BBQ feestjes organiseren in de zomer

In de zomer kan je rekenen op één ding en dat is dat er weer talloze feestjes worden gegeven, of je ze nou zelf organiseert of dat de buurtjes hun jaarlijkse BBQ geven waar elke buurtbewoner over de vloer komt. De tijd van het jaar is weer aangebroken en er zijn steeds meer mensen die zich voorbereiden op het houden van een BBQ feestje. In dit artikel geven we je een paar tips zodat je weet waar je op moet letten bij het organiseren van jouw BBQ feestje.
En we sluiten af met mijn favoriete barbecue recept voor kipsaté
Het organiseren van een eigen BBQ feest
Als jij de rol van organisator op je neemt voor de BBQ, ga dan allereerst op zoek naar een goede BBQ. Je kunt kiezen voor een barbecue op gas of met kooltjes. Het spreekt voor zich dat alleen de barbecue met kooltjes de o zo lekkere rooksmaak geeft aan het vlees en de groenten die je erop bakt. Ga je voor gemak dan is de gasbarbecue misschien meer jouw ding.
Wil je een echte topper die niet alleen goed bakt, maar ook decoratief is, kijk dan naar de OFYR BBQ Deze geweldige BBQ wordt door menig BBQ-fan voorgedragen als de aankoop van deze zomer. Deze OFYR bakt en grilt niet alleen, maar ook voor een pizza draait hij z’n hand niet om én hij kan ook na de barbecue dienst blijven doen als warmtebron.
Bij het organiseren van jouw eigen barbecue feest moet je ook aan andere spullen denken los van de BBQ zelf. Jouw gasten kunnen natuurlijk niet genieten van heerlijk vlees met een droge keel. Haal dus op tijd alle drankjes, biertjes en limo voor de kindjes in huis zodat de gasten in ieder geval wat dat betreft zijn voorzien. Neem daarnaast ook de tijd om wat losse versnaperingen in huis te halen zoals chips, snoepgoed en eventueel wat broodjes. En vergeet de salades niet!
Een heerlijk BBQ recept voor saté
Ga je een eigen BBQ feestje organiseren, dan haal je voor ieder wat wils in huis. De één houdt tenslotte van karbonaadjes en de ander eet alleen vis of gegrilde groentes. Zelf ben ik gek op kipsaté en ik deel in dit blog mijn favoriete recept met jou.
Voor de marinade heb je nodig: 2 uitgeperste tenen knoflook en Sojasaus. Je kan ook ketjap gebruiken. De sojasaus van Tamari is glutenvrij, bio-organic en echt lekker. Mix de 2 door elkaar.
Voor de kipsaté neem ik uiteraard scharrelkipfilet en ik snijd de kip in dunne stukjes. Ik houd niet van kip in grote blokken als de sjasliek. Niet alleen is dat minder smaakvol, maar de kip duurt dan ook gewoon langer om te garen. En zeker met kip wil je daar geen risico’s nemen.
Leg van tevoren even je satéstokjes in het water zodat deze op de BBQ geen vlam vatten of teveel uitdrogen.
Doe de kip door de marinade en leg afgedekt een paar uurtjes in de koelkast, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.
Een half uurtje voordat de BBQ begint rijg je de kip op de prikkers en je hebt de lekkerste kipsaté die je maar kan wensen. Succes verzekerd. Ook voor de kinderen in het gezelschap!
Eet je kipsaté met een goede satésaus of met zelfgemaakte Tzatziki.
Op een geweldige zomer met veel BBQ feestjes!
Reacties 0