);

Genieten bij het prachtige Lago Maggiore

Genieten bij het prachtige Lago Maggiore

Het Lago Maggiore op de grens van Italië en Zwitserland is voor mij geen onbekend terrein. Ik kwam er vroeger met mijn ouders en ook daarna ben ik er een aantal keer nog geweest. Maar de laatste keer was toch alweer 10 jaar terug. Tijd om weer eens er heen te gaan, dit keer vergezeld door onze kleuter.

Alhoewel je dan het gebied toch met andere ogen bekijkt, verschilt het ook weer niet veel qua dingen je doet. Want zwemmen was en blijft favoriet in het prachtige Lago Maggiore, net als het bezoeken van marktjes, kleine stadjes en de eilanden. We hebben het allemaal opnieuw gedaan. Met een paar nieuwe uitstapjes.

 

Camping Orchidea in Feriolo

We zaten op een leuke camping aan de noordwestkant van het meer, tussen Baveno en Verbania. Camping Orchidea is een prima camping direct aan het meer met zowel een zwembad als een zandstrandje (meestal is het kiezels bij de meren) rustig aflopend naar dieper water. Het dorpje Feriolo is klein maar heeft een heerlijk restaurant aan het water, een leuke promenade, een speeltuin en je kijkt mooi over het meer uit.

Wij zaten in een stacaravan, ideaal met een kleuter vind ik.

» Lees meer over Camping Orchidea in het blog: kindvriendelijke campings in Italië

Camping aan Lago Maggiore

 

Leuke activiteiten rondom Lago Maggiore

 

Boottocht naar de Borromee eilanden

Je kent ze misschien wel van naam, Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatore (of Superiore). Alle drie eilandjes in het meer die je kunt bezoeken vanuit bv. Stresa. Erg leuk om te doen, wij kozen voor Isola Bella, een eiland met een paar straatjes, leuke uitzichten en als je er de 16 euro voor over hebt kun je het paleis bezoeken met de prachtige barokke tuinen met de mooie witte pauwen.

Heb je zin in een vis-lunch ga dan naar Isola Pescatore/Superiore. En voor een bezoek aan een prachtige villa met botanische tuin moet je op Isola Madre zijn (ook met entree).

 

Met de gondel de Mottarone berg op

Voor een prachtig uitzicht op het meer aan de ene kant en de Alpen aan de andere kant moet je echt deze berg op gaan. Via gondels kun je er komen vanuit Stresa.

Bovenop de top zit bovendien een rodelbaan Alpyland, voor een lekker snel rondje ook weer met prachtig uitzicht (mocht je daar van kunnen genieten tussen de bochten door haha).

rodelen Lago Maggiore

 

Met de veerboot over naar Laveno

Lago Maggiore is groot, heel groot. Je kunt in plaats van het meer rond te rijden ook met de auto het meer oversteken met de veerboot.

Vanuit Intra (naast Verbania) kun je naar Laveno; ook zonder auto overigens. Stond bij ons op de planning om te doen maar is er uiteindelijk niet van gekomen. Lijkt me wel super voor onze kleuter om mee te maken: de auto op de boot.

 

Stadjes bezoeken

Langs het meer zijn erg leuke stadjes om rond te lopen, zoals Baveno, Verbania en Stresa. En dat zijn dan alleen nog maar een paar stadjes aan de noordwestkant. Laveno waar je met de veerboot kan komen is ook leuk om te bezoeken.

Uiteraard kun je nog veel meer doen in de regio, vissen, zeilen, wandelen, met een kano het meer op, etc. Wij waren er een week en wilden vooral onze kleine zwemfan een plezier doen met elke dag zwemmen dus hebben het erg rustig gehouden met uitstapjes.

Kortom, zalig om er weer te zijn en een bezoekje aan het meer gaat niet opnieuw tien jaar duren, al kiezen we waarschijnlijk dan voor een andere kant om weer nieuwe dingen te ontdekken.

Arrividerci!

» Lees meer over vakantie in Italië: Het Ledro Meer

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.