);

Heerlijk zo'n tuin: lekker naar buiten!

Heerlijk zo'n tuin: lekker naar buiten!

 Dat buiten spelen heerlijk is, dat weet elk kind. En nu sinds we met de grote C zitten, weten de grote mensen dat ook. Door Corona waarderen we de natuur en buiten zijn een stuk meer dan pré Corona. We willen allemaal naar buiten waar je het gevoel hebt alsof alles het oude is gebleven. Uitwaaien, gedachten verzetten en lekker bewegen is het afgelopen jaar hoog op ieders lijstje komen te staan.  

Iedereen wil een buiten en de mazzelaars met een tuin willen de boel aanpakken. Er is geen hovenier meer te vinden om je tuindromen waar te maken. Nu we massaal vanuit huis werken, zijn we allemaal bezig onze nestjes mooier te maken. De een koopt nieuwe kozijnen (wij), de ander isoleert de boel (de buren), de een schildert de huiskamer (de vriendin) en weer anderen hebben het nog rigoureuzer aangepakt en verhuizen naar buiten de Randstad naar een betaalbaar huis met zowaar een tuin (de neef). 

 

De tuin is erg belangrijk gebleken

Want die tuin... die is voor de meeste mensen wel erg belangrijk gebleken. Als je niets anders meer kunt, kun je tenminste nog altijd je tuin in lopen. Hoe heerlijk is het dan als je lekker in de tuin kunt loungen, een beetje hangen in de relaxte tuinmeubels , een beetje tuinieren wellicht en natuurlijk de tuin waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen.  

» Lees ook: 4 tips voor een kindvriendelijke tuin

Een gezin heeft een andere tuinbehoefte dan een stel zonder kinderen. Kijk naar al jullie wensen en maak er een haalbaar (betaalbaar!) geheel van. Een tuin waar het hele gezin kan opladen is een must. Dus niet die mega barbecue voor papa, terwijl er met kinderen in huis –tuin- eigenlijk alleen plek is voor een barbecue van een kleiner formaat. Trust me; blije kinderen staat gelijk aan euforische ouders. Dus liever als ouder wat vaker water bij de wijn doen bij de kinderwensen, dan denken dat je kinderen wel wennen aan jouw eigen wensen. 

Als ouder wil je én ontspannen én je jonge kinderen in de gaten houden in de tuin. Ik zeg, combineer die 2 en als De Daltons   groot genoeg zijn dat ze in hun uppie de tuin kunnen afraggen zonder ouderlijk toezicht, heb je nog altijd die fijne stoel waar je in kunt zitten en de boel stoïcijns kunt negeren. De luie stoel waar je ontspannen kunt zitten is dus een must zegt deze moeder. 

 

Niets is fijner dan een tuin waarin kinderen spelen

Sja… Het is op die jonge leeftijd met kinderen in de tuin nog vaak opletten geblazen. Daar kan je maar beter eerlijk over zijn, dus stel je verwachtingen over utopie in de tuin met kinderen naar beneden bij. Dan kan het alleen nog maar meevallen. Maaaaar... eerlijk is eerlijk, niets is fijners dan wanneer je kleine lekker kan ravotten in de tuin en zich vrij kan bewegen. We zijn niet allemaal geboren voetballers, maar alle kinderen vinden het leuk om tegen een balletje te trappen. Of wat denk je van een boomhut waar ze draken verslaan of piraatje spelen. De mogelijkheden en budgetten zijn eindeloos voor tuinen. Kijk wat het beste bij jou(w) (portemonnee) en je gezin past. 

Je hoeft geen klauwen met geld uit te geven om een speelbare tuin aan te leggen. Heus. Met wat graszaad, een zandbak of een glijbaan heb je al veel bereikt. Zeker als ze nog jong zijn. De ellende begint pas als ze puberen heb ik me laten vertellen. En als je dan toch bezig bent in de tuin; vergeet de insecten niet. Die vinden een groene tuin zo veel leuker dan al die grauwe tegels. Met wat eenvoudige aanpassingen wordt je tuin een stuk groener en is ook Moeder Natuur blij. Wip wat tegels eruit en maak een mini groene oase. Je slaat 2 vliegen in 1 klap; het regenwater loopt beter weg -broodnodig met de moessons tegenwoordig- en je tuin is gelijk een stuk koeler wanneer het wél een keer warm is.

Een insectenhotel maken is zo gepiept en is hartstikke leuk om samen met de koters op een druilerige dag te maken.

Gelukkig hebben we aan druilerige dagen geen gebrek dit jaar. Kom maar door met het 5 sterren Hotel L'insecte! 

 

Meer blogs van Melek:

Eindelijk! We hebben Corona!

Eindelijk! We hebben Corona!

De tafel ligt bezaaid met zelftesten en ontbijtspul. Was deze test nou van jou? Niets aanraken, alleen mama doet de testen! Mag die deur dicht,…

Mijn kind is bang om ontvoerd te worden

Mijn kind is bang om ontvoerd te…

Of ik K2 wil ophalen staat er in het bericht. Huh, nu al? Ik ben verbaasd, omdat het nog lang geen 17 u is. Het vriendje woont 6 huizen verderop…

Ow ow Corona: uitgestelde zorg

Ow ow Corona: uitgestelde zorg

2 maanden geleden was het dan eindelijk zo ver. De Hypochonder en ik keken er al maanden reikhalzend naar uit. 2 maanden geleden was het immers…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.