);

Verrassend leuke kleinere dierenparken in Nederland

Verrassend leuke kleinere dierenparken in Nederland

Eerder schreven we al over de bekendste dierenparken van Nederland en de speciale dierenparken gericht op bepaalde diersoorten. Nu zijn de verrassend leuke kleinere dierenparken aan de beurt! En tja, dit lijstje is lang niet compleet natuurlijk, we hebben echt een keuze moeten maken, er zijn er zo veel!

Dus als je een leuke weet die in dit lijstje ontbreekt, tip ze vooral in een reactie!

 

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden

AquaZoo Friesland vind je aan de Friese wateren en met de uitgebreide diercollectie beleef je letterlijk en figuurlijk een spetterend dagje uit in Noord-Nederland. Ga mee op Zeehondensafari, beleef het Zeeleeuwen Spetter Spektakel en feest mee tijdens een heuse Pinguïn Haringhapfestijn; unieke momenten die je niet snel zult vergeten! Tijdens de Zeehondensafari stap je samen met de dierverzorger op een trekschuit om de zeehonden te spotten. Misschien mag jij ook wel een visje aan ze voeren. En wie nog nooit reuzenotters heeft gezien, moet zeker eens op bezoek komen.

En… nieuw sinds 2016: ijsberen!

Voor meer informatie kijk je op de website van Aqua Zoo Friesland. De leuke foto van hierboven is van Aqua Zoo.

 

Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna

In de kop van Noord-Holland ligt deze dierentuin midden in het bos. We schreven er al eerder een blog over.

» Lees ook: betaalbare dierentuinen in Noord-Holland

Je vindt hier o.a. beren, loslopende ringstaartmaki’s, wolven, kangoeroes en loslopende hertjes, fazanten plus je vind er een kinderboerderij. En ook, super bijzonder, gepensioneerde circusleeuwen!

Kijk voor meer informatie op de website van Landgoed Hoenderdaell 

 

Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn

De dieren die je hier bv. ziet zijn kamelen, aapjes, rendieren, alpaca’s, zebra’s, wallaby’s en vele vogelverblijven met arenden en uilen. Naast de dieren zijn er meerdere speeltuinen voor klim en klauterplezier.

Kijk voor meer informatie op de website van Blanckendaell Park

 

Animal Farm in Beverwijk

Dit leuke dierenparkje is gratis toegankelijk en ligt op een eiland midden in een park in Beverwijk. Je vindt er o.a. schildpadden, leguanen, neusberen,stekelvarkens, dwergmangoesten en diverse vogels.

Voor meer informatie kijk je op de website van Animal Farm

 

ZieZoo dierenpark
De zwarte beren van Dierenpark Zie-Zoo

Dierenpark Zie-Zoo in Volkel

Een verrassend leuk dierenparkje met o.a. hyena’s, zwarte beren, anaconda’s, wasberen en heel veel verschillende soorten vogels.

Tijdens het ‘kriebelkwartier’ komen verschillende dieren even uit hun verblijf. Dieren die een beetje kriebelen en/of waar mensen de kriebels van krijgen…

Voor meer informatie kijk je op de website van Dierenpark Zie-Zoo

 

ZooParc Overloon
De tijgers van ZooParc Overloon

Zooparc Overloon

In dit dierenpark kun je op expeditie langs bijzondere dier- en plantensoorten. Als een echte ontdekkingsreiziger verken je de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de Expeditie voer je opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer…

Nieuw in 2017! Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met een nieuwe giraffenvlakte. Dit wordt een uniek combinatieverblijf waar giraffen samen gaan leven met een groep Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort. Maar naast de Ngorongoro zijn er nog vele andere gebieden om op expeditie te gaan zoals de Amazone, Baobab en Outback waar je op avontuur gaat tussen de dieren!

Voor meer informatie kijk op de website van ZooParc Overloon

 

Bestzoo

In dit knusse dierenpark kom je ogen tekort! Er zijn dieren van alle continenten: apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa!

En, er zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua's en wallaroes!
Het park is erg overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij waar kleine kinderen lekker kunnen ravotten.

Kijk voor meer informatie op de website van BestZoo

 

Zoo Veldhoven

Zoo Veldhoven is een dierentuin vlakbij Eindhoven. Voorheen was dit park van de Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. In 2013 is het park overgenomen en wordt het in fasen opgeknapt. De collectie van vooral papegaaiachtigen is toen uitgebreid met roofvogels, flamingo’s, pelikanen en diverse soorten zoogdieren, zoals zebra’s, ringstaartmaki’s en alpaca’s.

Het is een leuk park. Je wordt bij binnenkomst letterlijk welkom geheten door papegaaien en kakatoes die je mag voeren. En die zelfs op je hand komen zitten!
Verspreid over het park staan speeltoestellen en er is een overdekte Bamboe Jungle, die prima geschikt is bij kouder of regenachtig weer.

Kijk voor meer informatie op de website van Zoo Veldhoven

 

Dierenrijk Nuenen
De Chimps van Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk in Nuenen

In Dierenrijk ontmoet je een dag lang dieren van heel dichtbij. Iedere dag presenteren de verzorgers een spetterende zeehondenshow en een unieke olifantenshow. Verder zie je er ijsberen, cheetahs, wolven, tijgers, roofvogels, chimpansees en nog veel meer dieren!

Er zijn buitenspeeltuinen en een indoor-speelpaleis. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke activiteiten als de ‘Dieren Meet & Greet’, ‘Toer de voer’ en de ‘Dierenquiz’. Zo leren kinderen spelenderwijs alles over de dieren en de natuur.

Kijk voor meer informatie op de website van Dierenrijk Nuenen

 

GaiaZoo

GaiaZoo in Kerkrade

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. Deze dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept in 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'.
Je staat er oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen, cheeta’s en de indrukwekkende leeuwen. Ontdek in Rainforest allerlei slingerende en klimmende apen; in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken!
Verder kun je er kennis maken met veelvraten, muskusossen en grootoorvossen - diersoorten die je in geen enkele andere Nederlandse dierentuin tegenkomt!

Naast de dieren is er een waar speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. In de DinoDome gaan kinderen op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud, de ballenbak en de hoge takeltoren. Op de Kinderboerderij kunnen kinderen naar hartenlust de dieren aaien en knuffelen.

Kijk voor meer informatie op de website van GaiaZoo

 

En? Weet je nog een paar leuke kleinere dierenparken? Laat het ons weten!

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.