);

4x kipspiesjes op de BBQ

4x kipspiesjes op de BBQ

Als het weer het toe laat, gaan we graag barbecueën. De ene keer is dat wat uitgebreider dan de andere keer en soms is dat alleen met het gezin en de andere keer gezellig met meer mensen. Voor Vaderdag krijgt mijn stiefvader ook altijd een barbecue maaltijd cadeau met het hele gezin (zo langzamerhand bestaat dat uit 12 personen) en dat is elke keer nog erg gezellig. Vorig jaar ging de barbecue even niet door vanwege mijn bevalling en de zwangerschap van mijn schoonzusje…toen was hij best beteuterd ;) Maar ook buiten speciale gelegenheden om is een barbecue met een groep erg gezellig en een goede reden om even flink uit te pakken.

Meestal maak ik zelf wat hamburgers en verschillende kipspiesjes. Deze zijn erg makkelijk om te maken en vallen altijd wel in goede smaak. Ook maak ik er altijd verschillende salades bij, meestal wel een huzarensalade en een pastasalade. En uiteraard kan een zelfgebakken stokbroodje en zelfgemaakte kruidenboter dan ook niet ontbreken.

Maar de spiesjes zijn toch wel het simpelst om te maken. En je kunt er lekker veel van maken zonder dat je er veel voor nodig hebt.

 

Recept voor kipspiesjes op de BBQ

Voor 4x 4 stokjes heb ik het volgende gebruikt:

  • 3 kipfilets
  • olijfolie
  • ketjap
  • 1 citroen
  • ananas
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 kleine tomaatjes
  • peper
  • zout
  • kruidnagel
  • komijnpoeder
  • kardemompoeder
  • korianderpoeder
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • kaneel
  • oregano
  • tijm
  • basilicum
  • tandoorikruiden
  • stokjes

kipspiesjes van de barbecue

Ik maak vaak vier bakjes klaar. In alle vier gaan 12 blokjes kipfilet, peper en zout. Vanaf dan varieert elk bakje. In de vier bakjes gaat vervolgens het volgende bij…

  • Kipsaté: citroensap, ½ el olie, ½ el ketjap, de 6 kruiden met een ‘k’ en van elk ongeveer een ½ tl, maar van kaneel maar een klein snufje.
  • Shaslick / sjasliek: 1 tl paprikakruiden, ½ tl  kruidnagel
  • Italiaans spiesje: ½ el olie, 1/2 tl kruidnagel, ½ tl oregano, ½ tl basilicum, tijm
  • Tandoori spiesje: 1 ½ el tandoorikruiden

Roer de kruiden goed door het vlees en laat het even marineren, zodat de smaak goed in de kip trekt. Rijg vervolgens de spiesjes als volgt…

  • Kipsaté: citroensap, kip, kip, kip
  • Shaslick / sjasliek: kip, stukje ui, stukje paprika, kip, stukje ui, stukje paprika, kip
  • Italiaans spiesje: kip, stukje ui, ½ tomaat, kip, stukje ui, ½ tomaat, kip
  • Tandoori spiesje: kip, ananas, kip, ananas, kip

En dan hoeven ze alleen nog maar op de barbecue en dan is het smullen geblazen.

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 1

  1. Rory

    aug 09, 2017 at 09:41

    Dat ziet er heerlijk uit! Mijn favorieten zijn denk ik de kipsaté en het Italiaanse spiesje. Ik maak de laatste tijd steeds minder kip klaar omdat ik zo nu en dan wondjes op mijn vingers heb (door stoten of snijden). Ik heb gehoord dat je dan erg moet uitkijken met rauwe kip. Zucht. Even minder onhandig worden en dan ... Want een BBQ is ook alweer een eeuw geleden...



This thread has been closed from taking new comments.