);

De leukste knutsels voor Pasen

De leukste knutsels voor Pasen

Knutselen met je kinderen is altijd een goed idee. En nog leuker is het wanneer je het thema gericht kan doen. Binnenkort is het weer Pasen en daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke ideeën om voor/met Pasen te knutselen samen met je kinderen. Ze zijn allemaal heel makkelijk uit te voeren. Dus ook voor kleine kindjes zijn veel van deze knutselprojecten geschikt.

 

Paashaasjes stempelen:

Laten we makkelijk beginnen. Je hebt hiervoor nodig: gekleurde verf, wc rollen, papier.

Maak van wc rollen een paashaas (zie voorbeeld) Giet wat witte of bruine verf op een bordje en stempelen maar. Met een kwastje en andere kleuren verf zou je het schilderij nog af kunnen laten maken. Super easy en leuk om te doen!

 

Voetjes verven met je kleintje:

Paasknutsel, voetjes verven

Ook met je baby kun je knutselen. Ik kwam deze pin tegen en tijdens mijn werk op het kdv knutselen wij ook vaak op deze manier met de baby’s. Met grotere kinderen kan dit natuurlijk ook prima, maar die willen dat niet altijd meer. Wat heb je nodig: gekleurde verf, kwastjes, papier, stiften en een nat washandje of poetsdoekjes om de voetjes weer schoon te maken.

Verf de voetjes en stempel ze op het papier. Ik leg deze altijd op een platte harde ondergrond bijvoorbeeld. De tafel of de grond. De kuikentjes kun je met vingertjes stempelen. Wanneer de verf droog is kun je de gezichtjes etc. tekenen met een stift.

 

Schilderijtje maken voor Pasen:

Schilderij maken voor Pasen

We blijven nog even bij de jongste Picasso’s. En voor deze knutsel heb je nodig: een canvas doek, gekleurde verf, kwasten, een paashaas uitgeknipt op karton.

Plak de paashaas met een dubbelzijdig plakbandje op het schilderij. En laat je kleintje maar gaan met verf. Dit kan zijn met kwasten, vingers of stempelend. Haal zodra de verf droog is de paashaas weg en tadaaaa! Je schilderij kan aan de muur.

 

Paashaas bloempotjes:

Paashaas bloempotjes maken

Voor deze knutsel heb je 1 of meerdere lege blikken nodig. Verf deze als eerste wit (of geel als je de kuiken vorm wilt maken). Verder heb je nodig: gekleurd karton of rubber, lijm, wiebeloogjes, zwarte stift, potgrond en bloembollen van bijvoorbeeld narcissen.

Wanneer je blik gedroogd is kun je hem gaan beplakken met de oortjes en pootjes etc. Vul hem als laatste met de potgrond en de bloembollen.

 

Paaseitjes op een knijper makenEen paasei op een knijper:

Deze is toch te grappig en op verschillende manieren te maken. Maar met een foto erin vind ik hem zelf het leukste.

Je hebt nodig: dik karton, stiften, stickers of verf. Een foto, houten knijper en lijm.

Versier een paasei van dik karton en knip hem al kartelend doormidden. Plak achter het onderste deel een foto van het hoofd van je kind. Plak de ene helft op de onderste kant van de houten knijper, en plak de andere helft op de bovenste kant.

 

Raamversiering met krijtstift:

Paashaas raamtekening

Ik hou persoonlijk van zwart/wit wonen, en daarom vind ik het leuk om mijn raam te versieren tijdens kerst, Sinterklaas en Pasen etc. met krijtstiften. Nou is niet iedereen een goede tekenaar van zichzelf maar voor hen zijn er overal op internet printables te vinden in thema’s. Die kan je op het raam plakken en overtrekken met krijtstift. Maar je kinderen laten tekenen met krijtstift is natuurlijk ook leuk.

 

Paashaas slinger:

Paasslinger maken

Voor deze vrolijke slinger kun je gebruik maken van voorbeelden op internet en deze uitprinten, uitknippen, een bolletje watten erop plakken en aan een lijn hangen. Maar je kunt natuurlijk ook de haasjes uitknippen en met de kinderen versieren op allerlei manieren.

 

Paasmandjes maken:

Paasmandjes maken voor paaseitjes

Bij Pasen horen paasmandjes. Vooral omdat ze handig zijn bij het verzamelen van de paaseitjes. Deze vind ik ideaal en makkelijk te maken. Je hebt nodig: Een lege plastic fles doormidden gesneden, chenilledraad, karton, lijm, stiften, wiebeloogjes.

Versier de lege fles met oren, ogen, snorharen en hazentanden. Maak 2 gaatjes in de bovenkant waar het chenilledraad doorheen kan om het handvat mee te maken.

» Lees hier voor meer paasknutsels

» Lees hier: eierdopjes pasen knutselen

 

Fijne paasdagen allemaal en veel knutselplezier!

 

Meer blogs van Yvonne:

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Een pup in ons gezin!

Een pup in ons gezin!

Al maanden, wat zeg ik, ruim anderhalf jaar denken we er aan en hebben we het er over. We zouden graag een hondje in huis willen… Maar wanneer…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.