);

Een kauwsieraad om beter te concentreren

Een kauwsieraad om beter te concentreren

Mama Petra en haar zoon Marc mochten een kauwsieraad uitproberen. Petra zou hier vervolgens haar bevindingen over opschrijven, maar Marc wilde dit zelf wel doen. Deze review is dus van de 12 jarige Marc. Take it away Marc. Vertel ons wat je vond van je bijtketting.

 

Ik heb een kauwsieraad om beter te concentreren

Ik ben Marc en ik ben 12 jaar. Ik mocht een kauwsieraad proberen. Ik had een mooie uitgezocht via internet bij kauwsieradenenmeer.nl. We moesten even wachten tot hij bezorgd werd, want hij was even niet op voorraad, maar donderdag kwam hij met de post. Eerst vond ik het een beetje een gek idee en wist ik niet precies wat ik ermee moest doen. Mijn moeder heeft toen uitgelegd dat het is om op te kauwen in plaats van op mijn nagels of mijn trui. Omdat ik ADHD heb, doe ik dat best vaak namelijk. Ook zei mijn moeder dat het goed was voor mijn concentratie. Nou ik wilde dat wel proberen. Ik heb hem vrijdag gelijk meegenomen naar school. Daar kreeg ik allemaal vragen wat ik had en waar het voor was. Ik legde toen uit dat ik dat heb om beter te kunnen concentreren en om iets te hebben om op te kauwen. Omdat ik een beugel heb mag ik geen kauwgom.

Op school vond ik het fijn om hem te gebruiken. We hadden die dag een toets Engels wat ik best moeilijk vind, maar door het kauwen kon ik goed nadenken. ‘S middags heb ik hem niet echt gebruikt, maar ‘s avonds bij het maken van mijn huiswerk wel. Ook toen merkte ik dat ik beter kon nadenken en dat ik niet steeds op mijn trui of nagels zat te bijten. Na mijn huiswerk ging ik op de tablet en zei ik tegen mijn moeder dat ik er helemaal rustig van word als ik op de ketting zit te kauwen.

Het werkt voor mij dus wel goed. Ik zou hem zeker aanraden aan andere kinderen, want je wordt er rustig van, je zit niet steeds op je trui te bijten en ik kan me er ook beter door concentreren. Ik vind dat er een klein nadeel aan zit. Hij word snel vies met haartjes en pluisjes als je hem ergens neerlegt. Maar als ik hem onder de kraan schoonmaak is het snel weer schoon.

» Lees ook: de checkpad voor een kind met ADD/ADHD

 

Mama Petra over de kauwketting

Mijn ervaring met het kauwsieraad is heel positief. Hij kwam in een leuk doosje netjes verpakt met de post.

Het uiterlijk ziet er aantrekkelijk uit en is stoer voor een jongen van 12 jaar. Mijn zoon heeft hem om zijn nek gedaan zodra we het ontvingen en vanaf dat moment gaat hij elke dag om. Zowel op school als thuis gebruikt hij het kauwsieraad. Hij heeft al een paar keer aangegeven dat hij er rustig van wordt en ik zie dit terug in het maken van zijn huiswerk. Hij is aan het kauwen en aan het leren en niet steeds aan het nagels bijten en met andere dingen aan het friemelen. Het geeft hem rust. Dat is ook zeker een reden dat ik dit kauwsierraad bij anderen zou aanraden.

Het kauwsieraad dat Marc mocht uitproberen komt van de webshop kauwsieradenenmeer.nl.

 

Avondeten: hoe hou je het gezellig aan tafel?

Avondeten: hoe hou je het gezellig…

Hoe vaak hoor ik het ouders niet zeggen. Elke avond weer dezelfde strijd aan tafel over het eten. Of aan tafel veel discussies en irritaties.…

Recensie: Eiland, het boek zonder letters + winactie

Recensie: Eiland, het boek zonder…

Vrijdag viel met een grote plof een pakketje door de deur. Mijn zoon rende ernaar toe en keek voor wie het was. Voor jou mama, zei hij. Ik…

Een kauwsieraad om beter te concentreren

Een kauwsieraad om beter te concentreren

Mama Petra en haar zoon Marc mochten een kauwsieraad uitproberen. Petra zou hier vervolgens haar bevindingen over opschrijven, maar Marc wilde…

Mijn naam is Petra en ik ben moeder van 2 lieve, stoere jongens (2006 en 2011). Ik heb jaren in de kinderopvang gewerkt en heb sinds 2015 mijn eigen kindercoachpraktijk: Kindercoachpraktijk de Puzzel. Hier begeleid ik kinderen en hun ouders bij hulpvragen zoals pesten, echtscheiding, en faalangst. Mijn oudste zoon heeft ADHD en mijn man heeft ADD. Daarom besloot ik vorig jaar een opleiding te doen voor adhd coach wat ik ook goed kan gebruiken in mijn praktijk.

Ik vind het leuk om te bloggen omdat ik op die manier ouders tips en advies kan geven en ze zo kan helpen hun kind weer in balans te krijgen. Mijn slogan voor de praktijk is Elke puzzel is het waard opgelost te worden. En daarom werk ik als kindercoach. Om samen met ouder en kind de puzzel op te lossen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.