);

Leuke Herfstvakantie uitjes

Leuke Herfstvakantie uitjes

School lijkt nog maar net goed en wel gestart of de herfstvakantie komt al in zicht. Leuk om alvast vooruit te kijken, wat gaan we doen tussen de ‘even-bijkomen’ dagen door? Wij speurden naar de leukste Herfstvakantie uitjes. Kijk snel mee, er zitten mooie activiteiten tussen, zowel binnen als buiten!

 

De Nationale Archeologiedagen, in het hele land!

Stap het weekend van 13, 14 en 15 oktober 2017 in de wondere wereld van de archeologie. Kom zien, horen ontdekken en graven. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, nieuwe vondsten worden onthuld en op verschillende plaatsen mag het publiek ook zelf z'n handen vuilmaken. Meer dan 200 organisaties in het hele land laten met een gevarieerd programma zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt.

In Austerlitz kan bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan een (deel van een) archeologisch terrein (3km lang en 500m breed) dat uniek is in Nederland. Binnenkort starten daar opgravingen naar de resten van een Frans legerkamp uit 1804. Ooit bivakkeerden er 18.000 soldaten, compleet met houten barakken, waterputten, bakkerijen, slagerijen en pottenbakkerijen.

In Limburg (Melick) wordt een vrijwel intacte R703 anti-tankbunker uit WOII geopend, die normaal gesloten is voor publiek. Ga je liever diep onder de grond? Daal dan af met een archeoloog in de Leidse stadskelders uit de 14e en 15e eeuw.

Speciaal voor (groot)ouders en kinderen: ‘Op ontdekkingstocht in de bodem’ tijdens de familiedag in Echt-Susteren, vuur maken met een vuurboog in Westland, leer alles over Cees de Steenmantijd in Hoogwoud of los het mysterie op van de archeo-escape room in het Atrium van het stadhuis in Den Haag.

Je vindt hier het volledige programma van de Nationale Archeologiedagen

Cinekid festival

 

Cinekid festival, in het hele land!

Voor wie er nog niet echt van gehoord heeft: Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Dit met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Jaarlijks wordt in de herfstvakantie het Cinekid Festival georganiseerd voor de jeugd (4-14 jaar). Dit is hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor kinderen. Zowel in de Westergasfabriek in Amsterdam als in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland.

Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor de kids. Ze vertonen gemiddeld 150 bijzondere films en tv-programma's en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

Kijk hier voor het programma. Of zoek op locatie.

 

ING Wilde Buiten Dagen, in het hele land

Op verschillende plekken in Nederland kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar in de herfstvakantie voor boswachter spelen! Dussss naar wild speuren, spoorzoeken, fikkie stoken zonder lucifers (!), slootjes oversteken, hindernissen nemen op de wildernissenbaan, touwknopen, hutten bouwen, en nog veel meer! Activiteiten zijn gratis maar soms moet je je wel aanmelden, kijk daarvoor op de site van de locatie waar je heen wilt.

Kijk hier voor meer informatie

Riddertoernooi Slot Loevestein

 

Riddertoernooi op Slot Loevestein

Op 21 en 22 oktober vindt er een heus Riddertoernooi plaats op het indrukwekkende Slot Loevestein! Het middeleeuwse riddertoernooi is een weekend vol activiteiten voor jong en oud. De ridders zitten klaar op hun paard, het publiek heeft zich om het toernooiveld verzameld. Wie steekt de ander met zijn lans, zodat de lans breekt? In de spannende finale kan iedereen zien welke ridder de hand van de jonkvrouw wint.

Kijk mee naar de voorbereidingen, demonstraties of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden. Er zijn demo’s van o.a. boogschieten en je kan meedoen met zwaardvechtles!

Enneh de leukste weg ernaartoe is over het water! Ga met de pont, het maakt het dagje extra speciaal!!

Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijs, inclusief een bezoek aan het kasteel en toegang tot het festivalterrein:

Volwassenen: € 13,50
Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 9,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

Kijk op de website van Slot Loevestein voor meer informatie.

» Kijk hier voor een verslag over Slot Loevestein

 

Veel leuks bij Villa Zebra in Rotterdam

Villa Zebra bedenkt en maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen. Om de tentoonstellingen zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de leefwereld van de kinderen zijn er altijd twee: een voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en een voor 7 t/m 12 jaar. Er zijn workshops bij ontwikkeld en op 25 oktober kunnen de kinderen aan de slag tijdens de Klooimiddag.

Toegangsprijs: Vanaf 3 jaar: € 7,00, Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis

Voor meer informatie, kijk je hier.

 

Duik in de wereld van de film: EYE filmmuseum in Amsterdam

EYE Filmmuseum is voor iedereen die van film houdt. Met o.a. vier filmzalen en een grote ruimte voor wisselende tentoonstellingen in een  prachtig gebouw met uitzicht over het IJ is er altijd wat te doen. Films maken, de Cinemini voor de allerkleinsten, workshops, een speurtocht door het hele gebouw en nog veel meer!

Kijk voor de verschillende prijzen op de site, bezoek aan de tentoonstelling is voor kinderen t/m 11 jaar bijvoorbeeld gratis, ga je naar een film dan betaal je voor het kaartje.

Voor meer informatie over de EYE kinderactiviteiten

Vogelverschrikker festival

 

Ja echt waar, een Vogelverschrikkerfestival in Noord-Brabant!

Vlakbij Eindhoven, in Valkenswaard vindt weer het Vogelverschrikkerfestival plaats.

Het Vogelverschrikkerfestival laat iedereen genieten van de unieke, vreemde, bizarre en sprookjesachtige wereld van de vogelverschrikker. Het tweejaarlijkse festival biedt een fantastische combinatie van kunst, cultuur en sfeer voor jong en oud. Basis van het festival vormt een expositie van 100 vogelverschrikkers die tijdens de openingsdag – de dag van de makers – worden gebouwd. Dan komen kunstenaars, ontwerpers, architecten, boeren, maar ook creatieve amateurs van heinde en verre naar Valkenswaard om een spectaculaire vogelverschrikker te maken. In de week daarna is er een verrassend programma voor groot en klein. In de bijzondere sfeer van het festival voelen vele activiteiten zich thuis: van (wereldse) muziek tot cabaret en van workshops tot theater voor jong en oud!

Wanneer: 14 oktober t/m 21 oktober 2017 van 08:00 tot 23:00 uur

Toegang is gratis!

Voor meer informatie over het vogelverschrikkerfestival.

 

Zitten er uitjes bij voor deze Herfstvakantie waar je wel heen zou willen gaan?

» Kijk bij Mams at Work voor meer leuke uitjes met kinderen

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

  1. Wat een leuke tips! Nu hopen op mooi weer in de vakantie...  2. Rory

    okt 12, 2017 at 10:47

    Het EYE filmmuseum lijkt mij leuk om te bezoeken met Mila! Vorig jaar was ik daar bij het JAN Netwerk Event en het is zo'n mooie locatie!This thread has been closed from taking new comments.