);

Inspiratie voor een stoer interieur

Inspiratie voor een stoer interieur

Leer, beton, hout en staal zijn de ideale ingrediënten voor een stoer interieur. In dit blog vind je fijne inspiratie voor een stoer, modern en industrieel interieur.

 

 

Hoe krijg je een stoer interieur?

Een stoer interieur is per definitie groots. Dus geen prullaria, geen kleine bijzettafeltjes en geen schattige lampenkapjes. Nee, wil je een stoer interieur dan neem je een knoeperd van een bank, een grote boekenkast een robuuste salontafel, een mooie grote lamp en een paar grote planten. De materialen zijn vaak staal, hout, leer en Less is more als het gaat om een industrieel en stoer interieur.

 

Betontafel in een stoer interieur

Een eettafel voor het hele gezin

Een mooie betontafel of een stoere en zware houten tafel met stalen onderstel zijn ideaal voor een industrieel en stoer interieur. Vooral de betontafels hebben een industriële look. Wil je liever een iets warmere uitstraling voor de eettafel kies dan voor robuust hout.

 

De lamp is een blikvanger

Een staande lamp is vaak dé blikvanger in de woonkamer. Kies voor een stalen lampenkap en houten onderstel bijvoorbeeld voor een robuust uiterlijk. Hoe robuuster hoe beter!

» Lees ook: sfeer met goede verlichting

 

Grote bank in een stoer interieur

Een grote bank

Een bank hoort groot te zijn. Bij voorkeur een bank waar je met het hele gezin languit op kunt liggen. Leer is per definitie een stoer materiaal wat tegen een stootje kan, maar heb je liever een stoffen bank dan is grof geweven een geweldig goed alternatief. Wanneer je de bank zelf rustig qua kleur houdt als antraciet of grijs, dan kan je met wat kussens de boel opfleuren.

 

Een boekenkast

Een boekenkast of wandmeubel breekt lange muren en geeft sfeer in een woonkamer. Kies voor groot groter grootst als het gaat om de boekenkast. Ook als je niet genoeg boeken hebt om de kast te vullen. Je kan de kast tenslotte ook altijd nog vol zetten met je prullaria of familiekiekjes.

 

Kleur in een modern en industrieel interieur

Als je de basisstukken als de bank rustig qua kleur houdt en voor 1 houtsoort gaat als het gaat om de kasten en tafels, dan kan je bijvoorbeeld 1 muur een toffe kleur geven. Wij hebben 1 muur van onze woonkamer paars gemaakt en de andere muur heel licht paars. Zo licht dat je denkt dat het wit is, totdat je het witte plafond ziet. De paarse kleur laten we terugkomen in de kussens op de bank en op wat potten en vazen. Een neutrale wand en een felle kleur bank kan natuurlijk ook. Maar aangezien ik liever een muur in een andere kleur schilder dan dat ik een nieuwe bank koop als ik de kleur weer zat ben, heb ik daarvoor dus niet gekozen.

Vertel, heb jij een stoer interieur of ga je meer voor een romantische look?

 

Meer blogs van Esmée:

Jezelf verwennen met een sieraad

Jezelf verwennen met een sieraad

We doen het eigenlijk te weinig: onszelf verwennen. Vaak kan een lekker geurende doucheschuim en bodylotion er nog net vanaf, maar blijven…

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is…

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle…

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.