);

Lekker een boswandeling maken met een ezeltje

Lekker een boswandeling maken met een ezeltje

In Noord-Limburg, vlakbij Venlo, ligt een zorgboerderij waar ze ezels houden. Die ezels kun je huren om je gezelschap te houden op een wandeltochtje door het prachtige bosgebied op de grens met Duitsland. Nu houden wij erg van wandelen in het bos, zeker in de herfst, en deze ‘twist’ leek ons erg leuk. Dus… afgelopen vrijdag maakten we de rit naar Limburg. We gingen de ezel ophalen en gewapend met wat tips (ze houden bijvoorbeeld niet van water en modder, dus dan moet je maken een… raad je het al?? Ezelsbruggetje!!) gingen we op pad.

 

Onthaasten met een ezel

Eerst nog in een slakkentempo. Een ezel is niet echt een super snel dier laugh maar met wat hulp van aansporing in de vorm van een takje en enthousiast ‘rennen’ van onze kant ging het tempo wel wat omhoog. Overigens kent de ezel de meest gekozen routes ook dus eenmaal in het bos had hij gewoon een redelijk normaal tempo en tegen het einde ging het nog wat omhoog.

 

Wandelen via een uitgestippelde route

Er is dus een mooie route uitgestippeld van ca. 1,5 uur waardoor je langs mooie uitzichtpunten komt. En het is er heuvelachtig dus soms zijn er paadjes wat steil omhoog. Geen probleem voor de ezel, ook niet als er trappetjes aangelegd zijn om het klimmen voor de mens te vergemakkelijken.

Onderweg kom je wat informatieborden tegen. De route heet dan ook het ‘Natuurleerpad’.

Ezelstocht Jaegershoes

 

Begeleiden en ezeltje rijden

Onze kleuter vond het geweldig. Hij mocht er niet de hele tijd op (tot ca. 30 kilo kunnen de ezels dragen, maar niet de hele tijd) dus was hij de helft van de tijd met het touw in de hand de ezel aan het begeleiden. Cuteness overload hoor, het zag er zo schattig uit! En de ezel liet het zich ook allemaal aanleunen en luisterde nog prima ook. Want tja, koppig kunnen ze ook zijn. Hij moest bijvoorbeeld wel echt per sé even water drinken uit een beekje. Gelukkig wisten we dat al dus we waren voorbereid op deze korte pauze.

Op de momenten dat onze kleuter even mocht uitrusten op de rug van de ezel was het ook genieten. Onze kleuter straalde en vond het geweldig. Met zijn fietshelmpje op was het een geinig gezicht ook (je kan ook een cap lenen op de boerderij hoor).

boswandeling maken met een ezel Limburg

 

Picknicken

We wandelden rond lunchtijd dus hadden allerlei lekkers meegenomen. Onderweg vind je voldoende plekken om even te gaan zitten en soms staan er bankjes. Wij hadden geluk dat het zonnetje scheen en we op een open plek heerlijk hebben gepicknickt.

 

Tijd vloog voorbij

De tijd vloog echt voorbij, je bent lekker aan het genieten van het bijzondere gezelschap en de natuur en voor je het weet loop je alweer op het bekende pad terug. Bij terugkomst op de boerderij kon ons zoontje nog wat dromedarissen bewonderen en even spelen op wat speeltoestellen.

Het natuurleerpad duurt dus zonder stops ca. 1,5 uur, wij brachten na 2 uur de ezel terug.

Voor € 17,50 mag je 2 uur met de ezel op pad. Een halve dag kan ook, dan betaal je € 30,00.

Kortom, heb je zin in een mooie wandeling door heuvellandschap in gezelschap van een ezeltje? Check dan zeker even de site van het Jaegershoes! Adres: Bosheideweg 1a, 5951NR Belfeld (info@jaegershoes.eu) 

En wil je er een dagje Limburg van maken? Kijk dan eens op de website van Liefde voor Limburg voor aansluitend een museum en/of een hapje eten.

» Lees ook: leuke activiteiten voor een dagje weg

» Lees ook: wandelen met kinderen

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

  1. Wij hebben ooit ook een wandeling gemaakt met een ezel. Dat gaat inderdaad niet snel. Die ezel wilde bovendien eigenlijk niet lopen, dus het was een heel gedoe. Maar wel een leuke ervaring.This thread has been closed from taking new comments.