);

Mijn kind moet een beugel. Wat nu?

Mijn kind moet een beugel. Wat nu?

Het moment dat je kind een beugel moet, is vaak ook het moment dat je je ziektekostenverzekering nog eens goed tegen het licht houdt. Want ben je niet aanvullend verzekerd tegen orthodontie dan mag je uiteindelijk die bak met geld van de behandeling zelf ophoesten. Zo zijn wij ook gaan zoeken naar de voor ons beste oplossing en verzekering.

Onze dochter werd al met 9 doorgestuurd naar de Orthodontist door de tandarts vanwege een flinke overbeet. Daar werd gezegd dat we alvast konden starten met een zogenaamde “blokbeugel”. De overbeet was ruim 11 millimeter en dat zou in de anderhalf jaar dat we moesten wachten op een vaste beugel al behoorlijk gecorrigeerd kunnen worden.

Dat wetende hebben we het moment van de beugel nog even uitgesteld en zijn we eerst op zoek gegaan naar de beste oplossing en de beste verzekering.

 

Wat kost een beugel?

Gemiddeld kost een behandeling bij de orthodontist voor je kind vanaf intake tot z’n 18e jaar 2500 euro. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de behandeling en de duur van de behandeling. Als je kind meer dan 1 beugel nodig heeft om het gebit weer in balans en netjes te krijgen, dan ben je snel al meer kwijt dan de genoemde 2500 euro. Hou daar dus rekening mee met het uitkiezen van je ziektekostenverzekering en de aanvullende orthodontie verzekering.

 

Hoe kies je de juiste zorgverzekering

Je kunt zorgverzekeringen vergelijken op diverse sites. Zorg er dan wel voor dat je ook aangeeft aanvullend voor orthodontie te willen verzekeren. Je kunt ervoor kiezen om 100% van alle kosten, vaak tot een bepaald bedrag, te laten verzekeren. Maar reken dan ook even uit hoeveel premie je extra betaalt gedurende die jaren. Vaak betaal je het verschil tussen bijvoorbeeld 80% en 100% zelf dubbel en dwars via de extra premie. Check ook of de polis vermeldt dat de aanvullende vergoeding slechts voor een aantal jaren geldig is. Hoewel de meeste kosten in het begin gemaakt worden met het aanmeten van de beugel en de beugel zelf, is je kind namelijk wel tot z’n 18e onder behandeling bij de orthodontist. Denk je dan voor alle kosten gedekt te zijn, dan kan het zijn dat je toch nog 4 jaar lang zelf de orthodontie kosten moet dragen.

Uiteindelijk bleek voor ons een ZZP polis bij CZ voor het hele gezin de meest aantrekkelijke optie op dat moment. Of dat ook goed uitpakt, moeten we nog zien….

 

Meer blogs van Esmée:

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.