);

Dé ideale zomer must-haves voor kids

Dé ideale zomer must-haves voor kids

Daar lag ik dan vorige week, aan een speelstrandje. Heerlijk in de relaxstand aan het genieten van hoe mijn kleuter lekker in het zonnetje aan het spelen was bij het water. Ik moest ineens denken aan toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst was, en de moeder van een kind aansprak die in mijn ogen het ideale zonnepetje op had. Welk merk het was, vroeg ik. BabyBanz, zei ze. Ik noteerde het snel in mijn telefoon.

Een week later had ik het petje in huis en mijn zoontje draagt 'm nog altijd met heel veel plezier. Waarom? Het is ideaal want het zit lekker, waait niet af, het is van fijne stof, heeft een grote klep, bescherming voor de nek, het mag nat worden en droogt super snel.

Kortom, ik was en ben blij ermee.

Ik mijmerde verder en bedacht dat ik ook erg tevreden was met alle andere zomerspullen die ik inmiddels in de collectie heb, en dat ik blij ben dat ik niet meer hoef te zoeken naar de ideale dingen, omdat ik die in mijn beleving dus al heb gevonden (na echt flinke zoektochten soms). En toen dacht ik tja, als ik mijn favorieten nou eens deel, misschien bespaar ik andere moeders dan de zoektocht in een soms ongelooflijk groot woud.

Dus... mocht je nog op zoek zijn naar handige zomerspullen, echte zomer must-haves, misschien heb je hier wat aan:

 

De ideale zonnepet van BabyBanz!!

BabyBanz zonnepet: ideaal dus, er is een jongens en meisjesversie. Geschikt vanaf baby tot ik hoop nog heeeeeeeeeel lang. Ik kon de BabyBanz zonnepet alleen vinden bij Mamaloesbabysjop en daar zijn ze momenteel afgeprijsd naar 14,99.

UV-zwemkleding

 

Superveilig in de zon met UV shirts & UV pakjes!

UV shirts/zwempakjes: ook deze heb ik vanaf baby steeds m'n kind aangetrokken. Ideaal omdat je niet steeds hoeft te smeren en de shirts ook prima het water mee in kunnen en ze daar dus ook goed beschermen.

Tip: als je de shirts een maatje te groot koopt zit het lekker losjes, dat vindt mijn zoontje bijvoorbeeld veel prettiger.

Je vindt de shirts en zwempakjes inmiddels overal. Van Zeeman en Hema tot Prenatal. Wil je iets bijzonders kijk dan eens bij BodyBasics4Kidz en UV-Fashions

 

 

de ideale zonnebrandDe fijnste zonnebrandcrème die ik ken

Zonnebrandcrème met zo min mogelijk troep en voor een fijne prijs: Suncover van Uncover Cosmetics.

Wat een lange zoektocht heb ik gehad naar de ideale zonnebrandcrème. Die niet al te veel troep heeft, goed uitsmeert, niet plakt, geen witte waas achterlaat, kortom die echt super fijn is. En ook nog eens met een fijne prijs.

Inmiddels is het merk ook in mijn vriendenkring bekend en zweren er meer mensen bij, ook die met huidproblemen. En op het bewuste strandje zag ik ook meerdere moeders met een literflacon aan de wandel. Er is ook een kleinere versie maar de grote fles is het voordeligst; voor dagjes weg pomp ik wat over in een klein reisflesje.

Deze non-profit zonnebrandcrème is alleen online verkrijgbaar bij de maakster, Dr. Jetske Ultee.

 

 

Duukies beachsocks

Geen zere voeten met strandsokken

Duukies strandsokken: we zijn een paar jaar naar Italië op plekken geweest met niet een zacht zandstrand maar kiezels. Voor kinderen is het dan super fijn om strandsokken aan te hebben. Lekker soepel en kan gewoon mee het water in maar dus geen kans op sneetjes en het loopt zachter. Ik vind ze ideaal en de nieuwe maat ligt alweer klaar voor de zomer.

Ook te gebruiken als het ‘gewone zand’ super heet is door de zon natuurlijk!

Tip: koop de sokken minimaal 1 maat groter dan de schoenen want ze vallen klein.

Duukies vind je o.a. bij Bol.com

 

Sweakers Ockyz zwemsokken

Nooit meer uitglijden bij het zwembad

Sweakers zwemsokken van Ockyz: we gaan altijd op vakantie naar plekken met een zwembad. En ook voor het zwembad om de hoek zijn ze het hele jaar door ideaal: de zwemsokken van Ockyz.

Het voorkomt uitglijden en dat is me toch een partij prettig met een enthousiaste peuter/kleuter in het zwembad!! Glijpartijen zijn niet meer aan de orde en de daarmee gepaard gaande waarschuwingen vooraf "voorzichtig! niet rennen! rustig lopen!" etcetc zijn daarmee ook verleden tijd. Ook hier de tip, koop ze minimaal 1 maat groter dan de schoenmaat.

Ockyz vind je o.a. bij Bol.com

» Lees hier: review over Sweakers zwemsokken van Ockyz

 

Nou, ik hoop dat je iets aan mijn zomer must-haves hebt. Voor mij zijn het in elk geval de must haves die ik elk jaar als de lente begint weer check of het nog past en er voldoende van op voorraad is smiley

Alvast fijne zonnige dagen gewenst!

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.