);

Goede sfeer in huis met de juiste verlichting

Goede sfeer in huis met de juiste verlichting

Afgelopen jaar hebben we onze woonkamer aangepakt. Dat was ook echt nodig hoor. Het laminaat van 20 jaar geleden, toen we net in ons huis kwamen wonen, lag er nog in. En de bank was op de draad versleten. Het was een bank van Jan des Bouvrie, dus een prima kwaliteit, maar ook dat gaat een keer kapot. En als ik bedoel op de draad versleten, dan bedoel ik ook precies dat: de gaten vielen in onze bank. En de lambrisering was al 20 jaar als een doorn in mijn oog. Wat ongelooflijk lelijk vond ik het toen en vond ik het begin dit jaar nog steeds. Maar de man vond het destijds niet zo verstandig om weg te halen, want je wist tenslotte niet wat erachter zat. “Ze zullen het er wel niet voor niets tegenaan gespijkerd hebben”, zei hij.

 

Woonkamer renovatie

Maar dit jaar hield ik mijn poot stijf. Die lambrisering had to go. En wat bleek? Er kwam gewoon prima gipsplaat achter vandaan. Ze hadden het er tegenaan gespijkerd omdat ze het mooi vonden, niet omdat achter de lambrisering een lijk lag of zo wink We hebben nieuw laminaat gekocht, een nieuwe hoekbank en 3 2ehands witte boekenkastjes bij Marktplaats vandaan. En ik had eindelijk mijn gladde wanden zonder suffe lambrisering, die ik in mijn favoriete kleur paars schilderde. Donkerpaars aan de korte wand met de 3 nieuwe boekenkasten en de lange muur in een lichte paars. Die combi met de paarse rolgordijnen, het grijze laminaat en de antraciete robuuste bank met paarse kussens maakte van een ergernis een prachtige woonkamer.

Maar er ontbrak nog een belangrijk onderdeel en dat was mooie verlichting.

 

Goede verlichting in de woonkamer maakt de sfeer

Verlichting in de woonkamer is vaak een ondergeschoven kindje, maar voor de sfeer wel heel bepalend en daarom des te belangrijk. Ik wilde heel graag een robuuste lamp voor bij de bank. Een lamp waarbij je ook fijn kan lezen. En we misten nog plafondspots om de 3 boekenkasten uit te lichten. En sowieso heel handig om daar lampen te hebben hangen om gelijk licht te hebben als je ’s avonds thuis komt. Nu moesten we eerst op de tast naar het andere eind van de kamer lopen voordat we het licht aan konden doen.

 

Verlichting gevonden bij directlampen.nl

De juiste lamp bij je interieur vind ik net zo belangrijk als een bank die én goed moet zitten én mooi moet zijn. Daarom duurde het bij ons ook zo lang voordat we die ene lamp gevonden hebben. Bij directlampen.nl vond ik dus dé lamp voor bij mijn bank. Precies in de grijze kleur van ons laminaat en met een metalen lampenkap. Bekijk de lamp hier. Deze lamp past perfect bij onze robuuste hoekbank en de rest van het interieur.

Vloerlamp van Directlampen.nl

Je hebt van deze lamp verschillende kleuren en uitvoeringen.

Voor het plafond hadden we kunnen kiezen voor bijpassende spots, want die waren er ook. Maar om binnen ons budget te blijven, hebben we gekozen voor een perfecte oplossing. De plafondspots zijn grijs en er zit een glas voor de lamp zodat het licht mooi verdeeld wordt. Nu alleen nog een dimmer op de muur, zodat we de boekenkasten iets subtieler kunnen uitlichten als we dat willen. Maar ook met deze robuuste plafondspots zijn we heel blij. Bekijk de spots hier.

Plafondlamp / spots van directlampen.nl

 

Onze woonkamer is nu af

Eindelijk is de woonkamer ook echt af. De verlichting was zo’n beetje het laatste op mijn wensenlijstje. Hoe vind je het geworden?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.