);

Het grote kleine babyboek review + win

Het grote kleine babyboek review + win

Toen ik 8 weken te vroeg beviel van onze dochter Marisa stond de wereld op zijn kop. Gelukkig had ik  een baby dagboekje in de kast liggen, waar ik gelijk bij dag 1 in kon gaan schrijven. Dit resulteerde uiteindelijk in een emotioneel verhaal over mijn tijd als couveuse-ouder. Wat was ik blij dat ik mijn gedachten en gevoelens van dat moment op het papier kwijt kon en dat ik de (groei)vorderingen van onze dochter bij kon houden. Want je zit in een roller coaster en denk maar niet dat je na 2 maanden nog weet wat er allemaal gedaan, gezegd en gebeurd is tijdens die weken dat je baby in het ziekenhuis lag.

» Lees ook: dagboek van een couveuse-ouder

Vandaag is het Wereld Prematurendag. Een dag waarop we extra stilstaan bij de problemen rondom vroeggeboorte. Ruim 15.000 baby’s worden jaarlijks te vroeg geboren in Nederland. Ongeveer 1.000 baby’s overlijden als gevolg van hun vroeggeboorte. Maar voor de kinderen die het wel halen, is het na de couveuse tijd vaak niet voorbij.

>> Lees ook: prematuur en ontwikkeling

Speciaal voor deze – ook voor mij – belangrijke dag heb ik een mooie winactie. Ik mag van Ilse, bedenker en maker van Het grote kleine babyboek – Het invulboek voor prematuur en/of dysmatuur geboren baby’s een exemplaar van haar boek weggeven.

Maar natuurlijk vertel ik je eerst wat je hiervan kunt verwachten.

 

Het verhaal van Ilse

Ilse heeft haar babyboek, waarin ze achterin ook haar aangrijpende verhaal vertelt, in 2018 geschreven nadat ze in 2016 14 weken te vroeg beviel van haar dochter Josephien. Het verhaal grijpt mij aan omdat het op bepaalde punten erg herkenbaar is. Ook ik kreeg HELLP en onderging een keizersnede. Gelukkig was onze dochter ruim 3x zo zwaar als die van Ilse. Haar Josephien woog slechts 510 gram en was, naast het feit dat ze 14 weken te vroeg geboren was, ook nog eens veel te klein. Ilse zelf kroop door het oog van de naald, want naast HELLP kreeg ze een hersenbloeding vanwege de enorm hoge bloeddruk. De meeste vrouwen kunnen dat niet navertellen. Ook daarna blijft het geen kattenpis. Een trauma door alle gebeurtenissen door het feit dat je geen enkele controle had over de situatie is heel normaal. Ook ik heb daarvoor therapie (EMDR) ondergaan en blijf ik net als Ilse restklachten houden als concentratieverlies en niet goed tegen drukke ruimtes kunnen.

Na 6 maanden mocht Ilse en haar man Josephien eindelijk mee naar huis nemen. Dat duurde voor mij “slechts” 6 weken. Groot respect voor haar en haar man die dit alles doorstaan hebben.

Bedankt voor je verhaal Ilse!

 

Over het grote kleine babyboek

Een babyboek voor prematuur en dysmatuur geboren baby’s was er bij mijn weten bijna 12 jaar geleden nog niet. Ik fröbelde destijds zelf iets in elkaar in een babyboekje, maar daarin was niet echt ruimte voor foto’s. Dat is wel het geval in Het grote kleine babyboek.

Het boek is lieflijk en sierlijk en er is uiteraard rekening gehouden met het feit dat de eerste weken na de geboorte het leven zich afspeelt in het ziekenhuis en niet in het eigen huis. Vanaf week 24 kan je het dagboek invullen. Dat kan voor veel kindjes betekenen dat (hopelijk) de eerste pagina’s leeg blijven. Je zou er dan voor kunnen kiezen om deze pagina’s te verwijderen. Het boek heeft tenslotte een ringband. Het boek gaat door tot en met de 4e verjaardag.

Elke week krijgt ook de verpleegkundige ruimte om een paar regels te schrijven. Dat kan voor ouders en het kind later heel waardevol zijn.

Kijk eens voor meer informatie op de website van Het grote kleine babyboek. Daar vind je ook foto's van de binnenzijde.

 

Een cadeau om in het achterhoofd te houden

Heb je een vriendin, nichtje, vrouw of buurvrouw die prematuur bevallen is, dan is dit een prachtig cadeau waar ze je heel dankbaar voor zal zijn. De zojuist bevallen vrouw zelf zal geen tijd hebben om eens rond te neuzen voor een speciaal babyboek of geschikte fotoboeken. Ze heeft tenslotte wel wat anders aan haar hoofd. Maar voor jou dus de taak om een mooi en praktisch cadeau te zoeken zodat de allereerste momenten vastgelegd kunnen worden. Echt, dat is heel belangrijk voor zowel ouders als het kindje later.

De prijs van Het grote kleine babyboek bedraagt € 21,99 en je koopt het bij Bol.com HIER.

het grote kleine babyboek voor prematuren

Het grote kleine babyboek winnen?

Wij mogen 1 exemplaar van Het grote kleine babyboek weggeven. Speciaal omdat het Wereld Prematurendag is. Hoe lief is dat! Dit is hoe je kans maakt:

  • Ga naar het actiebericht op Facebook en geef dit bericht een heart of een yes
  • Reageer op het Facebookbericht door iemand te taggen die het boek op dit moment hard kan gebruiken. Jij maakt dan sowieso kans en reageert zij ook op jouw tag dan wordt de kans dubbel zo groot dat het boek door een van jullie gewonnen wordt. Wil je het graag voor jezelf winnen, dan mag dat natuurlijk ook. Je hoeft dan niemand te taggen.

Op dinsdag 26 november maken we de winnaar bekend. Succes!

DE WINNAAR VAN HET GROTE KLEINE BABYBOEK IS:

Jolanda Hoogmoed-Heida

Gefeliciteerd Jolanda, stuur je even een mail met je adresgegevens naar info@website4mama.nl?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.