);

Amusementspark Irrland, een ontdekking!

Amusementspark Irrland, een ontdekking!

Hoe is het nou toch mogelijk dat ik nog nooit van Amusementspark Irrland had gehoord?? Het ligt op een kwartiertje van Venlo, net over de grens in Duitsland. Deze zomer hoorde ik er zulke goede verhalen over dat ik nieuwsgierig werd. Na een paar keer te hebben moeten uitstellen, kwam het half september er dan toch nog van. Gelukkig.

 

Duits en Nederlands

Met mijn partner en zoontje van net 3 gingen we op weg. Aangekomen op de gratis parking: veel Nederlanders! Natuurlijk, het ligt zo dicht bij de grens, in Noord-Limburg en rondom Nijmegen zal het allicht een bekend uitstapje zijn. Alle borden e.d. zijn dan ook en in het Duits en in het Nederlands, wel zo handig. En de meeste medewerkers praten ook een aardig woordje over de grens :-)

 

300.000 m2 vakantiegevoel én BBQ-plekken!

We betalen de enorme entreeprijs van 6 euro p.p. (groepen krijgen korting…) contant, want pinnen kan niet. En komen binnen in een prachtig park. We moeten kiezen naar welk deel van de 300.000 m2 speelplezier we eerst gaan: Noord, Zuid of West-Irrland. Ehhh we kiezen op de gok voor West. We lopen over de strandzand-paden en krijgen meteen een vakantiegevoel.

De hele aankleding van Irrland brengt je in vakantiestemming! We lopen ook nog eens langs allemaal picknicktafels met… een BBQ! De tafels hebben een afdakje dus ook in de zomer prima te doen. En er zijn er 1.000 dus altijd plek... Vlees kun je van te voren ook nog eens bestellen maar je kunt ook je bolderkar inladen met al het eten en drinken wat je maar wilt.

Er zijn wel een paar kiosken in het park, maar hun assortiment is niet mega groot. De prijzen zijn dat dan weer ook niet: bijna alles kost of 1 euro of 1,50… ja van koffie tot fris tot ijsjes tot friet tot een frikandel…

 

Vliegtuig glijbaan in IrrlandVliegtuigen met glijbanen!

We wandelen verder en zien ineens een vliegtuig staan. Met, jazeker, een glijbaan zodat je vanuit het vliegtuig naar beneden kunt roetsjen. Hoe leuk is dat als je 3 bent? Of 4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 en ouder? In het hele park vind je vrolijk gekleurde vliegtuigen met glijbanen. En er is een verkeerstoren met mega hoge, steile en snelle glijbanen!! Uren speelplezier voor jong en oud.

Verder is het park aangekleed met een grote hal met tonnen maiskorrels en grijze buizen, een grote zandberg met waterpunten erbij, een meertje waar je met een vlot zelf naar een eiland kunt peddelen, skelters/tractors/driewielers/steps die je overal kunt pakken (1 euro borg, een watersproeierdoolhof, een strobalenklimtoren, een hal met alleen maar legoblokken, echte dieren in alle soorten en maten, binnenspeeltuinen, waterkussens, klimtoestellen, schommels, balspelvelden, ligweiden ...en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dus echt aan álle leeftijden is gedacht!!

spelen in hooi in Irrland

Op eigen kracht

En het mooie is… niks is elektrisch in Irrland, alles moet je op eigen kracht doen. Waar vind je dat nog?

De sfeer is er ook prettig, er lopen weinig medewerkers rond lijkt het, ze zijn ook niet erg opvallend gekleed dus je waant je eigenlijk op een openbare plek. We zagen wel overal camera’s hangen dus de veiligheid wordt wel in de gaten gehouden. En het is een schoon en groen terrein.

We waren er van 10.30 tot 18.00 uur en hebben nog lang niet alles gezien en zeker nog lang niet alles gedaan. Weer of geen weer, je kunt er heen. Al is het wel handiger als het in elk geval droog is. En in de zomer zijn ze zelfs open tot 21:00 uur! Ook handig: je kunt er huisjes huren voor een dag; dan heb je een privé plek voor je spullen, inclusief tafels en stoelen en ligbedden en een eigen BBQ. Verspreid door het park en van groot tot klein.

Nee echt, hoe is het mogelijk dat ik dit niet wist. Hier gaan we zeker jaarlijks heen, het is zoooo leuk!! Dus zoek je nog een keer een uniek uitje met je gezin of een groep? Rij hier heen. Of beter nog, boek een huisje in de buurt en ga 2 dagen!!

 

Neem een kijkje op de website van Irrland voor meer informatie.

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.