);

Mijn leed dat onbereikbaarheid heet

Mijn leed dat onbereikbaarheid heet

Ik ben blogger. Maar weinig mensen hebben daar precies een beeld bij. Ik ben zo iemand die de hele dag “blogjes” tikt en met met haar smartphone rondloopt, foto’s maakt van haar kind en deze op Instagram deelt. Nee hoor, grapje. Hoewel, ik zit wel zit wel zo’n beetje 24/7 op social media en ben afhankelijk van mijn online bereikbaarheid. Ook tijdens vakanties wil ik zoveel mogelijk online zijn. Vooral tijdens vakanties moet ik eigenlijk zeggen, want 9 van de 10 vakanties zijn voor mijn werk.

 

Vakanties als blogger en in privé

Eigenlijk ben ik dus vrijwel altijd aan het werk. Je hoeft geen medelijden met me te hebben hoor. Hoewel een vakantie voor mijn werk heel anders is dan een vakantie die we gewoon zelf uitkiezen, is het ook gewoon ontzettend leuk. Je komt nog eens op plekken waar je in eerste instantie niet snel zou komen. Het is een privilege, een luxe, een ontzettend leuke bijkomstigheid van mijn werk als blogger. Ik mag kosteloos op vakantie. Daar moet ik dan vervolgens wel wat voor doen uiteraard.

Ik kan niet mijn telefoon, camera, gimbal en selfiestick thuis laten. Die moeten mee. Er moet gefotografeerd, geschreven en video opnames gemaakt worden. Zodra ik thuis ben moet de review geschreven worden, de foto’s bewerkt en de video ge-edit worden voor YouTube.

Daar gaat wel wat dagen werk in zitten, maar dat heb ik er graag voor over.

 

Mijn grote leed dat onbereikbaarheid heet

Omdat je van tevoren niet weet hoe goed het mobiele netwerk en de online bereikbaarheid is op een vakantiebestemming, is een goed telefoonnetwerk heel belangrijk. Ik heb nu al jaren dat ik op vakanties bij tijd en wijle zonder bereik zit, laat staan dat ik een keer kan genieten van 4G op vakantie.

Zo gewend als dat we hier zijn aan 4G. Overal, waar je ook gaat en staat. Dat wordt voor mij al stukken minder als ik alleen al de grens oversteek naar onze zuiderburen. En hoe verder ik van Nederland verwijderd raak, des te erger wordt het.

In onze favoriete streek in Frankrijk: de Dordogne moet ik soms een McDonald's zoeken om te kunnen internetten. Om een mailtje binnen te halen en te beantwoorden en om een foto op Instagram te kunnen zetten. Hoe irritant is dat! En volgens mij ook zó onnodig!

 

Manlief heeft KPN: hij wel

De enige in ons gezin die wel bereik heeft en die met gemak via zijn telefoon mail kan binnenhalen en beantwoorden, is mijn man. Die heeft een mobiel abonnement van KPN. Dus hij fungeert regelmatig als mijn hotspot als we in het buitenland zijn.

 

Nou ben ik binnenkort toe aan een nieuw mobiel abonnement. Moet jij eens raden welk netwerk ik ga kiezen ????

» Lees ook: opvoeding en smartphone gebruik

 

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen.

De afbeelding is van Vadim Georgiev: by Shutterstock

 
Meer blogs van Esmée:
De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.