);

De Kindermuziekweek in de Rotterdamse Doelen + Winactie

De Kindermuziekweek in de Rotterdamse Doelen + Winactie

Heb je altijd al een keer je kind kennis willen laten maken met klassieke muziek? Tijdens de jaarlijkse Kindermuziekweek in de Doelen in Rotterdam heb je de kans! Dan zijn er allerlei voorstellingen voor elke leeftijd, en dat begint dan al bij 6 maanden oud!!

Muziekparadijs

De combinatie kind en live muziek is niet alleen wetenschappelijk bewezen goed voor de emotionele ontwikkeling en het analytisch denken van kinderen, het zorgt bovenal voor veel plezier! Dit zijn voor de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest redenen om elk jaar de Kindermuziekweek te organiseren, alweer voor de 9e keer!

Van 31 maart tot en met 9 april 2017 wordt de Doelen in Rotterdam weer omgetoverd tot een muziekparadijs voor baby’s van 6 maanden tot en met kinderen van 12 jaar. Met onder meer concerten, workshops, Tsjakovski’s Zwanenmeer met poppentheater door het Rotterdams Philharmonisch, een samenspeeldag, maar ook besloten BSO- en schoolprojecten zodat deze week vele kinderen live muziek zullen horen en maken.

Programma

Er is dus voor elk wat wils! Het programma voor publiek speelt zich met name af in de 2 weekenden.

 

Zondag 2 april: Nest (1,5+) door Theater de Spiegel

Wat gebeurt er toch allemaal in dat grote, gezellige nest op het podium? Een zangeres en violiste van Theater De Spiegel nemen de kinderen mee in het kwetterende leven van vogels. Ze zoeken het warme nest op om hun eieren uit te broeden en leren de kleine vogels hoe ze moeten vliegen. Na de poëtische en fantasierijke muziektheatervoorstelling mogen de allerjongsten zelf het nest in om verder te spelen.

Eduard Flipse Zaal: 11.00 u | 14.00 u| 16.00 u

Entree € 15,- | Kinderen € 10,-

 

Zondag 2 april: Cha Cha Pum (4+)

Voor je het weet trommel en galm je mee met Cha Cha Pum. Het komische kwartet maakt van elk optreden een energiek en ritmisch feestje. Ze vertellen met geluiden, klanken, mimiek en zelfgemaakte beats over hun avonturen op de werkvloer. De opgewektheid van sommige spelers en de luiheid van anderen leiden tot veel ophef. En de kinderen in het publiek, die doen gewoon lekker mee.

Jurriaanse Zaal: 14.00 u
Entree € 15,- | Kinderen € 10,-

*Dit concert doet mee aan de WINACTIE!*

Kindermuziekweek Cha Cha Pum

 

Maandag 3 april: Kindermuziekweekconcert (a.l.)

Het Samenspeel Orkest bestaat uit maar liefst 100 Rotterdamse basisschoolkinderen uit de bovenbouw en een ensemble van koperblazers en slagwerk uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Samen spelen ze een speciaal voor de Kindermuziekweek geschreven compositie van Toek Numan. Voor de leerlingen die meespelen is dit gelegenheidsorkest en -optreden een indrukwekkende ervaring. Iedereen mag komen kijken, luisteren en aanmoedigen.

Grote Zaal: 13.30 u
Deelname € 6,- per leerling, vrij entree voor belangstellenden

 

Zaterdag 8 april: Samenspeeldag (6+)

Een bijzondere dag voor jonge muzikantjes, want dit is je kans om zelf in de Doelen te spelen. Tijdens deze dag gaan we in workshops een echt muziekstuk oefenen. Musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en docenten van SKVR Muziek helpen bij het instuderen. 's Middags speel je dit stuk met z'n allen voor een écht publiek. Tussen de repetities door kunnen de kinderen en hun ouders/begeleiders, ter afwisseling enkele mini-concertjes bezoeken.

Instrumentengroepen die mee kunnen doen: strijkers/houtblazers/koperblazers/gitaristen/accordeonisten

Eduard Flipse Zaal: 09.45-15.30 u
Deelname € 7,50 (aanmelden via m.roovers@dedoelen.nl)
Vrij entree voor belangstellenden voor het eindconcert om 15.15 u

Kindermuziekweek samenspeeldag

 

Zondag 9 april: BB (6-18 mndn) door Wonderland Collectief

Twee dansers, een cellist en een altviolist lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen je met klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek. Ter plekke ontstaat een ontroerende, unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en peuters. Een magische interactieve dans- en muziekvoorstelling speciaal voor kinderen die nog niet kunnen lopen.

Eduard Flipse Zaal: 10.00 u | 11.30 u | 13.00 u
Entree € 15,- | Kinderen € 10,-

 

Zondag 9 april: Het Zwanenmeer (4+) door het Rotterdams Philharmonisch Orkest

dirigent: Christian Vásquez | regie: Marije Gubbels

Het verhaal van Het Zwanenmeer is wereldberoemd en heeft alle elementen van een klassiek sprookje: een boze tovenaar, een prins, een meisje dat in een zwaan verandert... Hoe loopt het verhaal af? Het voltallige orkest speelt de bekende muziek van Tsjaikovski en regisseur Marije Gubbels (bekend van onder meer Theater Terra) brengt dit klassieke sprookje tot leven met acteurs die dit betoverende verhaal beeldend vertellen. Voorafgaand aan de voorstelling is er van alles te doen in de foyer zoals de Doehoek, de Orkest Ontdekker en de Instrumentenparade.

 

Grote Zaal: 16.00 u (randprogramma vanaf 14.45 u)
Entree € 28,- | € 25,- | € 22,- | € 10,- (toprang | rang 1 | rang 2 | t/m 26 jaar)

*Dit concert doet mee aan de WINACTIE!*

zwanenmeer kindermuziekweek

Winactie!

Namens de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest  mogen we 2 kaarten (1 volwassene en 1 kind) weggeven, je kan daarbij kiezen uit de voorstelling Cha Cha Pum (4+) of het Zwanenmeer (4+)!

Wat moet je daarvoor doen?

Laat in een reactie hier en onder het Facebookbericht weten voor welk concert je kaartjes zou willen winnen. Geef dit Facebookbericht ook een duimpje of een hartje.

Je kunt meedoen t/m zondag 19 maart. De winnaar wordt op maandag 20 maart bekend gemaakt in dit blog met een aankondiging op Facebook.

 

Kijk voor meer informatie over de concerten op www.kindermuziekweek.nl

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

 1. Wilma Meulendijks

  mrt 13, 2017 at 09:26

  Oh wat leuk, als lerares in opleiding breng ik regelmatig een grote tas met verschillende muziekinstrumenten mee de klas in, en ik kan je verzekeren dat zijn de leukste lessen! Mijn zoontje Thomas, 4 jaar, probeert deze muziekinstrumenten thuis dan natuurlijk ook even uit. Ik zou het daarom erg leuk vinden om samen met hem naar Cha Cha Pum te gaan!  1. 4Mama

   mrt 21, 2017 at 03:20

   Van harte Wilma, je hebt de kaarten gewonnen! Veel plezier! Stuur je nog even je gegevens door naar info@website4mama.nl?This thread has been closed from taking new comments.