);

BBQ feestjes organiseren in de zomer

BBQ feestjes organiseren in de zomer

In de zomer kan je rekenen op één ding en dat is dat er weer talloze feestjes worden gegeven, of je ze nou zelf organiseert of dat de buurtjes hun jaarlijkse BBQ geven waar elke buurtbewoner over de vloer komt. De tijd van het jaar is weer aangebroken en er zijn steeds meer mensen die zich voorbereiden op het houden van een BBQ feestje. In dit artikel geven we je een paar tips zodat je weet waar je op moet letten bij het organiseren van jouw BBQ feestje.

En we sluiten af met mijn favoriete barbecue recept voor kipsaté

 

Het organiseren van een eigen BBQ feest

Als jij de rol van organisator op je neemt voor de BBQ, ga dan allereerst op zoek naar een goede BBQ. Je kunt kiezen voor een barbecue op gas of met kooltjes. Het spreekt voor zich dat alleen de barbecue met kooltjes de o zo lekkere rooksmaak geeft aan het vlees en de groenten die je erop bakt. Ga je voor gemak dan is de gasbarbecue misschien meer jouw ding.

Wil je een echte topper die niet alleen goed bakt, maar ook decoratief is, kijk dan naar de OFYR BBQ Deze geweldige BBQ wordt door menig BBQ-fan voorgedragen als de aankoop van deze zomer. Deze OFYR bakt en grilt niet alleen, maar ook voor een pizza draait hij z’n hand niet om én hij kan ook na de barbecue dienst blijven doen als warmtebron.

Bij het organiseren van jouw eigen barbecue feest moet je ook aan andere spullen denken los van de BBQ zelf. Jouw gasten kunnen natuurlijk niet genieten van heerlijk vlees met een droge keel. Haal dus op tijd alle drankjes, biertjes en limo voor de kindjes in huis zodat de gasten in ieder geval wat dat betreft zijn voorzien. Neem daarnaast ook de tijd om wat losse versnaperingen in huis te halen zoals chips, snoepgoed en eventueel wat broodjes. En vergeet de salades niet!

 

Een heerlijk BBQ recept voor saté

Ga je een eigen BBQ feestje organiseren, dan haal je voor ieder wat wils in huis. De één houdt tenslotte van karbonaadjes en de ander eet alleen vis of gegrilde groentes. Zelf ben ik gek op kipsaté en ik deel in dit blog mijn favoriete recept met jou.

Voor de marinade heb je nodig: 2 uitgeperste tenen knoflook en Sojasaus. Je kan ook ketjap gebruiken. De sojasaus van Tamari is glutenvrij, bio-organic en echt lekker. Mix de 2 door elkaar.

Voor de kipsaté neem ik uiteraard scharrelkipfilet en ik snijd de kip in dunne stukjes. Ik houd niet van kip in grote blokken als de sjasliek. Niet alleen is dat minder smaakvol, maar de kip duurt dan ook gewoon langer om te garen. En zeker met kip wil je daar geen risico’s nemen.

Leg van tevoren even je satéstokjes in het water zodat deze op de BBQ geen vlam vatten of teveel uitdrogen.

Doe de kip door de marinade en leg afgedekt een paar uurtjes in de koelkast, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.

Een half uurtje voordat de BBQ begint rijg je de kip op de prikkers en je hebt de lekkerste kipsaté die je maar kan wensen. Succes verzekerd. Ook voor de kinderen in het gezelschap!

Eet je kipsaté met een goede satésaus of met zelfgemaakte Tzatziki.

 

Op een geweldige zomer met veel BBQ feestjes!

Kijk op dit blog voor meer barbecue recepten.

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.