);

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp afstand van een stad. Het ligt aan een doodlopend straatje en aan de overkant van ons huis grenzen achtertuinen. Komend vanuit een drukke stadswijk zonder voortuinen met relatief veel voetgangers en verkeer, was dit wel even een verschil. Ons huidige huis wordt niet zomaar in de gaten gehouden door buren of voorbijgangers, het voelt wat meer geïsoleerd. Als hier een inbreker aan de deur zou staan morrelen wordt dat nauwelijks gezien zal ik maar zeggen.

 

Ronde door je huis

Bij een vorige woning van mij was wel eens een poging tot inbreken gedaan en sindsdien heb ik altijd extra gelet op de veiligheid van het huis. Bij ons vorige huis was zelfs iemand ook langs geweest namens een buurtproject van de gemeente om te kijken wat er nodig was om het huis veiliger te maken. Met die kennis en tips in ons achterhoofd deden we ook een ronde door dit huis om alle deuren en ramen langs te lopen: hoe is het hang- en sluitwerk, waar zitten de zwakke plekken hier? Al snel hadden we dan ook waar nodig extra goede sloten bevestigd en bv. een felle lamp met bewegingsmelder bij de voordeur gehangen.

 

Een zwakke plek beveiligen

Maar we hadden ook wel degelijk een échte zwakke plek opgemerkt: de garagedeur. Zo een die nog stamt uit de tijd van de bouw van het huis (eind jaren 70); van metaal, die je oorspronkelijk zo naar boven kon schuiven om je auto naar binnen te rijden en met een deur erin voor als je alleen zelf of met je fiets naar binnen wilde. Auto’s passen er al een tijdje niet meer in dus alleen de loopdeur hadden we in gebruik. En ja ook het slot stamde nog uit de jaren 70. Stamt, moet ik zeggen, want dat vervangen was niet 1-2-3 de oplossing om het veiliger te maken. Met een koevoet zou je de deur zo open hebben, welk slot je er ook op zet.

 

Deur vervangen of een alarm?

Omdat ook nog het dak en zonnepanelen op de rol staan om te vervangen/plaatsen, hadden we niet zomaar het geld om er een hele nieuwe garagedeur in te laten zetten. Dus we zochten eigenlijk een tussenoplossing. De garage is verbonden door een tussendeur met het huis. Die tussendeur kan in principe op slot maar het houdt niet over zal ik maar zeggen. Na wat speurwerk hebben we uiteindelijk gekozen voor een eenvoudig alarmsysteem met een sensor op de garagedeur en een camera met bewegingsmelder bij de voordeur. Door middel van een app kun je het alarm in – en uitschakelen en je hebt ook een afstandsbediening. De lamp met het oranje zwaailicht en de speaker waar het geluid (oké de herrie beter gezegd) uitkomt als het alarm afgaat, hangt goed zichtbaar bij de voordeur. Een beetje met het idee dat als een onguur type op verkenning is en het ding ziet hangen, hij besluit om toch maar een deurtje verder te gaan (sorry buren).

Zie ook: de kosten van een alarmsysteem

 

Veiliger gevoel

Ik moet zeggen, het geeft toch een veiliger gevoel, zowel in de nacht als bv. op vakantie, wetende dat áls het iemand lukt om binnen te komen, ze dat in elk geval niet geluidloos kunnen doen en het hen -hopelijk-  aanspoort om weg te gaan.

Je kunt uiteraard uitgebreidere systemen vinden, allemaal afhankelijk van je budget en hoe en waar je wilt beveiligen. Ik dacht vooraf dat het allemaal erg duur zou zijn, maar in verhouding vond ik dat echt wel meevallen. Wij kunnen zo in elk geval toch even doorsparen voor een nieuwe deur maar slapen intussen wel iets relaxter wink

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.