);

Onderweg en op vakantie met onze pup Charlie

Onderweg en op vakantie met onze pup Charlie

Jullie hebben het ongetwijfeld gemerkt. We hebben een pup in huis. Charlie, de Toller Retriever. Onze vakantie staat daarom in het teken van Charlie. Maar graag ondernemen we ook tijdens de vakantie nog e.e.a. met hem en met het gezin. Anders ben ik bang dat ik na deze zomer toe ben aan vakantie wink

Ik ben er inmiddels wel achter, dat je pup meenemen met uitstapjes precies gaat als destijds met een baby. Voordat we de deur uit zijn, zijn we al snel weer een kwartier tot een half uurtje verder. En dan nog wil ik wel eens wat vergeten net als de poepzakjes toen we hem voor de eerste keer uitlieten. Al doende leert men… toch? Ik vergat 11 jaar geleden ook wel eens de billendoekjes en dat doe je ook maar 1 keer.

Alle handige producten die ik tegen ben gekomen voor op vakantie en onderweg deel ik graag met je.

 

Handige hondenproducten voor op vakantie en onderweg

Een honden adreskoker

Een pup wil nog niet altijd even goed luisteren. Nu hij nog zo klein is, is hij vooral heel dichtbij ons. Maar het gaat hard. Over een paar weken ziet zijn wereld er weer heel anders uit en gaat hij veel meer op verkenning uit. Een hondenkoker is dan wel heel handig voor het geval hij de benen neemt. En zo’n klein kokertje waar je je adres en/of telefoonnummer in kan doen en dat je aan zijn halsband vastmaakt, kost echt nauwelijks iets.

Deze honden adreskoker hebben wij.

Naar het strand met puppy Charlie

 

Tijdens de wandeling

Deze heuptas is ideaal voor het meenemen van je eigen spullen als je telefoon en je portemonnee zodat je geen tas hoeft mee te zeulen, maar natuurlijk vooral voor de spullen van je hond. Je kan er de treats in doen, de poepzakjes, een speeltje voor het apporteren bijvoorbeeld en niet te vergeten een fles water. Zelf heb ik een Snack duo fles met travelcup van Popware. Hierin kan je zowel water als voer bewaren voor onderweg en de siliconen bak is opvouwbaar en zit aan de fles met een haakje vast. Echt ideaal voor onderweg! Ook voor de puppycursus is het een uitkomst.

handige heuptas voor onderweg en vakantie met hond

De treatbag die onze dochter Marisa gebruikt voor de puppytraining is in dezelfde leuke kleur groen, maar ze hebben de hele lijn van het merk Popware in verschillende leuke kleuren zoals: roze, blauw, grijs en paars.

 

Een reisbench

De een vervoert z’n hond in de auto met een autobench, de ander in een tuigje op de achterbank of gewoon los in de achterbak van de auto. Wij hebben gekozen voor een reisbench, zodat we deze ook nog op vakantie kunnen gebruiken als we naar de camping, naar een huisje op een bungalowpark of waar dan ook gaan. Deze reisbench is heel makkelijk op te zetten en weer af te breken en veel lichter dan een “gewone” bench. De reisbench komt met een kleed van zachte teddy. Met rits, zodat je het makkelijk kan wassen. En het is erg snel droog kan ik je vertellen. Onze Charlie vindt autorijden nog niet zo’n succes en elke rit eindigt tot nu toe vaak met een klein angstplasje.

Hier vind je onze reisbench

En ga hier op zoek naar een vakantiepark met hond

reisbench voor hond en puppy
Het is duidelijk dat onze Charlie de bench nog niet helemaal gewend is… Inmiddels gaat het beter.

 

Vervoer het voer niet los

Een goede voerton vind ik toch wel onontbeerlijk hoor. Zowel in huis, maar ook als je op vakantie gaat, wil je gewoon geen ongedierte en vliegen bij het voer van je hond. Deze voerton is heel goed en makkelijk af te sluiten en is er in verschillende maten. En onderweg je hond laten eten? Het merk Popware heeft verschillende fijne drink- en etensbakken, variërend in grootte, die ruimtebesparend zijn.

 

Een lange lijn

Zeker wanneer je pup nog niet goed luistert, wil je ‘m bijvoorbeeld op de camping nog niet los laten lopen. Een langere lijn is dan erg handig, waarbij je de lijn vastlegt aan een tentstok bijvoorbeeld. Een tafelpoot is niet altijd even handig, tenzij je een lichtgewicht klein hondje hebt. Is je hond groter dan gaat hij zo meteen nog met de tafel vandoor en alles dat erop stond. Een voortent is dan iets lastiger omver te trekken 

Een lange lijn is ook handig als je een pup hebt die graag in het water is en jij niet. wink

 

Varen en fietsen met je hond

Wij zijn gek op kanoën én pakken graag af en toe de fiets. Ik ben dus nog op zoek naar een tuigje of zwemvestje voor Charlie voor het geval hij van de kano in het water valt en een kar voor achter de fiets zou ook heel handig zijn. Moet hij wel iets meer gewend zijn aan de reisbench in de auto, want hij vindt het allemaal nog wat spannend. Maar sowieso gaan we stap voor stap met hem.

 

De genoemde en getoonde producten voor onze Charlie hebben wij via De Huisdiersuper ontvangen. Een webshop voor je huisdier met een bijzonder leuk assortiment. En met de code 4MAMA ontvang je 5 euro korting op je bestelling vanaf 25 euro. Dat is maar liefst 20% korting en dus zeker de moeite waard.

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.