);

De bekendste gespecialiseerde dierenparken

De bekendste gespecialiseerde dierenparken

Een tijdje terug kwamen al de bekendste dierentuinen van Nederland voorbij. In dat rijtje noemden we de algemene dierenparken waar je allerlei soorten dieren vindt. Vandaag zijn de gespecialiseerde dierenparken aan de beurt! Dierenparken dus waar je vaak maar 1 diersoort vindt in verschillende variaties of dieren uit een bepaald deel van de wereld. Mis je nog een gespecialiseerd dierenpark? Geef het aan in de comments!

Dus ben je nog op zoek naar een uitje voor deze vakantie? Lees dan snel verder!

 

Dolfinarium

In het grootste zeezoogdierenpark van Europa leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen en duizenden vissen. Als bezoeker leer je deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen. Tijdens tien spetterende voorstellingen word je verrast en ontroerd als je ziet wat ze allemaal kunnen. Daarbij wordt elke zintuig aangesproken. Het delen van kennis over zeezoogdieren, de natuur, het belang van behoud ervan, het is allemaal ‘verpakt’ in een gezellig, leuk dagje uit.

Zelf ga ik graag naar dit park, van de shows kan ik erg genieten, het kunnen aanraken van roggen blijft iets speciaals en er zijn leuke speelplekken voor de kinderen. Zeker op een zonnige dag is het er heerlijk vertoeven!

Voor meer informatie ga je naar de website van het Dolfinarium

Dierenpark Apenheul Apeldoorn

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Er zijn maar liefst 34 apensoorten in het park te ontdekken! Het is een prachtig, groen dierenpark, in 2016 zelfs verkozen tot Leukste uitje van Nederland.

Door het hele park zijn leuke, spannende speeltoestellen geplaatst waarmee je je kunt meten met de apen. Er is zelfs een geweldig Na-aaphuis, waar je de apen, je raadt het al, kan nadoen. Klim en klauter als de apen, vind de weg in het spannende jungledoolhof of doe de grote apentest. In het Na-aaphuis ontdek je zelf hoeveel je eigenlijk op een aap lijkt!

Voor meer informatie kijk je op: apenheul.nl

 

Avifauna

In dit verrassend leuke park wonen meer dan 1800 vogels. En nee niet alleen vogels maar ook kleine zoogdieren kun je er bewonderen. Uit alle continenten kun je dieren bekijken: van de Australische Lori kolonie die je cupjes nectar mag voeren, naar de tropische jungle van de Filipijnenhal. Vervolgens naar ‘s werelds bekendste moeras, de Zuid-Amerikaanse Pantanal. Er vliegen allerlei Zuid-Amerikaanse vogels los rond en er is een verblijf met Toekans en oranje rotshanen. Ook kun je het onderwaterleven van de Pantanal bekijken.

In de Oosterse tuin waan je je even in China. Je ziet er Mantsjoerije kraanvogels, mandarijneenden én een groep van vier rode panda's. Bekijk ook sierlijke flamingo's, lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen van héél dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras.

In het Afrika gebied sta je oog in oog met Afrikaanse vogels, zoals kraanvogels en parelhoenders én ringstaartmaki's, kroonmaki's en rode vari's. Er zijn ook verschillende vogeldemonstraties en Voederdemonstraties, bijvoorbeeld bij de pelikanen en de pinguins. Natuurlijk kun je er ook lekker ravotten,  in het woestijngebied, op het jungle-eiland of varend op de jungle-rivier!

Voor meer informatie check je de website van Avifauna

 

Taman Indonesia

In het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Van de prachtigste tropische vogels tot een aantal Indonesiche zoogdieren. Zoals bv. de actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier dat bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen. De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven, want je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin.

Dierenpark Taman Indonesia is al een aantal keer winnaar geworden van de ANWB verkiezing “Het Leukste Uitje van Overijssel” en ook dit jaar is het park weer genomineerd!

Voor meer informatie: www.taman-indonesia.nl

Sealife Scheveningen

Sea Life

Hou je van het onderwaterleven dan is het Scheveningse Sea Life een bezoekje waard. Je vindt er meer dan 4000 dieren in 45 aquaria. Je ziet er o.a. otters, roggen, zeepaardjes en nog veel meer. Er is een voelpoel waarbij je dus verschillende dieren kunt aanraken, een kwallen ruimte met baby kwallen en grotere kwallen. Er is een onderwatertunnel, er zijn pinguins en in 2012 werd het otterverblijf uitgeroepen tot het mooiste dierentuinverblijf van Nederland door de website Zoosite.nl!

SEA LIFE Scheveningen is leuk voor iedereen maar met name leuk voor families met kinderen tussen de 3 en de 11 jaar oud, een gemiddeld bezoek duurt 1,5 uur.

Voor meer informatie kijk je op de website van Sealife

dierenpark oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen

In Tilburg is een klein dierenparkje: De Oliemeulen. Begonnen als opvang van exotische dieren en toen ze ook dieren gingen opvangen van andere dierenparken werd het zélf een dierenpark.

Er zijn wel 150 verschillende soorten dieren. Dat varieert van spinnen, wandelende takken, kikkertjes, kameleons, slangen, hagedissen en krokodillen tot vogels, apen, wilde katten, vliegende honden, stinkdieren, stokstaartjes, stekelvarkens en gordeldieren. Er is een roofvogel-demonstratie en een spinnen- en slangendemonstratie waarbij je een tarantula op je hand en een slang om je nek kunt krijgen.. als je durft natuurlijk.

Voor meer informatie: www.oliemeulen.nl

Vlindorado dierenpark

Vlindorado

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen ligt de tropische vlindertuin Vlindorado van ruim 1750 m2, één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa! Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Wekelijks komen er vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de 'poppenkast' en kunnen ze daar ontpoppen tot een mooie vlinder. Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière van 250 m2 met prachtige (sub)tropische vogels waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Voor meer informatie ga je naar de website van Vlindorado 

 

Heb jij nog leuke suggesties? Zet ze in een reactie. Niet de URL svp, want die werken niet in onze comments.

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.