);

De leukste activiteiten in de tuin tijdens je staycation

De leukste activiteiten in de tuin tijdens je staycation

Een staycation was in 2020 dé manier om vakantie te vieren in eigen land. We konden ook niet veel natuurlijk door alle beperkende maatregelen. Buitenlandse vakanties waren wel mogelijk, maar om nou te zeggen dat ze heel relaxed waren met mondkapjes in 40 graden Celsius en moeilijk doen op de openbare toiletten van de camping… nee. Veel mensen bleven thuis tijdens de zomervakantie en konden ons kleine maar mooie kikkerlandje weer heel goed waarderen. Er is ook zoveel moois te zien en te beleven in Nederland. En ook de achtertuin werd daardoor extra gewaardeerd.

Ook in 2021 is de verwachting dat de tuin vooral voor de kinderen onveranderd belangrijk blijft. Het is en blijft dé plek waar groot en klein kan relaxen en veilig kan spelen. Vandaar dit blog met de leukste buitenactiviteiten en buitenspeelgoed voor uren speelvermaak.

 

Een tuin moet veilig zijn

Om veilig te kunnen spelen moet een tuin natuurlijk veilig zijn. Dat klinkt makkelijker dan het in de praktijk is, want er zijn vele planten onveilig voor mens en ook voor dier. Planten met aantrekkelijke besjes of bloemetjes die kinderen echt beter niet in hand of mond moeten steken.

Ook grind of kleine steentjes, hoe leuk ook, kunnen vervelende verwondingen veroorzaken als je er op valt. Om maar niet te spreken over hoe aantrekkelijk het voor kinderen is om met die kleine steentjes rond te strooien.

 

Leuke buitenactiviteiten in de tuin met mooi weer

Heb je weer een mooie zomer, dan is een buitenbadje een must. Het beste is om een zwembad of poedelbadje te nemen dat je 1x voor het seizoen opzet en schoonhoudt door middel van een filter en pomp. Vergeet ook het afdekzeil niet zodat je niet eerst blaadjes en vliegen uit je bad moet vissen voordat erin gezwommen kan worden.

Leuk speelgoed voor buiten is onder andere het spel cricket. Je weet wel, met die poortjes waardoor je een balletje moet meppen. Door de poortjes steeds weer anders weg te zetten, blijft het een leuk en uitdagend spel dat door iedereen gespeeld kan worden.

Maar natuurlijk kan je ook een paar lege flessen vullen met water en het aloude spel flessenvoetbal spelen. Je gaat dan tegenover elkaar staan en probeert de fles van de tegenstander om te gooien/schoppen met de bal. Als de fles valt, dan moet degene van wie de fles is eerst de bal gaan halen voordat hij of zij de fles weer rechtop kan zetten. Altijd leuk om nadien achter elkaar aan te hollen en de restjes water over elkaars hoofd te gooien wink

Een watertafel is voor kleintjes een heel fijne manier om met water te spelen. Zorg er dan wel voor dat de watertafel in de schaduw staat of er een parasol boven staat, want een watertafel geeft echt uren speelplezier en je wilt niet dat je kinderen verbranden.

Voor de grotere kinderen zijn waterballonnen ook altijd erg leuk, maar persoonlijk ben ik geen voorstander van al dat rubber dat je maanden later nog in je tuin terugvindt. Een keertje is leuk, maar wil je een beetje milieubewust bezig zijn, dan zou ik de waterballonnen lekker in de winkel laten.

 

Leuk voor het hele gezin

Maak je staycation compleet door eens een paar nachtjes te kamperen in eigen tuin. Zijn de kinderen iets groter, dan kunnen ze wellicht ook een keer alleen overnachten buiten. Spannend! Maak het in de tent gezellig met wat lampjes en vertrouwde knuffels en speelgoed en ze hebben de tijd van hun leven. Hou wel altijd de achterdeur open voor het geval dat.

Je hebt dan wel een kleine tent nodig of een grote tuin, maar heb je de ruimte dan is dit erg leuk om met het hele gezin te doen. Maak een kampvuurtje in een vuurkorf, rooster marshmallows, ga barbecueën, pak je gitaar en zing kampliedjes. Zo maak je van je staycation een waar avontuur.

Geen kleine tent of grote tuin voorhanden? Ga dan gezellig picknicken. Kleedje uit, lekkere sandwiches en drinken erbij en maak het gezellig.

Een fijne zomer in je eigen tuin!

» Lees ook dit blog: leukste buitenspeelgoed deze zomer

 

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.