);

Kindermuziek waar je zelf ook blij van wordt

Kindermuziek waar je zelf ook blij van wordt

Wij maken geregeld lange autoritten op weg naar familie of leuke uitstapjes. Behalve dat we onze eigen muziek luisteren, zetten we ook geregeld een cd op voor onze peuter. En jazeker, er is ook kindermuziek te vinden waar je als ouder ook graag keer op keer naar luistert!

Onze 2 favorieten deel ik graag met jullie, wie weet ken je ze nog niet en heb je wel zin iets nieuws!

 

Dirk Scheele

Als eerste is daar Dirk Scheele. Misschien ken je hem al wel, hij is wereldberoemd bij kinderen en heeft ook een eigen tv-programma op Nickelodeon. Heel erg leuk. En zijn liedjes zijn dat ook.

Op ‘normale’ muziek geschreven, dus geen kindermelodietjes of hoempapa riedeltjes. Maar lekker rock&roll, reggae, ska, flamenco, met heel veel verschillende instrumenten die gebruikt worden. Mijn partner en ik zingen en swingen net zo hard mee als ons zoontje :-) en ook zonder mijn zoontje luister ik de cd’s soms ongemerkt haha. Hij schrijft over verschillende thema’s en altijd zijn de teksten grappig en beeldend. Onze favoriete liedjes zijn o.a. Doe de hond na, Dansen dansen dansen, De papegaai en Ik heb een gitaar.

 

Ageeth de Haan

En dan is daar Ageeth de Haan. Zij is een zangeres met een zeer prettig stemgeluid, een heerlijke uitstraling en prachtige liedjes. Ook hier invloeden uit jazz, blues, country,  Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse, Aziatische stijlen. En de teksten zijn ook bijzonder leuk. We hebben al verschillende voorstellingen en optredens bijgewoond en het is altijd dikke pret. Ook wij genieten enorm van haar aanstekelijke liedjes en van hoe de kinderen genieten.

Ageeth heeft o.a. een cd gemaakt naar aanleiding van de boekjes over de gansjes van Olivier Dunrea (Gonnie en Gijsje, Teun, Eddie, etc.) en ze heeft in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds een prachtige cd én voorstelling Daar komen de Dieren. Die staat bij ons op de agenda, met filmpjes van dieren en gespeeld door een live orkest!

Onze favoriete liedjes zijn o.a. WC, Wij gaan op vakantie met de auto, Thuis en Dollie Dolfijn.

Kijk hier waar Dirk Scheele speelt en hier voor Ageeth de Haan. Naar allebei kun je met je kind vanaf ca. 2/3 jaar terecht!

Veel plezier alvast!

 

Foto Dirk Scheele: Gerhard Witteveen

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.