September: mijn trouwdag, bloggersevents en tranen

September: mijn trouwdag, bloggersevents en tranen

Ik was heel ambitieus begonnen met het schrijven van weekoverzichten, maar dat bleek geen haalbare zaak om elke week te plaatsen. Ik vind het ook prettig om in het weekend een dagje niet te werken of gewoon iets leuks te doen met het gezin. Maar jullie vonden het wel leuk, had ik het idee, dus ik probeer er nu een maandoverzicht van te maken en dan ook alleen maar de hoogtepunten. Geen overzicht van mijn aankopen of andere redelijk onzinnige onderwerpen dus wink Gewoon mijn highlights van de afgelopen maand september.

 

1 september: 17 jaar getrouwd!

Ik ben vandaag 17 jaar getrouwd. OMG… 17 jaar! Best lang, toch? We hebben besloten nog even zo door te gaan. Wie weet houden we het nog wel 17 jaar met elkaar uit. Wie zal het zeggen. We gaan met z’n drieën heel “romantisch” uit eten bij restaurant De Beer in Roosendaal. Het was of dat of de lokale snackbar. Ik kan namelijk niet te lang natafelen, want ik moet die avond naar de Stayokay in Soest omdat de dag erna het Blogger by Nature event plaatsvindt. Een event waar ik al 8 maanden heel druk mee ben samen met 2 collega’s.

Het is heel gezellig met elkaar en genieten die avond nog even van een lekkere bak koffie, want koffie zetten kunnen ze goed bij deze Stayokay. Daarna duiken we in ons bed. Ik lig samen met Marguerita op een kamer en we kletsen nog lang na. De bedden van de Stayokay zijn helemaal prima. Veel beter dan ik verwacht had, maar toch slaap ik slecht. Zullen de zenuwen wel zijn wink

 

2 september: Blogger by Nature event

Na een fijn ontbijt met mijn event collega’s Joyce en Marguerita komen de eerste deelnemers om 09.30 uur binnen. Het wordt een geweldige dag met 65 deelnemende bloggers en een enkele webshopeigenaresse en over het algemeen goede sprekers en trainingen. Ons eerste event is een feit, nagenoeg iedereen is enthousiast en dit smaakt zeker naar meer. Ik ben daarna heel moe, maar ook heel voldaan en stuiter nog een weekje na. Gewoon van de adrenaline. Lees hier mijn verslag over het Blogger by Nature event.

Blogger by Nature event

Foto didie.nl

 

10 september: Hasbro event

Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed. We zijn uitgenodigd door het PR bureau van Hasbro, de speelgoed producent om in het hoofdkantoor van Hasbro in Amsterdam de nieuwe speelgoedcollecties te komen bekijken en uitproberen. Marisa trekt gelijk naar de My Little Pony kamer, waar je ook geschminkt kan worden. Hierin staat het nieuwste speelgoed van deze serie en daar hoorden we ook van de nieuwe MLP film die binnenkort uitkomt. Daar gaan we binnenkort nog zeker aandacht aan schenken. We gingen naar huis met een leuke goodiebag. Helaas heb ik van deze dag geen foto’s (meer). Het waarom lees je hierna.

 

14 september: Return to Sender en veel tranen

Wat een pestweer is het vandaag. Tot overmaat van ramp snij ik bijna de zijkant van mijn linker middelvinger eraf met het schaven van de kaas om mijn bammetjes te beleggen die ik die dag mee wil nemen. Ik denk nog “het wordt toch niet zo’n dag hè”…. Dat werd het dus wel.

Ik ga naar Amsterdam in de stromende zeikregen. Ik heb vanmiddag de lancering van de nieuwe collectie van Return to Sender en daarna de nieuwe collectie van sportschoenenmerk Hummel. Maar voorafgaand ga ik langs de nieuwe showroom van PR4Kids. Ik ben tenslotte toch in de buurt en dan kan ik even kijken naar wat ze hebben hangen. Wat een prachtige showroom! Echt te gek.

De regen die met bakken uit de hemel kwam die dag, is inmiddels ietsje minder geworden en ik vertrek naar het event van Return to Sender, een initiatief van actrice Katja Schuurman. Actrice Hanna Verboom presenteert het geheel. Het is een ruimte vol BN-ers en pers en vrienden van de BN-ers. Gelukkig dat ik daar mijn lieve vriendin en collega Joyce tegenkom, want anders had ik me hopeloos verloren gevoeld. We gaan samen nog even op de foto met Katja en bekijken haar nieuwe collectie. Het principe van Return to Sender is prachtig en bestaat al sinds 2006. Toen was het exclusief te koop bij HEMA. Tegenwoordig zijn er veel verkooppunten door heel Nederland en ook een aantal webshops die Return to Sender producten verkopen, zo ook op de webshop van Return to Sender zelf. De missie van Return to Sender is om de armoede te bestrijden door de lokale economie te stimuleren. En dat doen ze voornamelijk door het ondersteunen van meisjes en vrouwen, want help je een vrouw dan help je een hele familie. Who run the world? Girls!

Katja Schuurman Return to Sender

Daarna op weg naar het centrum van de stad om naar de nieuwe collectie van sportmerk Hummel te kijken. Daar kom ik erachter dat ik mijn Samsung Smartphone verloren ben. De paniek die je dan voelt! Mijn telefoon die ik nog maar net een paar maanden had en waar ik zo lang voor gespaard had… weg! Ik bel direct naar het restaurant waar ik ‘m voor het laatst had: tijdens het event van Return to Sender. Nee, ze hadden niets gevonden. Daarna mijn eigen nummer gebeld. Hij gaat over…en op voice mail. Nog een keer bellen… direct op voicemail. Okay dit is niet goed. Iemand heeft de telefoon uitgezet. We (Joyce en ik)  rijden vrijwel direct terug naar het havengebied. Geen telefoon. Ik ben er kapot van.

 

15 september: een nieuwe smartphone

Ik word wakker met dikke ogen van de emoties en heb een gigantische koppijn. Maar ik weet wel dat ik vandaag een nieuwe telefoon ga halen en ook precies dezelfde als ik had: een Samsung S7. Ik ben er namelijk vooral zakelijk gezien afhankelijk van. Ik schrijf wat geld over van mijn spaarrekening naar mijn betaalrekening en sta even na 10 uur voor de deur van de Mediamarkt in Breda. Ik heb van tevoren gecheckt of mijn Samsung S7 in gold daar op voorraad is en dat is het geval. Ik leg het verhaal uit aan de verkoper en vraag hem of hij iets kan doen in de kosten van de accessoires. Ik heb tenslotte weer een telefoonhoesje en een SD-kaartje nodig. Hij kan daar wel iets in betekenen voor me. Dat is fijn. Het doet bijna fysiek pijn als ik mijn betaalkaart door de lezer haal en 540 euro afreken. De tranen schieten bijna weer in mijn ogen. In een opwelling loop ik naar de afdeling met fotocamera’s. Ik wil al maanden een compacte (vlog)camera en om mezelf te troosten koop ik die er ook bij samen met een hoesje en een SD-kaartje. Blut ben ik toch al. Nu gewoon nog iets blutter wink

 

16 & 17 september: een familieweekendje

Eigenlijk heb ik er geen zin in. Vooral niet na wat er eergisteren gebeurd is, maar ik ga toch maar. Kan het ook niet maken om niet te gaan. We gaan naar een huisje in bungalowpark de Bikkels in Vlierden Noord Brabant. Mijn schoonfamilie is of komt daar ook. Adwin's ouders, z’n zus en partner en zijn dochters waarvan 1 met aanhang. We hebben 2 huisjes gehuurd naast elkaar en dat komt mij prima uit. Kan ik me even terugtrekken als het me teveel wordt. Het weer werd naar mate we richting het oosten rijden steeds beter en de zon schijnt. Wordt het waarschijnlijk toch nog een leuk weekend!

Het park ligt middenin het bos en overal zijn eekhoorntjes te spotten. Heel gezellig. ’s Avonds gaan we uit eten. Zondag gaan we bos-golfen met z’n allen. Alle 18 holes is net iets te lang, dus we snijden een stukje af. We doen huisje tegen huisje (5 tegen 5) en ons huisje wint in de laatste paar holes.

Familie weekend weg
De hele familie van Eijk bij elkaar
3 zussen
De 2 grote zussen trekken de kleine voort...

Na het bos golfen lunchen we en 's middags nemen we even de tijd om het huisje weer op te ruimen. Opa en oma blijven nog een nachtje, maar Marisa moet morgen weer naar school dus we vertrekken op tijd. Is bij nader inzien eigenlijk een heel gezellig weekendje geworden.

 

24 september: première Hans & Grietje de musical

Musicals… Marisa en ik zijn er gek op. We gaan dan ook heel regelmatig naar een kindermusical en vooral de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment zijn favoriet. Ik geniet er nog even met volle teugen van, want ze is nu 9 en ik realiseer me dat dit niet heel lang meer zal duren voordat ze het niet meer leuk vindt om mee te gaan.

Je kunt hier lezen wat we van de Hans & Grietje musical vonden.

We hebben er ook een filmpje van gemaakt (met de nieuwe camera).

 

En? Hoe vond je het eerste maandoverzicht? Volgende keer weer?

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

De hal - het ondergeschoven kindje…

Er zijn een paar ruimtes in ons huis waar ik wel eens de bezem doorheen wil halen. Een daarvan is de hal. De bedoeling was ooit goed, maar…

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 2

 1. Rory

  okt 02, 2017 at 09:52

  Ik blijf het erg vinden dat mensen niet met hun 'takken' (kan het even niet anders omschrijven) van andermans spullen af kunnen blijven. Ik zag laatst een site waarin uitgelegd wordt hoe je jouw telefoon, tablet en laptop 'boefproof' kan maken. Is dat iets wat handig is voor je nieuwe telefoon?  1. Esmée

   okt 02, 2017 at 01:56

   Ja, dat is zeker zo Rory. Mijn telefoon was volgens mij redelijk boefproef, maar weg blijft weg. Al kunnen ze er niets mee (hoewel ze tegenwoordig daar wel heel clever in zijn) je ben nog altijd wel je telefoon kwijt.This thread has been closed from taking new comments.