);

Een dagje op avontuur in Hellendoorn

Een dagje op avontuur in Hellendoorn

Afgelopen zondag waren mijn dochters en ik uitgenodigd om in Avonturenpark Hellendoorn het creatieve proces van De Krijtman te bewonderen. Hij zou met stoepkrijt van Crayola levensgroot het logo van Hellendoorn tekenen. Maar helaas zorgde de weersverwachting er voor dat het evenement helaas niet door kon gaan. Stoepkrijten in de regen dat werkt niet. Maar het weer weerhield ons er niet van om een dagje plezier te gaan beleven in het Avonturenpark.  We gingen goed voorbereid op pad, maar bij aankomst miezerde het alleen een beetje en al snel stopte dat zelfs. Nu kwam de regenkleding alleen nog heel goed van pas in de attracties.

 

Bezoek aan Hellendoorn met een semi-mindervalide

Bij de ingang werden we vriendelijk ontvangen en kreeg ik een brief met alle informatie voor mindervaliden. Mijn dochter Vivine is na haar spaakongeval gelukkig weer uit het gips, maar moet nog wel hard werken aan het opbouwen van spierkracht om “normaal” te kunnen lopen. Zij zat dus in een rolstoel.

In de overhandigde brief stond beschreven waar de mindervalide toiletten zich bevinden, dat de horeca gelegenheden en winkels goed begaanbaar zijn (wat klopte) en zeer gedetailleerd welke attracties wel en niet toegankelijk zijn. En mochten de attracties beter via de uitgang te bezoeken zijn dan mogen er 3 begeleiders mee. Heel veel attracties zouden in overleg toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Omdat Vivine natuurlijk niet geheel rolstoel gebonden is, konden wij gewoon alle attracties bezoeken en waren wij niet de beste testers. Mocht jezelf of je kind niet uit de rolstoel kunnen, dan zijn een aantal attracties zoals Tornado, Rioolrat, Sungai Kalimantan, Dino-sky-Pedalo vanwege trappen bij zowel ingang als uitgang niet toegankelijk. In het park zelf vond ik overal voldoende ruimte om goed met de rolstoelen te kunnen rondrijden. Het terrein is alleen wel af en toe wat glooiend.

 

Entertainment in Hellendoorn

Wanneer ik met mijn kinderen een pretpark bezoek, hoop ik altijd dat er voor alle drie (5, 7, 10 jaar) voldoende aanbod is om te kunnen genieten, zowel qua attracties als entertainment. En vooral dat laatste vind ik altijd een hele leuke toevoeging aan een pretpark. Voor zondag hadden we dan ook de theatershow van Kareltje & Jasmijn op de planning staan. Hier werden we vanwege de rolstoel als eerste via de uitgang naar binnen geleid. We hadden daardoor goede plekken vooraan. Aan het begin van de show bleek dat Jasmijn een vrije dag had, maar daarvoor in de plaats was er Tante Saar. Tante Saar gaf Kareltje de opdracht om schoon te gaan maken en toen vond hij een schatkaart. Het schoonmaken werd snel vervangen door het zoeken van een schat. De schat werd gelukkig gevonden en de show werd afgesloten met een dans waarbij alle kinderen werden uitgenodigd om op het podium mee te dansen. Zelf vond ik het een hele leuke interactieve show waarin veel grappen verwerkt zaten. En vooral de jongste twee hebben enorm zitten genieten. De oudste vond het okay, maar had waarschijnlijk liever een ritje in de achtbaan gemaakt. Ik denk ook dat de show vooral heel erg leuk is voor kinderen tot een jaar of 8.

Theatershow in Hellendoorn

Naast deze show wilden we heel graag naar de High Dive Stuntshow De Drakenridders, maar waren onderweg iets te veel afgeleid door de attracties, zodat we helaas te laat aankwamen. Dus wil je de show niet missen houd de tijd dan goed in de gaten, want wij baalden enorm dat we deze spectaculaire show misten. We hoorden wel het publiek enthousiast gillen en zagen de ridders hoog in de toren staan. Maar het verhaal van De Drakenridders hebben we niet kunnen volgen.

 

Attracties in Hellendoorn

Omdat het vanwege de slechte weersverwachting niet druk was hebben we denk ik bijna alle attracties een of meerdere keren bezocht. Leuk aan het park vond ik vooral de balans tussen attracties die geschikt waren voor ons vieren, leuk waren voor kinderen onder de 120 cm (Vivine van 5 jaar) en voor kinderen boven de 120 cm (Fenne 7 jaar) of 140 cm (Eline 10 jaar).

Aanraders voor het hele gezin, dat wel een beetje van spanning houdt en niet bang is om nat te worden zijn Sungai Kalimentanen en de wildwaterval. Vooral bij de laatste hebben we enorm moeten lachen om onze gezichten op de foto’s die tijdens de rit gemaakt waren. Houd je het liever alleen bij spanning dan is de dondersteen een erg leuke achtbaan.

Wildwaterbaan in Hellendoorn

Wil je het rustig aan doen dan is er ook voldoende. Denk o.a. maar aan een monorail, de Dino-sky-pedalo, de altijd favoriete oldtimers of de discovery club (hier kan je met lasers op doelwitten schieten voor punten).  Ik zou bijna ook zeggen Jungle masters waarbij je met een bootje door een jungle vaart, maar Eline stapt in elke attracties en vindt niets eng behalve dit boottochtje… Zou het door de spinnengrot komen?

Heb je een of meer kinderen die nog geen 120 cm zijn dan is dreumesland fantastisch. Heel veel verschillende attracties waar de kleinste kinderen helemaal alleen in kunnen. Dus je hoeft je als ouder niet in een veel te kleine attractie te proppen. Ideaal! En wij troffen daar de hulpvaardigste en gezelligste werknemer, die ieder bedrijf zich wenst. Deze jongen maakt veel lol met de kinderen in de attracties en bediende een voor een de attracties die Vivine en de andere kinderen graag wilden.

En tenslotte wilde de oudste dames graag nog heel veel rondjes in de tornado en het drakennest.

De Rioolrat bleef maar bij een ritje omdat je hier pas in mag vanaf 140 en ik het na 1 rondje wel prima vond.

Kortom wij hebben een fantastische dag beleefd en komen graag een keer terug en zorgen dan dat we tijd goed in de gaten houden en de stuntshow niet missen.

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.