);

Toffe kinderfeestjes: leuke feestjes voor jongens

Toffe kinderfeestjes: leuke feestjes voor jongens

De organisatie van een leuk kinderfeestje voor jongens. Het is toch ieder jaar weer een dingetje, dat kinderfeestje. En ik denk niet alleen voor mij, maar voor veel ouders. Van meisjesmama’s hoor ik weleens over knutselfeestjes, bakfeestjes en allerlei andere gezellige, rustige activiteiten, maar als moeder van twee jongens gaat dat hem helaas toch echt niet worden. Ieder jaar naar de binnenspeeltuin vind ik te gemakkelijk dus ik probeer toch steeds weer iets leuks en origineels te bedenken waar de kinderen ook hun energie bij kwijt kunnen. Zo vierden wij de afgelopen jaren de feestjes van onze jongens.

 

Kinderfeestje 1: Het Poppentheater

Ok, het allereerste feestje kan nog redelijk eenvoudig en rustig. Vijf vriendjes en vriendinnetjes mee en dan hoeft het verder voor kleuters nog niet heel spannend te zijn. Met onze oudste kozen wij voor zijn eerste feestje voor het poppentheater. Natuurlijk met een ijsje in de pauze en een cadeautje voor de jarige. Bijna overal is wel een arrangement voor een kinderfeestje te boeken.

Wij bezochten poppentheater de Bokkensprong in  Noord Brabant, maar er zijn door het hele land geweldig leuke theaters te vinden waar je met een feestje terecht kunt.

Thuis sprongen de kinderen in ons geval nog even in het zwembad (voordeel van feesten in de zomer), frietjes erbij en voor je het weet is het tijd om naar huis te gaan.

 

Kinderfeestje 2: Goud zoeken

Goud zoeken met een metaaldetector is natuurlijk voor de meeste kinderen wel echt heel erg gaaf. Wij hebben het geluk dat we dit dichtbij huis kunnen doen, maar ook hiervoor zijn door het hele land weer meer dan voldoende mogelijkheden te vinden. Bijkomend voordeel is dat de kinderen heerlijk buiten bezig zijn en dat er in een bos of op een zandvlakte ook heerlijk geravot kan worden.

Je kunt er zelf nog een speurtocht, gezellige picknick of hutten bouwen aan vast plakken en de middag is gevuld.

kinderfeestje voor jongens circus feestje

Kinderfeestje 3: Circusfeestje

Dit is wel het allerleukste feestje dat we tot nu toe gevierd hebben. De kinderen waren twee-en-half uur lang echte circusartiesten en aan het eind van de middag werden wij als ouders ook nog getrakteerd op een mooie voorstelling. Als je echt geen zin hebt om zelf veel te doen en je bent op zoek naar een sportief en origineel feestje dan is dit een echte aanrader.

Dit soort feestjes is meestal geschikt vanaf ongeveer 6 jaar omdat het anders allemaal nog net wat te ingewikkeld is en in ons geval ook best lang duurde. Ik heb deze middag echt niemand horen zeuren en de kinderen zijn allemaal ontzettend enthousiast bezig geweest.

Wij bezochten circusschool Circuskunst in Oosterhout en ik ben hier razend enthousiast over.

Kinderfeestje bij Ontdekstation 013

Kinderfeestje 4: Op ontdekking

Wat ook altijd leuk blijft wat mij betreft is een plek waar kinderen zelf kunnen uitvinden en ontdekken en van alles kunnen maken. Uit mijn eigen jeugd ken ik de Ontdekhoek die nog op veel plaatsen in het land te vinden is, maar wij kozen dit keer voor Ontdekstation 013 in Tilburg.

Hier kun je een feestje vieren met wat lekkers en een cadeautje voor de jarige en heb je de keuze uit los bij te boeken workshops. Mijn zoon koos voor de workshop film maken met een green screen en echt, wat was dit tof! De kinderen bedachten onder leiding van een medewerkster van het station hun eigen verhaal, verdeelden de rollen en mochten vervolgens op zoek naar geschikte kleding.

Daarna werden ze voor even echte filmsterren en speelden ze hun zelfbedachte verhaal uit. Iedereen was weer heerlijk enthousiast en betrokken dus ook dit feestje was een succes!

Check voor meer info: www.ontdekstation013.nl

Een andere fijne plek waar kinderen heerlijk spelend kunnen leren en ontdekken is de Spelerij en uitvinderij in Dieren, Gelderland. Ook hier zijn diverse mogelijkheden voor een kinderfeestje en kunnen kinderen zich met gemak een hele middag vermaken.

Check dit blog voor een review over de Spelerij en Uitvinderij

 

Kinderfeestje 5: Superheldenfeestje

Over dit feestje kan ik nog niet zeggen of het een succes wordt want het moet nog plaatsvinden, maar onze zoon koos er voor zijn zesde verjaardag voor om thuis te blijven. Dit moest bij mij even bezinken, maar nu we iemand gevonden hebben die de kinderen een paar uurtjes komt vermaken ben ik toch wel enthousiast. Thuisblijven heeft zijn voordelen en onze jongen is zo enthousiast over zijn superheldenfeestje, het kan eigenlijk al niet meer stuk.

Ik vond het idee voor ons feestje bij Animatiemusketiers waar je een uitgebreid aanbod aan themafeestje kunt boeken. Zo denk ik voor de oudste aan het griezelfeestje en ook een ridder- of piratenfeest zijn natuurlijk hartstikke tof.

 

Zelf regelen van je jongensfeestje

Als je het feestje liever helemaal zelf regelt kun je natuurlijk ook een themakist huren. Hier zijn heel veel aanbieders voor te vinden en je hebt dan ook relatief makkelijk een heel leuk feestje.

 

Dit artikel is geschreven door Bertine van Letters & spetters. Ben je op zoek naar meer ideeën voor leuke uitstapjes, tips voor de mooiste kinderboeken en fijne spelletjes? Neem dan eens een kijkje op haar website.

De bovenste foto is afkomstig van Africa Studio by Shutterstock

Heimwee naar Frankrijk? Zo lost je dat op!

Heimwee naar Frankrijk? Zo lost…

Breng jij graag je vakanties in Frankrijk door? Kun je heerlijk genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft, of het nu gaat om…

Nieuwe koffers kopen? Hier let je op!

Nieuwe koffers kopen? Hier let…

Zijn je koffers versleten, of gaan de ritsen niet meer goed dicht? Beginnen de wieltjes dienst te weigeren, of ben je bang ieder moment met…

Je kind krijgt jouw oude smartphone, maar welke kies jij?

Je kind krijgt jouw oude smartphone,…

Er komt een moment waarop je kind toe is aan een eigen smartphone. Niet alleen omdat klasgenootjes er ook één hebben, maar ook omdat ze meer…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.