);

Betoverend Toverland

Betoverend Toverland

Toverland, ik ontving er pas geleden een persbericht van en ik verbaasde mezelf erover dat ik er nog nooit van gehoord had. Want dit zag er heel leuk uit! Maandag zou het mooi weer worden, dus een fijne dag om Toverland te gaan beleven.

Met een vriendin en de kinderen reden we in bijna 90 minuten naar Sevenum, dat bij Venlo ligt. Omdat in Duitsland de scholen weer waren begonnen, hoopte ik op een rustig attractiepark, maar het was DRUK! Geen drukte zoals ik ook wel eens bij de Efteling gezien heb, maar toch… ik had het niet verwacht. Blijkbaar waren er meer mensen die deze mooie dag aangrepen om eropuit te trekken met het gezin. 

 

Wat is er te doen in Attractiepark Toverland?

Je hebt 2 grote hallen met binnen-speelmogelijkheden. De eerste hal, waar we binnenkwamen na de entree, werd grondig uitgeprobeerd terwijl de vriendinnen lekker buiten in het zonnetje zaten te kletsen. Je hebt in de eerste hal een prachtige zweefmolen, een achtbaantje in een treintje, wat klim- en klautergebeuren, een speelpleintje voor de kleintjes onder de 4 jaar en wat leuke kleine attracties voor de kleinere bezoekers. Marisa heeft een nieuwe V-Tech action cam en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Dit is haar filmpje.

 

Binnen heb je voldoende plek om te zitten en buiten staan her en der verspreid wat picknicktafels. 

Verder naar achteren lopend op het park kunnen de kids heerlijk spelen met water. Neem daarom bij mooi weer vooral badkleding of een extra setje kleding mee, want ze gaan zeker nat worden!

Op gezette tijden wordt hier ook nog een show opgevoerd. Ik maakte er een kort filmpje van.

 

Links afslaand kom je bij de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. Aangezien deze mama een grote schijterd is en dochter haar genen heeft, zijn we hier niet in geweest. Wel vriendin met haar kids maar liefst 2x en het schijnt heel HARD te gaan. Supercool dus. 

Toverland houten achtbaan Troy

In het midden van het park staat de Backstroke, een boomstam wildwaterbaan die met een rot-gang naar beneden schiet en waar je lekker gesprayd wordt. Hier was de wachttijd wel heel lang. Toch zeker 45 minuten.

 

Achterin het park is een prachtige Magische Vallei aangelegd met Dwervels (trollen), watervallen, bruggetjes en beekjes. Hier kun je ook de wildwaterbaan Djengu River vinden.

Andere gave achtbanen zijn: De Dwervelwind: een achtbaan met draaiende zitjes, Booster Bike: een motorachtbaan en een snelle bobbaan. Ondanks de drukte vielen de wachttijden bij deze attracties erg mee.

Toverland booster bikes

 

Eten op Toverland

Je hebt een ijskraam, een poffertjeskraam en een kraampje met Turkse Pizza (die heerlijk was!), een restaurant met frietjes, wraps, broodjes en ijs. Ook is er een Waldstube met frietjes, snacks, pizza, pasta, salades, smoothies en broodjes. Eigenlijk voor elke trek wel een geschikte gelegenheid. En ik vond de prijzen heel schappelijk. Ik betaalde 4 euro voor mijn Turkse Pizza. We hadden de broodjes voor tussen de middag zelf meegenomen en tegen de avond lekker op het terras gegeten voordat we weer naar huis gingen.

 

Wat vonden we van Toverland?

LEUK! Het is een prachtig aangelegd park wat goed te overzien is en waar alles goed aan te lopen is. We gaan ook zeker nog een keer terugkomen, want we hebben nog lang niet alles gezien en gedaan. Had overigens wel gekund hoor, want het park is goed te belopen, maar we hebben teveel tijd doorgebracht in het eerste deel bij de eerste hal en daardoor zijn we in tijdnood gekomen voor het resterende deel. De Djenga River staat namelijk nog hoog op het verlanglijstje waar we helaas niet meer aan toe kwamen.

Natuurlijk is elk pretpark het leukst bij mooi weer, maar met de 2 grote hallen kun je jezelf heel goed vermaken bij een regenbuitje tussendoor. Daar is dus goed over nagedacht. Het attractiepark is het leukst voor kinderen tussen de 5 en 16, maar ook aan de allerkleinsten is gedacht met laagdrempelige speelgelegenheden. De entree is best aan de prijzige kant met €28,-, maar mijn dochter Marisa riep: “het is leuker dan de Efteling”, dus als je het daarmee vergelijkt, valt de prijs van het kaartje dan weer mee.wink

Overigens zijn kinderen onder de 90 cm gratis en hetzelfde geldt voor mensen met een rolstoel. Je kunt wel goedkopere kaartjes krijgen bij ANWB bijvoorbeeld met 5 euro korting en via de website van Toverland zelf scheelt het ook 2,50 wanneer je online een ticket bestelt. Eten, drinken en ijsjes zijn heel normaal geprijsd wat het leuk maakt om als afsluiter nog even het terras op te duiken en iets lekkers te eten.

Kortom, een leuk dagje uit voor het hele gezin!

» Lees ook: leuke uitjes in Noord-Limburg

Zoek je dichtbij een bungalowpark of camping om te verblijven? Kijk dan eens bij Camping de Leistert of De Limburgse Peel

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.