);

Getest speelgoed: ColourMazing + winnen!

Getest speelgoed: ColourMazing + winnen!

Voor website4mama mochten we 2 pakketjes testen van ColourMazing: Jungle en Piraten & Ruimteschip. Met ColourMazing schijn je nooit meer buiten de lijntjes te kleuren en kan je de mooiste kleurplaten inkleuren. Leuk speelgoed voor kinderen die houden van kleuren en creatief bezig zijn. Wij waren erg benieuwd! Samen met mijn zoontje, die al sinds het binnenkomen van het pakket stond te trappelen van ongeduld, ging ik aan de slag.

Let op: deze review bevat een winactie

 

Toverpapier en tover-inktpennen

“Welkom in de wereld van ColourMazing, waarbij tekenen magisch wordt” staat er op de verpakking. En dat is wel waar, het voelt een beetje als magie als je aan de slag gaat.

De inkt in de pennen is namelijk vloeibaar als water maar toch kleur je er keurig mee en kun je leuke effecten creëren.

 

“Wat een aparte verf zeg!”

We maakten de pakken open en haalden uit elk pak een oefenblad en 3 ontwerpen die je kunt inkleuren. Verder zitten er 4 inktpennen (met afwasbare inkt) bij en een duidelijke, korte, handleiding.

Mijn zoontje vroeg toen hij de vloeibare inkt in de pennen zag meteen om zijn verfschort wink Uiteindelijk valt het reuze mee met geknoei. We hebben er een placemat onder gelegd maar dat bleek eigenlijk niet echt nodig.

ColourMazing kleuren en verven

 

“Wat grappig dat dit bestaat!”

Het bijzondere van de kleurplaten is dat de kleuren niet over de lijntjes gaan, de inkt stopt wonderbaarlijk binnen de lijnen - dat wil zeggen, je moet wel zorgen dat je niet té veel inkt té dicht bij de lijntjes uit de pen drukt, want dan loopt het alsnog over; het dunne lijntje kan nou eenmaal geen ‘plasje inkt’ tegenhouden.

Je kunt ook kleuren mengen binnen de vakjes. Dat laatste geeft een erg leuk effect. En je kunt redelijk precies stipjes zetten of gewoon iets harder op de punt drukken waardoor er veel verf uitstroomt en zo het vakje vult. En je hoeft echt niet hard te drukken of iets bijzonders te doen, mijn zoontje van bijna-zes had het meteen door hoe hard drukken welk effect had.

De inktpennen zijn alleen op dit speciale papier bruikbaar. Logisch en jammer tegelijk al is de inkt als alle platen ingekleurd zijn ook wel op schat ik zo in.

 

“Ik lijk wel een kunstenaar vind je ook niet?”

Na een uurtje was er een proefstukje geverfd en 1 plaat af. Eén doos is dus in totaal goed voor bijna 3 uur verfplezier.

Mijn zoontje was er enthousiast over. Hij zei toen hij druk bezig was en tussentijds even zijn werk bewonderde “Ik maak een mooi schilderij!” en uiteindelijk toen het af was: “Eens kijken wat papa van dit kunstwerk zou zeggen!”

verven en kleuren met ColourMazing

En omdat hij wist dat we gingen vertellen wat we ervan vonden zei hij spontaan: “Zeg maar dat het leuk spul is!” laugh Daar heb ik niets aan toe te voegen; het is weer eens iets anders dan gewoon kleuren of verven, zeker voor de kinderen van 6 tot een jaar of 8 is het leuk vermaak.

 

Over ColourMazing

Het is een nieuw product (het octrooi is nog in aanvraag) van BOTI (Big On Toy Innovation), die o.a. ook K’nex, Pokémon en Fortnite in op de markt brengen. 

Het is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor € 9,99. Naast de sets die wij testten, is er ook nog een versie Bloemblaadjes & Prinsessen verkrijgbaar. Je vindt de hele collectie van ColourMazing HIER.

 

Colourmazing JungleWinactie!

We mogen de Jungle-versie van ColourMazing weggeven!

Wat moet je daarvoor doen?

 • Ga naar het actiebericht op Facebook en geef dit bericht een yes of een heart
 • (zo controleren we namelijk of je ons ook volgt, want alleen onze volgers maken kans op deze leuke prijs)
 • Laat weten voor wie jij ColourMazing wilt winnen
 • Op 28 augustus maken we de winnaar bekend

Succes!

DE WINNAAR IS: MARLEIN RAAIJMAKERS

Gefeliciteerd Marlein, stuur je even een e-mail met je adresgegevens naar info@website4mama.nl?

 

Meer blogs van Judith:

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 10

 1. elisabeth maria martina

  aug 21, 2019 at 08:54

  hier word mijn kleinzoon wel heel erg blij van, verras hem maar met dit prachtige exemplaar 2. Jolanda

  aug 21, 2019 at 09:42

  Dat ziet er leuk uit! Hier een jongetje van 6 dat heel erg van kleuren houd en juist ook erg graag nieuwe dingen uit probeert. Ik weet zeker dat ik hem hier heel blij mee zou maken! 3. Hier wordt mij crea-bea-dochter heel erg blij van!! Ze is echt iedere dag aan het knutselen en kleuren en ze werd net al enthousiast toen ze het plaatje voorbij zag komen. Ik maak dus graag kans op deze leuke prijs voor mijn dochter Annabel van 5 jaar. 4. Claudia Diependaal

  aug 23, 2019 at 02:06

  Mijn kleinkinderen zullen het prachtig vinden! Ik doe dan ook graag mee voor blije gezichten! 5. Marian B

  aug 23, 2019 at 08:35

  Dat ziet e leuk uit. Mijn zoontje is tegenwoordig op de creatieve toer, dit zal hij vast leuk vinden! 6. Sharon de Ridder

  aug 27, 2019 at 01:33

  Mijn jongste dochter is dol op schilderen; ik maak dan ook graag kans voor haar! 7. Lieke van Veen

  aug 27, 2019 at 02:11

  Leuk ik maak heel graag kans voor mijn neefje.

  Ik volg je ook op Facebook (Lieke van Veen) 8. damie lou

  aug 27, 2019 at 03:10

  Superleuk voor onze kleinste Axl-Lewis.. Hij vindt het leuk om te kleuren en knutselen, dit is echt iets voor hem. Wij zijn hier zooo benieuwd naar ! 9. Ingrid L

  aug 28, 2019 at 09:43

  Ik doe graag mee voor mijn jongste zoontje van 4, dit zal hij geweldig vinden 10. Kelly Callemeijn

  aug 28, 2019 at 11:30

  Ik doe graag mee voor mijn kleine picasso Daley ???? hier zou hij leuk met zijn beste vriendinnetje Roxy mee spelen ????This thread has been closed from taking new comments.