Voor mij geen IPhone maar een Samsung!

Voor mij geen IPhone maar een Samsung!

Ik heb sinds een paar maanden een Samsung smartphone!!! Ik zie op Facebook een gekte losbarsten vanwege de komst van de nieuwe IPhone en ik wilde even een tegengeluid geven wink.

Ik deed het voor mijn Samsung al jaren met een andere android smartphone van LG. Die kocht ik 4,5 jaar geleden net na mijn ontslag. Toen was het een prima toestel, maar het laatste jaar moest ik er steeds meer apps afhalen om ruimte te creëren voor die paar foto’s en filmpjes die ik vanwege werk en privé wilde maken en updaten van bestaande apps kon al helemaal niet meer laat staan een nieuwe erop plaatsen. Ik moest er echt aan geloven, er moest een nieuwe smartphone komen. En dan gelijk eentje waarmee ik mooie foto’s en video’s kon maken, want dat is als blogger natuurlijk onontbeerlijk.

 

De vereisten van mijn nieuwe smartphone

De telefoon moest voldoende opslagcapaciteiten hebben en het vrouwelijke oog wil natuurlijk ook wat. Maar de fotokwaliteiten stonden voorop, want dat was al jaren een doorn in het oog met die LG90 van mij. De foto’s daarvan waren echt dramatisch! Een selfie was echt niet te doen, want de camera aan de voorzijde had maar een paar pixels. Maar ja, toen ik de smartphone uitzocht gebruikte ik mijn telefoon vooral voor het bellen en fotograferen deed ik met een camera. De aanschafprijs was voor mij toen de leidend in de aanschaf. Nu wilde ik er beduidend meer geld aan uitgeven als ik maar in alle opzichten tevreden kon zijn.

 

Op zoek naar de geschikte smartphone

Ik ging op zoek naar dé smartphone voor mij en al snel kwam de Samsung om de hoek kijken. Samsung heeft verschillende mooie Samsung toestellen, daarom was de keuze best moeilijk. De nieuwe S8 kwam eraan en daardoor was de S7 extra aantrekkelijk vanwege een cash-back actie. En wat een prachtig toestel! De Samsung S8 lag net buiten mijn budget, dus het werd kiezen tussen de S7 edge of de S7. Aangezien de S7 edge net iets groter was en ik maar kleine handjes heb, 100 euro duurder was dan de S7 en alleen qua uiterlijk grote verschillen bracht, ging ik voor de S7 in subtiel goud. Met een bijpassend smartphonehoesje uiteraard. En hoewel ik voorheen een SIM-only abonnement had, stapte ik nu over op een abonnement waarin de aanschaf van mijn Samsung meegenomen was. Dus ik betaalde de telefoon fijn in maandelijkse termijnen.

Samsung telefoon S7

Zelden was ik zó blij met mijn nieuw verworven luxe en de geweldige mogelijkheden van de S7. Luxe went snel, maar ook een half jaar later realiseerde ik mij nog steeds dat ik gelukkig was met mijn telefoon. Ik had al een zomer lang mooie foto’s en filmpjes gemaakt, mijn mail stond erop, de apps die ik prettig vond stonden op mijn Samsung en ik had geen toestanden meer.

 

En toen werd mijn Samsung gestolen

Tot ik 2 weken geleden tijdens een bloggersevent mijn Samsung verloor. Gestolen, verloren, ik weet het niet. Feit blijft wel dat iemand mijn telefoon toegeëigend heeft en niet van plan is ‘m terug te geven. Alle foto’s en filmpjes die ik maakte van de vakantie zijn weg. Ik ben niet materialistisch ingesteld, maar ik heb dit jaar nog niet zo’n huilbui gehad. Mijn geliefde smartphone was weg. Zou degene weten hoeveel verdriet hij/zij me gedaan had? Hoeveel uren ik moest werken om een nieuwe te kunnen kopen? Dat dit voor mij niet zo vanzelfsprekend is als voor veel anderen met een vaste baan? Ik weet tenslotte niet wat ik volgende maand ga verdienen.

Lang erbij stilstaan kon en wilde ik niet. Ik ben zakelijk ook afhankelijk van mijn telefoon. Ik was zó gelukkig met mijn Samsung S7, dat het voor mij direct duidelijk was dat ik dezelfde telefoon weer wilde hebben. Een andere goedkopere en mindere telefoon kopen, zou voor mij alleen maar inhouden dat ik steeds weer geconfronteerd werd met het verlies van de oude. Ik ben dus de dag erna direct een nieuwe gaan halen. Ik kon mijn telefoonnummer behouden, kreeg een nieuwe SIM kaart mee en kon datzelfde weekend weer aan de gang.

Bij welke smartphone zweer jij?

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.