);

De ideale badkamer voor een gezin

De ideale badkamer voor een gezin

Een badkamer waar elk gezinslid graag komt. Eentje waar je niet hoeft te dringen voor de wasbak met tandenpoetsen, waar je lekker in bad kan liggen of een verkwikkende douche kunt nemen of bij voorkeur een badkamer waar allebei mogelijk is.

De eisen voor een badkamer als je kleine kinderen hebt zijn weer anders dan voor een badkamer voor een huishouden met tieners die het liefst de hele tijd voor de spiegel staan. Maar met deze tips ben je in ieder geval op alles voorbereid.

 

Wat zijn absolute must-haves voor de badkamer?

 

Een bad voor de kindjes

Een bad is ideaal zolang de kinderen klein zijn. Je kan kinderen die rechtop kunnen zitten al direct in bad zetten. Je hebt daarvoor speciale zitjes met zuignappen die zich hechten aan de badkuip. Zo hoef je ze niet beet te houden tijdens het badderen. Want kleintjes kunnen zo onder het water verdwijnen als je even je hoofd de andere kant op keert.

En voor de actieve ouder is een bad ook fijn. Even de spiertjes weer warm en los maken na het sporten. Of voor mama’s me-time met kaarsjes en een boek… en de deur op slot uiteraard ????

 

Een douche voor snel klaar

’s Ochtends even onder de douche en de dag kan beginnen. Zonder douche ben ik niet klaar voor de dag. Je hebt douches met straaljets, een regendouche en met handdouche in een. Naar zo’n douche ben ik aan het kijken. Bijvoorbeeld de douchecabine van www.douche-concurrent.nl is daar een goed voorbeeld van.

De douche is een onmisbaar element in je badkamer. Er gebeuren veel glij-ongelukken met douches die gesitueerd zijn in het bad. Heb je de ruimte, dan zou ik altijd gaan voor een aparte douche.

 

Genoeg opbergruimte

Weet je wat heel belangrijk is in je badkamer? Opbergruimte! Als je geen badkamermeubel hebt met mooie grote lades en een hoge kast voor handdoeken en flessen shampoo en zo, dan wordt je badkamer al snel een rommeltje. Tenminste, dat was bij ons zeker het geval. Nu zit alles netjes opgeborgen in soft close lades en achter deurtjes. Dat maakt je badkamer ook gelijk een stuk makkelijker om schoon te maken.

Voor het badspeelgoed van de kindjes kan je een kunststof opbergbak met deksel kopen van bijvoorbeeld Curver. Deze heb je ook met “luchtgaatjes”.

 

Een vloer voor warme voetjes

De vloer van je badkamer is vrijwel altijd van koud steen, tenzij je vloerverwarming hebt aan laten leggen. Heb je zoals wij een badkamer zonder vloerverwarming dan heb je naast de keuze voor tegels ook de keuze voor PVC, een kunststof. PVC is minder hard dan tegels en is warmer aan je voeten. Het is in vele designs verkrijgbaar.

Je kan op plekken als voor de douche, voor het bad en voor de wastafel ook een badmatje leggen. Dat is lekker warm voor je voeten als je ’s ochtends in de badkamer bezig bent en het huis verder nog koud is.

 

De verwarming in de badkamer

Zonder vloerverwarming moet je een andere warmtebron installeren in je badkamer. Daarvoor zijn diverse mooie radiatoren verkrijgbaar. Ook radiatoren waar je heel makkelijk je handdoeken overheen kunt hangen zodat ze weer snel droog zijn.

En een ander bijkomend voordeel: je handdoek is lekker warm als je uit de douche komt ’s ochtends.

Veel badderplezier!

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.