);

De bekendste dierentuinen van Nederland

De bekendste dierentuinen van Nederland

Wat fijn dat er dierentuinen zijn! Zo kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk) kennis maken met de exotische – en soms helaas bijna uitgestorven- soorten waar ze zo vaak over lezen en horen. Er zijn heel veel dierentuinen in Nederland, van groot tot klein, met dieren van alle continenten tot een specifieke soort. Dit keer geven we je een overzicht van de grootste en bekendste dierentuinen en waarom je ze zou moeten bezoeken!

 

Ouwehands Dierenpark: verrassend leuk en binnenkort panda’s!

Dit is echt een verrassend leuk park. Met leuke dieren die je niet overal tegenkomt zoals ijsberen. En ze hebben een zeeleeuwenshow, daar heb ik erg van genoten. En je kunt op expeditie in het Berenbos, waar bruine beren leven die vroeger mishandeld zijn en die nu een onbezorgd leven genieten, samen met wolven! Oh ja, en dan is er ook nog Gorilla Adventure, waar je onder de grond een spannend avontuur beleeft tussen de gorilla’s! En heb je ooit neus aan neus gestaan met een zwemmende of spelende ijsbeer? Bij het ijsberenverblijf 'Neus aan Neus' kun je de speelse ijsbeertweeling van heel dichtbij bewonderen!

En voor een pauze kunnen de kinderen zich in een enorme hal, RavotAapia, uitleven in de zand- en waterspeeltuin, daar zouden ze zich gerust een hele dag vermaken.

Binnenkort wordt het nog specialer in dit park, want dan komen de 2 reuzenpanda’s uit China er echt wonen! Check Ouwehands Dierenpark voor meer informatie.

Reuzenpanda Ouwehands dierenpark

Artis

Artis is de oudste dierentuin van Nederland, gelegen in onze hoofdstad maar wel mooi aan het water. Het is een prachtig park waar je de natuur dus kunt beleven midden in de stad.

Heel bijzonder is dat je er het enige microbenmuseum ter wereld vindt, over de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. Want je ziet ze niet, maar ze zijn er wel... ze zitten op je, ze zitten in je, en een mens heeft er al meer dan honderdduizend miljard.

En dan vindt je er ook nog een planetarium,een vlinderpaviljoen en een heuse savanne, hoe bijzonder is dat, zomaar midden in de stad!

Voor meer informatie, kijk op Artis.nl 

 

 

Dierenpark Amersfoort: met de Klim Alles-route!

Dierenpark Amersfoort is een paar jaar geleden uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland dus die kan in dit lijstje zeker niet ontbreken.

Er is een spannende Klim Alles-route waar je over, onder, achter, boven en tussen de dieren klimt. Dan heb je Snavelrijk, de grootste doorloop volière van Nederland, waar je kan ronddwalen tussen verschillende vogels in het enorme verblijf van 3.000 m2. In de Grote Wildernis vaar je in je eigen fietsboot langs het eiland van de ringstaartmaki’s en kapucijnapen. Al kronkelend over de rivier kom je ook nog dichtbij de giraffen en zebra’s. En er is als klap op de vuurpijl een DinoPark waarin je een reis door de tijd maakt en je in een bos vol dino’s terecht komt! Enne om zeker te weten dat je niks mist… volg de “Mis Niks-route”!

Voor meer informatie kijk je op Dierenpark Amersfoort

 

Diergaarde Blijdorp: een haaientunnel en een baby neushoorntje!!

Alhoewel je het misschien niet vermoedt omdat deze dierentuin toch echt in Rotterdam ligt, is er wel degelijk ruimte. Het park is ingedeeld in continenten waardoor je een kleine wereldreis maakt; van de poolgebieden tot de savanne en de amazone! En een van de mooiste attracties is het OCEANIUM met papegaaiduikers, roggen, zeeschildpadden, koralen, barracuda's, koningspinguïns, ezelspinguïns, Galapagos schildpadden, Californische zeeleeuwen en een heuse haaientunnel!!

Op 14 februari is een baby neushoorntje geboren. Hieronder kun je de geboorte en de eerste beelden zien van dit nieuwe leven.

Het park staat in de ANWB top 3 van de leukste uitjes van Nederland voor 2017 en is dus zeker een bezoek waard! Voor meer informatie, kijk je op Diergaarde Blijdorp

 

 

 

Koninklijke Burgers’ Zoo: dwars door de jungle!

De grote troef van dit park vind ik Burgers’ Bush met eerlijk waar, een grote waterval! Ik heb in de tropen gewoond en mijn zoontje vindt prentenboeken over de jungle erg fascinerend, dus ik wil binnenkort echt weer naar dit park. Want met hem naar de echte jungle… dat duurt echt nog wel minimaal 5 jaar. Dus in de tussentijd kan hij het dan toch zo beleven. Inclusief de bijbehorende vochtige hitte laugh.

Ook Burgers’Ocean zal hij fantastisch vinden, met het grootste levende koraalrif in aquaria buiten Australië! Ook dat is in het echt meemaken waar hij altijd over leest.  

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Er zijn twee delen: een veilige speelruimte voor de kleinere kinderen en een aparte speelruimte voor de grotere kinderen. En er is ook een binnenspeeltuin, de Kids Jungle!

En… vanaf de zomer hebben ze zelfs de grootste overdekte mangrove ter wereld!

Kijk op Burgers Zoo voor meer informatie.

 

Safaripark de Beekse bergen: wat een ruimte!

Toen ik voor het eerst naar de Beekse Bergen ging, viel mijn mond open van verbazing. Wát een ruimte hebben de dieren zeg. Echt heel heel fijn. Het park ligt in buitengebied en je voelt echt dat ze niet op de vierkante meter hoefden te letten. Het maakt het ook heerlijk om de wandelsafari te doen. Je loopt soms echt op een paar meter van de ruim opgezette, voor je gevoel vaak ‘open’ verblijven, en op grote stukken wandel je er dwars doorheen. Wel op grote hoogte, dat dan weer wel gelukkig.

Je kunt ook per boot of bus het park door. Dat laatste is een erg prettige manier ook omdat je écht tussen de dieren door rijdt. Intussen krijg je uitleg over de dieren en krijg je olifantenpoep in handen. Wie wil dat nou niet??? Ideaal dus als je even drie kwartier wilt zitten en toch je ogen uit wilt kijken.

Wil je het allemaal nog spannender, dan kun je ook met je eigen auto op safari. Echt, je waant je bijna in Afrika. Je rijdt dezelfde route als de bus en rijdt dus ook dwars door de dierenverblijven. Je moet wel een risico incalculeren… dat de dieren je spiegels en ruitenwissers interessant vinden… En ja, ook hier in Nederland moeten de ramen dicht blijven want het blijven dieren met al hun onvoorspelbaarheid van dien.

Je hoeft trouwens niet te kiezen hoor, als je een hele dag gaat kun je alle vier de safari’s doen! En je ziet de dieren steeds vanuit een andere hoek, super leuk!

Voor meer informatie, kijk op safaripark Beeksebergen

 

Wildlands Adventure Zoo: een werelds avontuur!

Vorig jaar is Dierenpark Emmen ‘Wildlands’ geworden. Het park is opgedeeld in 3 gebieden: Jungola, Serenga en Nortica.

Jungola is een mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren die je kunt ontdekken hoog vanuit de lucht, via torens en touwbruggen. Maarrrr ook per boot over een heuse rivier waardoor je heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten komt. En je kunt ook gewoon met je twee benen op het pad door het oerwoud lopen. De tocht brengt je via de Olifantenvallei aan de rivierbedding naar de overwoekerde Vlindertempel aan de rand van Jungola. Pas op dat je niet verdwaalt in het Bamboedoolhof en …. houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad!!

Serenga biedt avontuur, natuur en cultuur. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren, van giraffes tot stokstaartjes en van nijlpaarden tot prairiehonden.

Wildlands ijsbeer

Nortica is een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Maak kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water. Je reis begint in de haven, waar je de pelsrobben en zeeleeuwen lenig door het water ziet schieten. De route leidt je dwars door het leefgebied van de pinguïns. In het Poolstation observeer je de imposante ijsberen boven én onder water. Doe de duizelingwekkende 4D-testride door het poolgebied met de Arctic 1 … maar alleen als je durft. Kortom, zeker een bezoekje waard, dit nieuwste dierenpark van het land!

Kijk op Wildlands.nl voor meer informatie. Foto: Wildlands

 

Welke dierentuin is jouw favoriet?

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

  1. Gerdi

    mrt 01, 2017 at 08:36

    Mijn favoriet is wel Oudehands! Wat een mooie ruim opgezette dierentuin.. helaas voor ons wel een beetje ver weg, maar we gaan zeker nog eens terug!  2. Bregje

    mrt 08, 2017 at 04:37

    Ik ging als kind vaak naar Blijdorp met mijn oma. Nu gaan we naar GaiaZoo, is dichtbij en een erg mooi park!This thread has been closed from taking new comments.