);

Guernsey, verrassend leuk eiland op 1 uur vliegen

Guernsey, verrassend leuk eiland op 1 uur vliegen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantieplek op net iets meer dan 1 uur vliegen van Nederland? Kijk dan eens naar Guernsey! Het is een eiland dat hoort bij Engeland en ligt voor de kust van Frankrijk (Normandië). Het is onderdeel van de Kanaaleilanden, net als Jersey, Alderney, Herm en Sark en ligt in de warme Golfstroom dus het klimaat is er zachter dan in Nederland.

Guernsey: mix van Engeland en Frankrijk!

Het is een klein eiland maar er is genoeg te beleven. Het is eigenlijk een mooie mix van Engeland en Frankrijk; met heuvellandschap, leuke straatjes, veel groen, een relaxte sfeer, iedereen spreekt Engels, het is er erg gemoedelijk, je vindt er restaurantjes uit alle windstreken en de mensen zijn erg aardig en beleefd.

Guernsey kaart

 

» Lees ook: kindvriendelijke campings in Frankrijk

 

Vermaak voor kinderen

Wij waren op pad met onze peuter van 3,5 en hadden verder gezelschap van een kind van 4, 7 en 10. Alle vier hebben ze zich meer dan uitstekend vermaakt. Er zijn parken en speeltuinen, leuke wandelroutes voor alle leeftijden, er zijn musea o.a. over de 2e Wereldoorlog waar Guernsey een belangrijke rol in speelde. Er zijn bunkers en een fort de moeite om te bekijken en bij slecht weer is er een zwembad en een overdekte speeltuin.

Guernsey strand

 

Rock pooling!

Maar de allergrootste attractie van het eiland is voor kinderen toch echt het strand. Van zand tot kiezel tot rots, het is er allemaal. En vooral de rotsstranden bleken populair bij de kids. Door het grote getijdenverschil (tussen de 3 en 10 meter!!!) ontstaan er bij eb veel rots-poeltjes en daar kun je lekker met je schepnetje, emmertje en schepje visjes, krabbetjes en garnaaltjes vangen. En later weer terugzetten natuurlijk. We hebben vele krab-races gehouden op het strand :-)

Elke dag zijn we wel op een strandje geweest tot grote vreugde van de kleine mannen. En aan het eind afsluiten met Fish and Chips is natuurlijk geweldig!

Guernsey krabben vissen

 

» Lees ook: kindvriendelijke campings in Zweden

 

Andere eilandjes

Zelf kun je je ook goed vermaken, hou je bijvoorbeeld van vissen, duiken, kanoën, surfen, paardrijden of lekker winkelen het kan er allemaal! En als je het eiland wel gezien hebt kun je ook nog naar buur-eilandjes gaan met de veerboot. Herm en Sark zijn de bekendste en je bent er zo.

 

Huurauto

Het is het handigst om een huurauto te nemen zodat je kunt gaan en staan waar je wilt, al zijn er ook veel buslijnen op het eiland.

De maximum snelheid is overal ca. 55 km (35 mijl) per uur en er wordt niet gereden als gekken, als toerist met een grote H op de auto krijg je ook al snel voorrang :-)

Een huurauto kan dus prima en het stuur aan de andere kant went snel, het helpt je ook om de juiste weghelft te kiezen. Ik zou wel adviseren om niet de grootste huurauto te kiezen want de straten zijn smal en hebben muurtjes aan beide kanten…

 

Veilig

Het eiland is erg prettig vind ik omdat het bij Engeland hoort en ook een veilig gevoel heeft. Ook als er iets gebeurt op medisch gebied ben je zo in het ziekenhuis met personeel dat goed opgeleid is en in een voor de meesten van ons bekende taal spreekt.

 

Vanaf Rotterdam!

In het zomerseizoen kun je vanaf Rotterdam rechtstreeks op Guernsey vliegen. Binnen 75 minuten ben je er, super relaxed gewoon. Je kunt deze chartervlucht alleen boeken bij een reisbureau (wij hadden TUI-Sunair) als je ook de accommodatie boekt. We hadden gekozen voor een self-catering appartement, met dus fijn een eigen keukentje. Maar er zijn ook veel hotels natuurlijk. Allemaal prima en netjes. De meeste complexen hebben zelfs een zwembad!

Kortom, mocht je nog een weekje weg willen met je kids, kijk vooral eens naar dit eiland!!

» Lees ook: logeren en kamperen in de Dordogne

Afbeeldingen zijn afkomstig van Judith zelf en van VisitGuernsey

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 4

 1. Wij hebben een Mini-man van vier jaar. Tot nu toe zijn we altijd naar de Nederlandse kust geweest. Zonder strand geen vakantie! Maar zoals jij Guernsey beschrijft, klinkt het wel als een paradijs om een heerlijke vakantie te houden met kinderen. Ik ga de tip onthouden! 2. Judith

  mei 09, 2017 at 10:21

  Ja ik vond het echt een heerlijk eiland, wist niet goed wat te verwachten maar wat hebben we een fijne tijd gehad, mocht wel langer duren dan een week haha. En inderdaad, zonder strand geen vakantie!! 3. Dat klinkt tof zeg! Wij hebben goede herinneringen aan Normandië en dat ze op Guernsey Engels praten, vind ik een grote plus.  1. Judith

   mei 10, 2017 at 10:56

   ja het is echt een beetje frankrijk en een beetje engeland. en dat engels, heeeeeerlijk!This thread has been closed from taking new comments.