);

Leuke Dinoparken: Dinoland en Oertijdmuseum Boxtel

Leuke Dinoparken: Dinoland en Oertijdmuseum Boxtel

Toevallig gingen we in korte tijd met ons zoontje van bijna 4 naar twee parken met een Dino-thema: Dinoland in Zwolle en Oertijdmuseum Boxtel. Hebben we ons in allebei de parken even goed vermaakt? Waar zouden we zo opnieuw naartoe gaan? Lees mee, voor als je nog een leuk uitje zoekt!

 

Oertijdmuseum Boxtel

Tussen Den Bosch en Eindhoven aan de A2 ligt Boxtel. Vlakbij de afrit ligt Oertijdmuseum Boxtel, een groene plek met een Oertijdmuseum, een Natuur- & Milieu Educatiecentrum en een Arboretum met bijzondere bomen en planten.

 

Oertijdmuseum

In het Oertijdmuseum vind je veel fossielen en informatie over het tijdperk van de dino’s. Het is leuk om er doorheen te lopen, er staan ook overal dino’s en computers met weetjes en filmpjes. Voor kinderen vanaf een jaar of 4 tot het einde van de basisschoolleeftijd erg leuk.

 

Bewegende en brullende dinosaurussen!

Speciaal voor het Oertijdmuseum zijn in China natuurgetrouwe animatronic dinosaurussen gemaakt. Deze dinosaurussen bewegen, brullen en ademen levensecht. Je vindt ze binnen verspreid in het museum.

Buiten is er ook van alles te doen. Er is een leuke speeltuin en je kunt er leuk een rondje lopen door de Oertijdtuin en het Oertijdwoud.

Dinopark De Groene Poort

Oertijdtuin en Oertijdwoud

De Oertijdtuin en -woud is ruim 2 hectare groot. Daar vind je "levende fossielen" en bomen en struiken met bijzondere eigenschappen. ?Planten met bijzondere eigenschappen zijn bv. de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom!

Ga in het grote oertijdwoud terug in de tijd naar o.a. het Trias, Jura en Krijt tijdperk, je vindt er grote dino’s en kunt lekker wandelen over de paden. Er staan ook zandbakken waar je dino’s kunt opgraven.

Dinopark De Groene Poort

 

Augmented Reality in het dorp!

Voor of na het museumbezoek kun je met virtuele dino's op de foto in het mooie centrum van Boxtel. Daarvoor kun je de dinohunter Boxtel app downloaden in app- of play-store: zie ook www.dinohunterboxtel.nl

 

Gegevens

Entreeprijzen: Kinderen (3 t/m 11 jaar) € 7,50, Volwassenen € 10,50

Adres: Bosscheweg 80, 5283 WB Boxtel, Tel. 0411-616861

Ga hier naar de website van Oertijdmuseum Boxtel

 

Dinoland in Zwolle

Tijdens ons weekje in Overijssel bezochten we Dinoland. Dit is een grote speeltuin/park met als thema Dino’s. Dat betekent dat er bv. springkussens in de vorm van dino’s staan en dat er overal ook levensechte dino’s staan. Er wordt ook informatie gegeven over het tijdperk van de dino’s maar wel in mindere mate.

 

Een heus Paleolab!

Er is wel een paleoloab waar je allerlei ontdek activiteiten kunt doen zoals: edelstenen of goud zoeken, fossielen opgraven, geodes kraken, dino's knutselen, verven en uithakken. Voor sommige activiteiten moet je overigens wel een klein bedrag aan materiaalkosten betalen.

Dinopark Dinoland

 

Iets meer een pretpark

Er zijn verder ook andere leuke activiteiten zoals een  hoogteparcours, klimtoren en je kunt er zelfs minigolfen.

Het park voelt iets meer als een pretpark, er is bv. ook een theatershow en er zijn op verschillende plekken horeca bij leuke speelplekken. Er is ook een binnenspeeltuin.

Je kunt ook een speurtocht doen en als je de kaart bij de uitgang laat zien krijg je een dinoposter.

 

Augmented Reality in het park!

Op 8 verschillende plekken in het park kun je een dino tot leven wekken met je smartphone of tablet! Zie ze lopen, eten, duiken en vliegen! In het park zelf kun je de app downloaden.

 

Gegevens

Entreeprijzen: 2 en 3 jarigen: € 6,50, Vanaf 4 jaar: € 10,50. In weekenden en in vakanties 1 euro duurder.

Adres: Willemsvaart 19, 8018 AB Zwolle, Tel: 038-4680260

Ga hier naar de website van Dinoland

 

DinolandDus, nog een keer?

Ja! Allebei de parken waren leuk, ze zijn ook erg verschillend. Oertijdmuseum Boxtel is meer museum-achtig, Dinoland heeft meer attractiepark-elementen.

Ik denk dat voor beide parken de ideale leeftijd is rond 6/7/8, dan snappen ze net iets meer van dino’s en kunnen ze aan alle activiteiten meedoen. Kleintjes zullen zich ook vermaken maar dan meer in de speeltuinen en in de zandbakken. En grotere kinderen ook dus, beetje afhankelijk van hun interesse voor dino’s.

 

Volgend jaar is voor ons dus zeker weer leuk, dan snapt onze zoon er weer wat meer van en levensgrote dino’s blijven altijd indrukwekkend!

En in allebei de parken kun je leuk wandelen en spelen dus als je in de buurt woont, is een abonnement ook altijd een leuk idee!

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.