);

Kun jij jouw zorgkosten nog betalen?

Kun jij jouw zorgkosten nog betalen?

In Nederland hebben wij een zorgstelsel waarbij iedereen verplicht is om een zorgverzekering te nemen. Het idee achter dit systeem is dat iedereen op deze manier gebruik kan maken van hoogwaardige zorg zonder dat je daar heel hoge kosten voor hoeft te betalen. Wil je zo optimaal gebruik kunnen maken van je zorgverzekering, dan is het verstandig om deze zo samen te stellen dat hij naadloos aansluit op je zorgvraag. Veel zorg die je namelijk afneemt, is in te plannen. Wanneer je aan het eind van het jaar er even voor gaat zitten en kijkt hoe jij een goede verzekering samenstelt, weet je zeker dat je met een pakket eindigt dat optimaal voor jou is.

 

Wat heb jij nodig?

Een zorgverzekering kent een verplicht onderdeel en een deel waarin je naar eigen inzicht pakketten kunt toevoegen. Welke zorgverzekering bij jou past, hangt af van jouw zorgvraag. Uiteraard is niet alle zorg planbaar, je kunt zomaar ziek worden en misschien moet je dan wel in het ziekenhuis geholpen worden. Dit deel wordt dan echter vergoed door je basisverzekering. Heb jij al heel lang rugklachten en wil je het komende jaar gebruikmaken van de diensten van je fysiotherapeut? Dan kun je dit pakket aan je zorgverzekering toevoegen. Zo zijn er tal van opties die je kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld ook aan een tandartsverzekering. Met deze verzekering hoef jij niet meer bang te zijn dat je de rekening van je tandarts niet meer kunt betalen. Je ziektekostenverzekeraar neemt het grootste deel van de kosten op zich.

Heb je een beginnende tiener, dan is het sowieso verstandig om te gaan kijken naar een aanvullende tandartsverzekering waardoor ook de orthodontist voor je puber (gedeeltelijk) verzekerd is. Die kosten kunnen namelijk enorm oplopen. De kinderen zijn altijd meeverzekerd met de ouder met het grootste en uitgebreidste verzekeringspakket.

» Lees ook: mijn kind moet een beugel

 

Zorgverzekeringen vergelijken

Wist je dat je aan het eind van het jaar de mogelijkheid hebt om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Dit is een uitgelezen kans om te kijken of een andere partij wellicht een betere verzekering voor je heeft. Verzekeringsmaatschappijen concurreren namelijk met elkaar en bovendien richten zij zich vaak op een bepaalde doelgroep. Word jij ouder, dan kan een andere verzekeraar misschien wel een beter pakket voor een lagere premie voor je beschikbaar hebben. Je hoeft niet naar de site van iedere afzonderlijke verzekeraar te gaan, je kunt namelijk gewoon gebruikmaken van een vergelijkingssite. Hier vul je simpelweg je gegevens in en vervolgens krijg je te zien wat voor jou de beste optie is. Blijkt jouw huidige verzekeraar de beste te zijn, dan hoef je niets te doen. Is een andere partij meer geschikt voor jou? Dan kun je met een paar klikken op je muis overstappen. De vergelijkingssite regelt de overstap voor jou. Zo eenvoudig kan overstappen zijn.

 

Vergeet je zorgtoeslag niet

Niet alleen je gezondheid kan schommelen, ook je financiële situatie is niet altijd stabiel. Als je een jaar minder te besteden hebt, is het niet verstandig om te bezuinigen op je zorgkosten. Zorg er dan voor dat je zorgtoeslag aanvraagt. Met deze tegemoetkoming van de Nederlandse overheid moet het lukken om je maandelijkse premie te betalen. Je kunt zelfs met terugwerkende kracht toeslag aanvragen dus check zeker of jij hier misschien ook recht op hebt. Zo kun je de eindjes toch weer aan elkaar knopen.

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.