);

Leuk om te maken voor Pasen

Leuk om te maken voor Pasen

Het is weer bijna Pasen en dan brengen we volop de lente in huis en maken we het huis gezellig met paasknutsels. De paashaas en gekleurde eitjes lijken onlosmakelijk verbonden aan het Paasfeest, maar met de wederopstanding van Jezus hebben de paashaas en de eitjes natuurlijk niets te maken. Die hebben weer een heel andere oorsprong.

» Lees ook: wat vieren we met Pasen?

Hoe dan ook, het is wel een gezellig feest. Lekker een paasbrunch met het hele gezin, eitjes beschilderen, kopjes thee met een chocolade-eitje en natuurlijk eieren verstoppen. Het is ook een moment in het jaar om eens lekker los te gaan met knutselprojecten en het huis te versieren. Zelf versier ik altijd mooie paastakken in een grote vaas en haal narcissen in huis. Maar je kan met je kinderen natuurlijk ook leuke paasknutsels maken. Ik verzamelde 5 toffe knutselprojecten voor Pasen voor je.

 

5x leuk om te maken voor Pasen

Konijnenoortjes voor Pasen

konijnenoren maken voor pasen

Iedereen konijnenoortjes op en zoeken naar de verstopte eieren. Zie je ze al gaan? Té schattig gewoon. Dit heb je nodig voor 1 paar oortjes:

 • Foam vellen
 • Vilt (of een ander kleur foam of papier)
 • Een diadeem
 • Superlijm

Hoe je de konijnenoortjes zelf maakt, lees je in dit blog.

 

Paashangers maken voor de paastak

paashangers maken voor paastakken

Je kan natuurlijk je versiering voor de paastakken kopen, maar veel leuker is het om ze zelf te maken: samen met je kinderen. Ziet dat er niet heel gezellig uit?

Dit heb je nodig voor de versiering:

 • Lege eierdoos
 • Wol
 • Zwarte stift/wiebeloogjes
 • Vilt
 • Schaar
 • Lijm
 • Kraaltjes
 • Chenilledraad
 • Plakband

Hoe je de verschillende versieringen maakt, lees je in dit blog

 

Dinosaurus eieren maken

dinosaurus eieren maken voor pasen

Deze eieren zien er niet alleen supercool uit, je kan ze nog eten ook! Én ze zijn heel leuk om te maken met je kids. Dit heb je ervoor nodig:

 • Een pan met genoeg water waar alle eieren in passen
 • 30 eieren
 • 30 boterhamzakjes
 • flesjes voedselkleurstof
 • 2 flessen natuurazijn

Hoe je de dino eieren maakt, lees je in dit blog

 

Paashaasjes van klei

paashaasjes maken van klei

Zijn ze niet schattig deze paashaasjes van klei? En eigenlijk heel makkelijk om te maken. Je hebt alleen wat zelfdrogende klei nodig en wat water. Een boetseersetje is handig, maar niet per se noodzakelijk. Vind je het leuk om je haasjes een kleurtje te geven, haal dan ook wat verf in huis. Voor de kinderen is het naderhand verven van hun haasje wel heel leuk natuurlijk. Heb je dat niet in huis, koop het dan even online. Kijk hier even voor de boetseerklei. Klik hier even voor de boetseerset

Wil je weten hoe je het haasje maakt, check dan dit blog. 

 

Eierhouders maken en je eitjes pimpen

eierhouders maken van kralen en eieren pimpen

Dit vond ik toch zo’n leuk idee voor het maken van eierhouders én om je eitjes te versieren! Voor de eierhouders heb je draad en houten kralen nodig. Die vind je bijvoorbeeld hier

Hoe je de eitjes pimpt lees je in dit blog

 

En? Welke is jouw favoriete DIY voor deze Pasen? Veel knutselplezier!

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.