);

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te gaan. Bovendien liegen de huurkosten er ook niet om. Waarom maak je niet de overstap om vanuit huis te gaan werken? Natuurlijk zijn er altijd mensen die je dit af raden. Het wordt moeilijk om werk en privé gescheiden te houden, wanneer de kinderen thuis zijn eisen zij jouw aandacht op en je hebt helemaal geen ruimte in huis om een werkplek te realiseren. Afijn, je kent al die negatieve redenen wel. Maar al ben je klein behuisd, een werkplek is altijd te creëren. En die andere tegenargumenten? Ook daar is een oplossing voor.

Een werkplek realiseren

Het fijnste is het om een thuiskantoor te realiseren in een aparte ruimte. Een logeerkamer, zolder, garage en zelfs een tuinhuisje is hier uitermate geschikt voor. Wanneer dit niet kan blijft eigenlijk alleen de woonkamer over. Je kunt overwegen om deze aan de achterzijde uit te breiden met een dichte overkapping en daar je werkplek van te maken. En anders kun je gerust een hoekje van de kamer afsnoepen waar je een knusse werkhoek van maakt. Kies daarbij wel voor kantoormeubelen, zoals een bureau en stoel, die passen bij de rest van jouw inrichting. Een paar plankjes waarop je wat mooie accessoires zet zoals een foto van de kinderen en een plant maken jouw huiselijke thuiswerkkantoor af.

Houd het overzicht

Je hebt tegenwoordig hele mooie glazen (schuif)wanden die passen bij iedere interieurstijl. Door deze in de woonkamer te plaatsen heb je een afgescheiden gedeelte waar het prettig werken is. Op deze manier behoud je lichtinval in de woning en kun je jouw kroost goed in de gaten houden. Richt het in als een klein kantoortje, inclusief een koffiezetapparaat. Handig voor jezelf en wanneer je zakelijke relaties over de vloer krijgt. Voor een professionele uitstraling laat je jouw logo op koffiekopjes bedrukken. Op Bedrukken.nl vind je trouwens heel veel items die je kunt laten voorzien van een eigen tekst. Leuk om weg te geven als relatiegeschenk. Vind je een glazen wand een te grote uitgave? Plaats dan een roomdivider of een mooi kamerscherm. Op momenten dat het werk echt even je volle aandacht vraagt kun je je even afzonderen.

» Lees ook: makkelijk vanuit huis werken doe je zo

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.