);

Een letterlijk kijkje in de keuken

Een letterlijk kijkje in de keuken

Je hoeft niet landelijk te wonen voor het hebben van een landelijke keuken. Maar toch denk ik wel dat het feit dat wij redelijk landelijk wonen in een dorp met uitzicht via de keuken op kilometers agrarische grond meegespeeld heeft bij onze keuze voor een landelijke keuken. Ons huis is gebouwd in 1927 en alleen al om die reden past een dergelijke keuken gewoon heel goed.

 

Waarom een landelijke keuken?

Als je aan een landelijke keuken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan hout. En dat is zeker ook een kenmerk. Maar door gebruik van kleur, natuursteen en rvs kan je een landelijke keuken een moderne touch geven. Dat is de landelijke keuken waar ik van houd. Vergeet ook de handgreepjes niet, want die zijn heel vaak bepalend voor de uitstraling van je keuken en zijn een vaak onderschat onderdeel.

 

Onze keuze voor een keuken

Toen we het huis 20 jaar geleden kochten, was al direct duidelijk dat er behoorlijk wat aan gedaan moest worden. En het belangrijkste was wat mij betreft de keuken. Die móest eruit. Wat een lelijk ding!

Zo zag onze keuken er toen uit. Daar schieten toch de tranen van in je ogen!

Oude keuken

 

Dus ik ging voor het eerst in mijn leven een nieuwe keuken kopen. Al snel kwamen we uit op een keuken met landelijke elementen. Zo hebben we gekozen voor kersenhout voor het aanrecht, de klepkastjes en de kasten onder het gasfornuis. Onze vloer was destijds ook kersenlaminaat dus vandaar de keuze voor deze houtsoort. De deurtjes waren lichtgeel. Het kookgedeelte lieten we wat speels naar voren komen en dit deel van de keuken is van marmer.

 

Smaak verandert…

Een keuken is iets wat je voor jaren en jaren aanschaft. Maar smaak verandert. Dat wat je 10 jaar geleden mooi vond, kan je nu lelijk vinden. Vond je toen heel modern en hoogglans wit prachtig, maar wil je - nu je kinderen hebt - de keuken gezelliger maken? En heb je niet het budget voor een nieuwe keuken? Met een paar vrij simpele oplossingen krijgt je keuken een heel andere uitstraling.

Zo vond ik 20 jaar geleden geel mooi. Het paste ook prima bij onze kersenhouten vloeren en keuken. Maar 15 jaar later was ik het geel zó beu. Alleen ik had geen budget voor een nieuwe keuken en de keuken zelf, vond ik nog steeds prachtig. Ik wilde onze landelijke keuken iets moderner maken en koos voor nieuwe frontjes in glad zilvergrijs. Een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Eigenlijk zijn we 20 jaar later nog steeds heel blij met onze landelijke keuken, die naar onze mening heel tijdloos is gebleken.

Weten hoe je vrij simpel jouw keuken een meer landelijk karakter geeft? Check hieronder de inspiratietips.

 

Inspiratie voor de landelijke keuken

Door het gebruik van houten accessoires en mooi aardewerk geef je je keuken een landelijk karakter. Deze elementen zie je bijvoorbeeld terug in deze landelijke keukens.

Landelijke keuken inspiratie

 

Het gebruik van deze frontjes zie je veel in de landelijke keuken. Wij hadden ze 20 jaar geleden dus ook in het geel. Misschien is het voor jou wel dé manier om van jouw bestaande keuken een gezellige landelijke keuken te maken.

 

Een kraan als deze geeft direct een mooi landelijk statement aan je keuken. Ook als die verder redelijk modern is.

 

Nieuwe keuken kopen? Hier moet je op letten.

 

Onze landelijke keuken

Een keuken mag gezellig zijn en landelijke keukens zijn dat heel vaak. Die van ons is ronduit rommelig omdat ik ook werk in de keuken aan de keukentafel. Maar voor 1 keer heb ik de keuken eens flink opgeruimd en gepoetst  winkwant jij wilt natuurlijk nu wel weten hoe onze keuken eruit ziet!

Voila!

Onze landelijke keuken

 

Wat voor keuken heb jij? En wat vind je van de mijne?

 
De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.