);

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt stress, het vult je energiereserves aan en het herstelt je spieren en cellen. Overdag ben je geconcentreerder, fitter en kun je meer hebben. Bovendien draagt een goede nachtrust bij aan een betere stofwisseling.

Alle reden dus om de slaapkamer zo in te richten, dat je er helemaal tot rust komt. En waar kom je beter tot rust dan in de gemoedelijke, sobere sfeer van een landelijke slaapkamer?

Een slaapkamer inrichten is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. We geven je graag een aantal handige tips voor het inrichten van een slaapkamer in landelijke stijl.

Wat is de landelijke interieurstijl

De landelijke woonstijl is een huiselijke, warme stijl die teruggrijpt op het vroegere leven op het platteland. Zachte kleuren en natuurlijke materialen spelen de hoofdrol, de inrichting is sober maar comfortabel en de sfeer ademt rust uit. De meeste mensen voelen zich in deze woonstijl dadelijk thuis.

Landelijke kleuren

Landelijke kleuren zijn licht en zacht. Daarbij moet je denken aan crèmewit, taupe en beige, maar ook aan aardetinten zoals zand en kleigrijs. Lichte kleuren zorgen voor een rustige, frisse sfeer in de kamer en laten een ruimte optisch groter lijken, wat prettig is als je een kleinere slaapkamer hebt. Kleuraccenten breng je aan in de vorm van accessoires zoals kussentjes, kleedjes, een beddensprei en een paar accessoires.

Wil je een iets minder sobere maar meer romantische sfeer? In de romantisch landelijke stijl, een variant op de 'gewone' landelijke interieurstijl, zie je ook veel pasteltinten, zoals zachtroze, lavendel en zacht blauw.

Landelijke materialen

De natuur speelt een grote rol in het landelijke interieur. Je ziet dan ook veel natuurlijke materialen zoals hout, riet en rotan. Kies voor een robuust houten bed in een lichte maar stevige houtsoort, en houten nachtkastjes. Een vleugje antiek mag er ook altijd zijn, zoals een kledingkast uit grootmoeders tijd. Een houten (of houtlook) vloer geeft een extra warme sfeer. Accessoires zoals mandjes van riet of rotan en aardewerken vaasjes doen het ook heel goed in een landelijke slaapkamer.

Als zachte tegenhanger worden aaibare materialen gebruikt, zoals zachte kussentjes en kleedjes. Een gehaakte sprei over het bed, een schapenvachtje op de vloer of over een stoel, linnen bekleding op de stoel; het geeft dat extra beetje warme sfeer in de slaapkamer.

Landelijke inrichting

Een landelijke inrichting is sober en ruimtelijk. Weinig tierelantijnen en franjes, wel een praktische inrichting, waarin je niet struikelt over de spulletjes. Een sobere inrichting geeft weinig afleiding, wat een goede nachtrust bevordert. Dat wil niet zeggen dat je alleen een bed en een nachtkastje in de kamer moet zetten. Er mag best het één en ander staan, als het maar niet te vol en te druk wordt. Zorg liever voor een ruimtelijke inrichting met voldoende loop- en bewegingsruimte.

Lekker donker

De meeste mensen slapen het beste als het helemaal donker is in de kamer. Raamdecoratie die helemaal verduisterd is dan ook een absolute must in de slaapkamer. Kies bij voorkeur voor op maat gemaakte gordijnen. Deze passen precies op het raam, zodat er geen kiertje licht naar binnen valt. Verduisterende rolgordijnen zijn een goede optie, omdat deze eenvoudig op maat te maken zijn, net zoals plisségordijnen. Het grote voordeel is ook, dat ze op verschillende soorten ramen passen zoals een lichtkoepel of dakraam. Rolgordijnen of plisse voor een draaikiepraam is ook een verstandige keuze, omdat je dit type gordijn in het raam kunt spannen, en het dus altijd op zijn plaats blijft hangen, ook als het raam in een bepaalde stand openstaat.

» Lees ook: kijkje in de landelijke keuken

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.