);

In 365 dagen naar een slanker lichaam

In 365 dagen naar een slanker lichaam

Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat ik ben bevallen van Roos. Wat vliegt de tijd! Ik ben al een tijd bezig om mijn ‘normale’ leventje weer op te pakken. Dan bedoel ik vooral het werken, want voor sporten houd ik structureel weinig tijd en energie over. Met de coronatijd erbij en de HG waar ik (gelukkig!) geen last meer van heb, vliegen de kilo’s eraan. Het gekke van alles is dat ik normaliter last krijg van overgewicht; als ik over de 75 kilo ging, voelde ik me dik en ongezond en ging ik wat gezonder eten en meer bewegen en dan was ik zo weer op mijn vaste gewicht van 69 kilo. Nu ben ik al een tijd 77  kilo en ik heb er eigenlijk vrij weinig last van. Ja, ik merk dat mijn broeken wat strakker zitten, ik irriteer me aan mijn dikkere heupen en buik, vooral tijdens het hardlopen – wat ik dus veel minder vaak doe, maar toch… Last but not least: Mijn uniform van de politie zit nu echt veel te strak om mijn buik.

Er moet dus wat gebeuren, want ik heb me altijd voorgenomen om geen ‘moeke’ te worden en mezelf te verwaarlozen omdat ik kinderen heb. Toen kwam de vraag in ons blogteam voorbij wie de cursus 365 dagen Lekker in je lijf  zou willen proberen. Die vraag kwam voor mij op het perfecte moment, want een beetje extra support bij het lijnen en weer in shape komen, kan ik wel gebruiken!

 

365 dagen Lekker in je lijf, wat is dat?

365 dagen Lekker in je lijf is een online cursus van, hoe kan het ook anders, een jaar. Je krijgt elke dag een mail met tips over hoe je ervoor kan zorgen dat je op je streefgewicht komt en gezonder leeft. Deze e-mail krijg je van Eveline van der Waterlaat. Zij is diëtiste en dieetpsycholoog. Daarnaast kun je je aanmelden voor een besloten Facebookgroep met andere leden voor wat extra stimulans. De mails die je krijgt, volgen een programma, dat aangepast is aan het seizoen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: welk lijntype je bent, hoe je grip krijgt op snaaigedrag, hormonen, gezonde recepten, etc. Met het mooie weer, kreeg ik bijvoorbeeld tips voor als je het terras op gaat.

De posts op Facebook gaan over hetzelfde onderwerp als de mail. Ik heb inmiddels een paar mails gehad en ze zijn lekker kort en erg herkenbaar en geven handige tips die niet moeilijk zijn. Elke dag zo’n herinnering in mijn mailbox vind ik wel prettig moet ik zegen. De besloten facebookgroep valt of staat met de activiteit van de deelnemers en voor wat ik tot nu toe van merk, is die nog niet heel groot. Maar dat kan natuurlijk veranderen als steeds meer mensen zich bij de community aansluiten. Zojuist heb ik zelf ook maar eens wat bijgedragen door een lid die aangeeft nog niet begonnen te zijn succes te wensen met haar ‘challenge’. Uiteindelijk is –voor je gevoel- samen een challenge aangaan prettiger dan het alleen te doen.

De cursus kost 65 euro, door een tijdelijke korting van 100 euro. Dus voor nog geen 18 cent per dag word je elke dag gestimuleerd om te gaan voor jouw doel. Het feit dat je geld hebt betaald, kan overigens een goede stimulans zijn om deze keer eens écht werk te maken van jouw gezondheid en een fitter lijf. Zo betaalt die 65 euro zich dubbel en dwars weer terug.

Kijk voor meer informatie op: 365 dagen lekker in je lijf

 

Klinkt goed! Maar ik zit al lekker in mijn lijf

365dagen.com biedt nog meer cursussen aan waar je wat aan kan hebben. Zo is er 365 dagen Van rommel naar rust voor meer rust, structuur en focus in je huis, hoofd en leven. Ook is er de cursus 365 dagen Geluk en balans met de maan, voor als je het gevoel hebt dat er meer in het leven zit, ondanks dat je alles goed voor elkaar hebt. Met de maan als gids stimuleert deze cursus om meer in een flow te leven. Tenslotte is er binnenkort ook nog de optie 365 dagen Koken met de airfryer…

Voor iedereen die een duwtje in de rug (of in mijn geval: een schop onder haar kont) kan gebruiken om iets beter op zichzelf te letten en voor zichzelf te zorgen is er een 365 dagen cursus.

Aan de inhoud van de cursussen te zien, is de doelgroep vooral mama’s die ontzettend druk zijn met hun kroost en daarbij vergeten te werken aan hun eigen geluk. En hoewel het vaak zo werkt dat een moeder gelukkig is als haar kinderen gelukkig zijn.. is jezelf wegcijferen de grootste fout die je kan maken, want uiteindelijk is jouw gezondheid het belangrijkst als je nog lang van je kids wil blijven genieten!

 

Eindoordeel over deze cursus in 365 dagen

Als je wil afvallen en je in je afvalrace steeds toegeeft aan verleidingen, kan ik 365 dagen Lekker in je lijf sterk aanraden. Het kan je net dat zetje geven, dat je nodig hebt om vol te houden en om gemotiveerd te blijven. Uiteindelijk moet de mindset natuurlijk vanuit jezelf komen, zoals dat met alles is. Als jij je streefgewicht wil bereiken en/of lekkerder in je vel wil zitten, moet je dat prioriteren. En als moeder zul je moeten denken in mogelijkheden, want er is altijd wel een reden om niet te gaan sporten of om te zwichten voor de drie ongezonde P’s qua eten (patat, pannenkoek, pizza).

Maar ook mama is een keer aan de beurt om te kiezen wat ze wil. Belangrijk voor mij was dan ook dat ik met mijn omgeving deelde dat ik graag meer wil sporten en wil afvallen. Je zal zien dat het een stuk makkelijker is als je dat doel niet alleen voor jezelf stelt, maar ook deelt met anderen. Dan heb je namelijk nóg een stok achter de deur, net als dat 365 dagen Lekker in je lijf dat ook is. Tenslotte heb je duidelijke afspraken nodig met het thuisfront voor het moment dat jij gaat sporten. Doe je dat niet, dan komt het er nooit van en zul je altijd je gezin op 1 zetten en jezelf als laatste.

In ons geval is het toch oneerlijk dat de man elke zondag gaat sporten, maar de vrouw (ik dus) het sporten inplant in de lunchpauze op de dagen dat de kids naar de opvang zijn.

Ik heb nu vakantie en toevallig zijn de kids vandaag naar de opvang. Ik trek dus zo mijn hardloopschoenen aan en ga de rollade uitlaten… Wie rent er met me mee?

Suzan en haar 2 kinderen

 

Meer blogs van Suzan:

Op vakantie met jonge kids: do's en don'ts

Op vakantie met jonge kids: do's…

Het is vakantietijd en velen zijn op vakantie of al terug van vakantie, maar vakantie is als het goed is een steeds terugkerend begrip. Daarom…

In 365 dagen naar een slanker lichaam

In 365 dagen naar een slanker lichaam

Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat ik ben bevallen van Roos. Wat vliegt de tijd! Ik ben al een tijd bezig om mijn ‘normale’…

Hoe bereid je je kind voor op de komst van een baby?

Hoe bereid je je kind voor op de…

Ons gezin is afgelopen januari uitgebreid met een tweede kindje genaamd Roos. In deze blog schrijf ik over hoe je je eerste kindje kunt voorbereiden…

Ik ben Suzan, 30 jaar en wonend in Enschede samen met mijn man Floris, hond Blitz en katten Otto en Smurf. Sinds 23 november 2018 hebben we een nieuw gezinslid: zoon Tijn. Ik werk als hogeschooldocent (onderzoeksvakken) en daarnaast bij de vrijwillige politie, waar ik op dit moment een avondopleiding voor volg aan de politieacademie in Drachten. Mijn hobby’s zijn skeeleren, volleybal en reizen, maar ik heb al ontdekt dat daar nog weinig van komt met een kleine... Mijn motto is: 'Bad decisions make good stories'. Dus ik maak óf goede beslissingen óf hele goede verhalen wink

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.