);

Als moeder meer tijd voor jezelf nemen

Als moeder meer tijd voor jezelf nemen

Als moeder ben je al gauw druk. Druk met het huishouden, de kinderen, je werk, een sociaal leven en van alles waar je geen nee tegen kon, wilde of durfde te zeggen. Meer tijd voor jezelf nemen, voelt dan ook als wéér een punt voor op je te-doen-lijst. Adem in, adem uit en lees hoe je dagelijks tijd voor jezelf kunt nemen zonder dat het je moeite kost.

 

Maak het gewone bijzonder

Parijs bij nacht is mooi, maar schat wat je al hebt op waarde. Er vliegen elke dag minuten en uren voorbij waar we geen acht op slaan. Dagelijkse dingen die we op de automatische piloot doen. Blijf als je dat wilt ook vooral je tanden op standje gedachteloos poetsen, maar kijk gedurende de dag eens naar gewone momenten die je bijzonder zou kunnen gaan maken.

 

Mama me-time moment

Neem nou bijvoorbeeld een kopje thee of koffie. Zonder er bij na te denken drink je verschillende kopjes, al dan niet al koud geworden, per dag leeg. Dat terwijl je er zoveel meer van kan maken. Grijp thee- en koffietijd eens aan voor een moment van rust.

  • Allereerst is het belangrijk om er met je volle aandacht bij te zijn. Neem je tijd en proef heel bewust van wat je drinkt. De smaak, geur en warmte, neem ze waar.
  • Verras jezelf en doe het eens anders dan anders. Ga er rustig bij zitten of loop juist even naar buiten om in het zonnetje er van te genieten.
  • Tot slot kun je je jezelf trakteren. Hang de slingers op door je moment op te tuigen met bijvoorbeeld een mooi merk wellness thee of haal een decoratie sjabloon in huis voor je latte's en cappucino's.

 

Op deze manier maak je van een dagelijks ding je eigen mama me-time moment. Het zijn kleine resets waarna je weer door kunt. Het belangrijkst is wel dat het haalbare kaart is. De basis is deze momenten opmerken en er je tijd voor nemen. En lukt het een keer niet door je mini monsters, dan heb je nog tig keren te gaan waarop je weer een poging kunt wagen. Zo gaat dat met dagelijkse dingen, die komen dagelijks terug.

 

Meer tijd voor jezelf

Ergens onder, niet eens zo diep, de me-time hype schuilt meer dan een kern van waarheid. Elk mens heeft het nodig om even uit de malle molen te stappen. De waan van de dag, waar je je zo makkelijk in kan verliezen, te laten voor wat het is en JOMO (Joy Of Missing Out) te prakiseren. Wees er net zo snel en vaak bij voor jezelf als dat je bent om je mobieltje van energie te voorzien.

Neem jij wel genoeg tijd voor jezelf?

De beste bescherming voor je Samsung Galaxy S21

De beste bescherming voor je Samsung…

Je hebt net een prachtige Samsung Galaxy S21 gekocht. Dit nieuwe toestel is een van de mooiste toestellen dat het merk Samsung ooit heeft…

Ga je voor kleur in de slaapkamer of hou je het sober

Ga je voor kleur in de slaapkamer…

Dat je bepaalde kleuren beter niet kunt gebruiken om je slaapkamer mee in te richten, dat is wel bekend. Van een kleur als rood raken de meeste…

Gezonde snacks voor je baby: muffins

Gezonde snacks voor je baby: muffins

Mijn zoontje is inmiddels 11 maanden oud en eet ook al vrij gevarieerd. Wel blijf ik vaak op hetzelfde hangen voor zijn ‘snack’ rond half…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.