

De boeken zijn 14,99 voor de delen 1 t/m 11 en de prijs van het nieuwe deel 12 is 15,50. De boeken hebben gemiddeld zo’n 290 pagina’s, maar veel daarvan zijn ook geïllustreerd én de letters zijn schrijfletters die ruim opgezet zijn. Dus het leest makkelijker weg en spreekt meer tot de verbeelding door de illustraties dan een gemiddeld leesboek voor die leeftijd.

Dagboek van een Muts voor meiden vanaf 10 jaar

Dat én het feit dat de schrijfster de belevingswereld van meiden vanaf 10 jaar zo goed weet te vatten, zal het succes van Dagboek van een muts verklaren. In onze dochter hebben ze tenminste een groot fan erbij sinds halverwege dit jaar. En alleen al daarom ben ik ook een groot fan. Want dit had ik een jaar geleden niet durven hopen. Dat mijn kind uit zichzelf een boek zou pakken, uit zou lezen en mij zou smeken om alsjeblieft zo snel mogelijk een volgend deel te kopen. En zeg dan maar eens nee… je wilt tenslotte lezen zoveel mogelijk stimuleren bij je kind.

Dus… koop je 1 deel van deze serie voor je dochter, dan is de kans groot dat je uiteindelijk alle delen voor haar moet kopen. Wees dus gewaarschuwd! wink

 

Over Dagboek van een MUTS deel 12

Het nieuwste deel van Dagboek van een MUTS is in september verschenen. Je kan de delen willekeurig aanschaffen. Het zijn op zichzelf staande verhalen en onze dochter heeft ook eerst de delen gelezen die haar het leukst leken. Deel 12 ligt momenteel nog onder de kerstboom, dus ik moet het even met de flaptekst doen…

Deel 12: Liefdeskriebels

Het schooljaar is bijna voorbij en Nikki kan niet wachten tot het zomervakantie is. Maar dan komt er een nieuwe jongen in de klas, en hij is SUPERLEUK! Nikki voelt kriebels, maar wat moet ze daar nou weer mee? Want hoe moet dat dan met hottie Brandon? Aartsvijand MacKenzie zit er natuurlijk bovenop. Lukt het haar om Nikki en Brandon uit elkaar te drijven? 

Nou dat wordt natuurlijk wel lachen, gieren, brullen én spannend om te lezen. Onze dochter gaat een gat in de lucht springen dat ze weer een nieuw deel van Dagboek van een muts mag gaan lezen.

Kortom, echt een aanrader voor alle fervente én niet-lezende meiden vanaf 10 jaar. Ik zeg: hulde aan Dagboek van een muts. Nu nog op zoek naar een andere leuke serie, want in dit tempo zijn we binnen een paar maanden door alle boeken van deze serie heen en zo snel kan schrijfster Renée Russell vast geen nieuw exemplaar schrijven.

Suggesties?

Benieuwd naar deze toffe serie voor meiden? Check hier alle boeken.

» Lees ook: een uitleg over AVI niveau

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.