);

Hitteplan voor je hond op warme zomerse dagen

Hitteplan voor je hond op warme zomerse dagen

Met die warme dagen achter de rug en een puppy op komst, ben ik eens gaan nadenken over wat ik kan doen om onze Charlie tijdens de zomermaanden verkoeling te brengen. Want zo’n bolletje wol is al snel oververhit. Wist je dat honden alleen via de tong en hun voetzooltjes verkoeling kunnen vinden? Dat je je hond de hele dag van verfrissend water moet voorzien, is vanzelfsprekend. Maar er zijn nog meer weetjes en handige producten die het je hond op die warme dagen wat comfortabeler maken.

 

Een koelmat

Een hond zoekt altijd het koelste plekje in huis op. Bij ons is dat op een klein betegeld stukje bij de haard. Hij ligt dan letterlijk om de haardpoot gekruld op de koele plavuizen. Maar je kan je hond nog verder helpen verkoeling te vinden door een koelmat aan te schaffen. Neem dan niet zo’n mat die je eerst in de koelkast of vriezer moet stoppen, want persoonlijk vind ik dat gewoon te veel moeite en in mijn koelkast past zo’n mat niet. Je hebt koelmatjes die koelte afgeven als je hond erop gaat liggen. Langzaam warmt de mat door de lichaamswarmte van je hond op. Als hij er dan weer afgaat, wordt de mat vanzelf weer koel. De mat schijnt zeker 4 graden koeler te zijn dan de omgevingstemperatuur.

Ik heb zelfs mensen gehoord die een groot formaat koelmat op hun matras leggen en onder hun matrashoes tijdens die hete nachten en heerlijk hebben geslapen. Wat een goed idee, haha!

Ook zo’n verkoelde mat? KLIK HIER, maak een account aan op PetsPlace en je ontvangt met de code 4MAMA 15% korting op dit product in de door jouw gewenste maat.

 

Een koelbot

Het koelbot vul je met water en doe je in de vriezer. Charlie vond ‘m heerlijk en bleef eraan likken. Het bot met het ijs blijft drijven, dus je kan het ook in zijn honden zwembadje gooien, zodat hij iets heeft om mee te spelen. Uiteraard smelt het ijs langzaam, dus is je hond erop uitgekeken, dan is het beter om het bot weer in de vriezer te leggen anders heb je een bot vol met water en een natte vloer.

Met dezelfde code 4MAMA ontvang je ook op het koelbot 15% korting.

 

hitteplan voor puppy/hond hondenzwembadje

Honden zwembadje

Het lijkt zo vanzelfsprekend en dat is het eigenlijk ook. Een hond hoeft niet helemaal onder te gaan om af te koelen in het water. Er doorheen lopen, is eigenlijk al voldoende om hem af te koelen via zijn voetzolen. Is het te warm om naar het strand te gaan of is het te gevaarlijk met stilstaand water (gevaar op blauwalg) in de buurt? Koop dan zo’n hondenzwembadje. Ideaal! Zorg er wel voor dat je klaar staat met een handdoek daarna, want anders is je huis kleddernat wink

Ook zo’n zwembadje voor je hond? Wanneer je op PetsPlace een account aanmaakt en bij het afrekenen de kortingscode 4MAMA gebruikt, ontvang je 15% korting! Kijk hier voor het hondenzwembadje

 

koelbandana voor je hond bij warme zomerdagen

Een koelbandana

Geen idee of het echt geholpen heeft. Charlie heeft zoveel wollig puppy haar dat een verkoelende bandana om zijn nek volgens mij weinig uithaalde. Maar het staat wel heel cute… dat wel. Deze bandana maak je nat en de verkoelende gel die erin zit, houdt de koelte vast. Met het klittenband blijft de bandana op z'n plaats zitten. Onze Charlie is geen fan van halsbanden, maar deze vond hij eigenlijk wel helemaal prima.

Kijk hier voor de bandana. Met de code 4MAMA ontvang je 15% korting op je bestelling na het aanmaken van een account.

 

Een hondenijsje

Huh? Dat was ook mijn eerste reactie, maar Charlie vond het toch lekker joh! Voor het ijsje nam ik een puppy Kong, zoals deze en plakte eerst het kleine gaatje dicht. Daarna nam ik een plak van deze worst, maakte het klein en deed dit in de Kong met een beetje water. Het grotere gat plakte ik ook dicht, waarna het een dag in de vriezer ging. Maar je kan ook een eigen mengsel maken voor het ijsje met wat brokjes, wat smeerworst, enzovoorts. 

 

Meer tips voor warme zomerdagen

  • Ga ’s ochtends vroeg een lange wandeling maken en zeker niet tussen 12 en 5 als de dag op z’n warmst is. Even kort naar buiten en weer terug naar binnen.
  • Laat je hond nooit in een auto zitten. Ook niet als het buiten koeler is dan 20 graden en er een raampje open staat.
  • Geef de hele dag voldoende water en neem het ook op wandelingen mee
  • Zorg voor schaduw in de tuin zodat je hond niet in de volle zon ligt

 

Ik wens jou en je hondje een fijne zomer! Wij gaan er ook zeker van genieten. Met dank aan PetsPlace.nl voor de leuke samenwerking en de korting voor onze lezers. Vergeet bij het afrekenen niet de kortingscode 4MAMA in te voeren voor je 15% korting!

Lees ook: onderweg en op vakantie met onze pup Charlie

 

Meer blogs van Esmée:

Fijne vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Fijne vloeren voor een gezin met…

Een huishouden zonder kinderen stelt hele andere eisen aan een vloer dan wanneer er monstertjes rondrennen. Er wordt om de haverklap gevallen,…

5 Tips bij het kopen van de juiste lamp

5 Tips bij het kopen van de juiste…

Een lamp kopen is niet iets wat je zo even 1, 2, 3 doet, want verlichting is enorm sfeerbepalend. Er zijn zelfs mensen gespecialiseerd in…

De leukste Moederdagcadeaus voor weinig

De leukste Moederdagcadeaus voor…

Binnenkort is het weer Moederdag. Een dag waarbij je als moeder hopelijk in het zonnetje wordt gezet en waarbij je wellicht…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.