);

Buurman & Buurman gaan kamperen: weer geweldig leuk!

Buurman & Buurman gaan kamperen: weer geweldig leuk!

Wat zijn er toch leuke voorstellingen voor kinderen. Ik ben zelf enorm fan van theater en mijn inmiddels 6-jarige zoontje kan er ook geen genoeg van krijgen. Toen ik vertelde dat we naar de première van de nieuwe voorstelling van Buurman & Buurman gingen, sprong hij een gat in de lucht; bij de première van een vorige voorstelling hadden we ook het geluk dat we erbij waren en hij herinnerde zich nog goed dat er vooraf en achteraf van alles te doen was.

Dat is zeker altijd een leuke extra als je tickets kan krijgen voor een première, het wordt extra feestelijk gemaakt en er zijn allerlei activiteiten rondom de voorstelling. Dit keer kon je schminken, kleuren, er was een ballonkunstenaar en er was na afloop kinderdisco. En we gingen naar huis met een goodiebag, dat is voor volwassenen altijd al leuk maar voor kinderen helemáál!

Première foto's van Buurman en Buurman theater

 

Buurman & Buurman gaan kamperen

Maar het draait natuurlijk allereerst om de voorstelling. En zoals we inmiddels gewend zijn is het weer een super leuke productie. Het vaste team dat er omheen zit maakt er altijd een feest van; een lust voor het oog qua inventiviteit, decor en special effects maar ook zeker voor het oor met leuke teksten en grappige liedjes (van taalkunstenaar Ivo de Wijs!).

Dit keer gaat het om Buurman & Buurman die op vakantie gaan om uit te rusten. Ze gaan op pad met hun caravan en tent en uiteraard lopen er allerlei dingen niet volgens plan. Wat ze vervolgens op hun geheel eigen wijze dan weer proberen op te lossen. Zo kamperen ze eigenlijk illegaal en gaat er iets mis met koffie zetten, barbecueën, vissen (ze vangen een baby-haai...) en het tent opzetten loopt uiteraard niet soepel... plus de caravan is ook niet meer heel de volgende ochtend… Kortom, er gebeurt ehm best veel laugh

 

Wel wat spannend!

Het spannendste deel is nog een ontmoeting met een heuse beer in de nacht en een storm die opsteekt. Voor jongere kinderen (adviesleeftijd is 3+) kan dit echt wel spannend zijn, zo bleek ook uit wat snikkende kinderen die met hun papa of mama toch eventjes de zaal verlieten.

Uiteraard eindigt het mega vrolijk dus stond iedereen weer met blije gezichtjes in de foyer.

Buurman en Buurman theaterproductie

 

Wat vinden wij van deze theaterproductie?

De voorstelling zit weer erg goed in elkaar, met veel lachmomenten, veel momenten met reacties van de kinderen (een beetje het poppenkast-effect zeg maar) wat hilarisch is, lekker meezingen & klappen en dus soms wat spannende momenten. Ik was samen met een vriendin en haar bijna 7-jarige dochter en alle 4 hebben we genoten, wij volwassenen eigenlijk dubbel, want we genoten er ook van hoe onze kids er helemaal in zaten, moesten schaterlachen of volop met de buurmannen meeleefden.

Kortom, heb je zin om een middagje echt te genieten in het theater, ga dan zeker kijken of er nog kaarten zijn bij je in de buurt, en doe het snel, want ik vermoed dat de verkoop een spurt zal krijgen nu de eerste recensies gepubliceerd worden!

De voorstelling wordt in het hele land gespeeld tot mei, voor meer info klik je HIER en de gehele speellijst vind je HIER.

 

Uiteraard credits voor het Creative Team:

 • Acteurs: Iwan Dam en Casper Gimbrère
 • Script: Jelle Kuiper
 • Liedteksten: Ivo de Wijs
 • Muziek: Erik de Reus
 • Regie: Bruun Kuijt
 • Decorontwerp: Ascon de Nijs
 • Kostuumontwerp: Joost van Wijmen
 • Lichtontwerp: Mike den Ottolander
 • Licht: Mike den Ottolander
 • Producenten: Matthijs Bongertman en Jelle Kuiper
 • Foto’s: Annemieke van der Togt

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.