);

10 simpele lekkere hapjes voor het school kerstdiner

10 simpele lekkere hapjes voor het school kerstdiner

De dag nadat Sinterklaas een bezoek aan de school van mijn dochters gebracht had, was deze omgetoverd in kerstsfeer. Een teken dat er een ander feest in aantocht is. Bij ons op school werd dit jaarlijks gevierd met een kerstdiner op school waarbij ieder kind een aantal hapjes maakt. De week voorafgaande aan het diner kunnen de ouders dan briefjes in de boom hangen met de beschrijving van het hapje wat ze gaan maken. Dus ben ik samen met mijn dochters gaan nadenken over leuke, lekkere maar simpele hapjes die ze kunnen gaan maken voor het kerstdiner op school. Favoriete ingrediënten van mijn dochters zijn knakworstjes, poffertjes, druiven, tomaatjes en komkommer dus daar zijn de hapjes voornamelijk van gemaakt. Maar omdat we vonden dat er ook nog wel iets gesnoept mocht gaan worden hebben we ook 2 zoete hapjes bedacht.

 

10 simpele lekkere hapjes voor het kerstdiner op school

De komkommer kerstbal

Snijd een plakje kommer en snijd het topje van een cocktailworstje af. Doe ze samen aan een cocktailprikker en de kerstbal is gereed.

Komkommer kerstbal kersthapjes school

De worst kerstbal

Snijd een plakje Gelderse kookworst af en snijd een cherrytomaatje doormidden. Doe het plakje worst en de halve cherrytomaat aan een cocktailprikker en de kerstbal is gereed.

De poffertjes kerstbal

Snijd een druif doormidden en prik deze samen met een poffertje aan een cocktailprikker. De poffertjes kerstbal is gereed.

De knakworst kerstboom

Prik 3 knakworsten aan een tapasprikker en snijd deze aan beide kanten schuin af. Maak de knakworst kerstboom af met een piek van een cherrytomaat.

knakworst kerstboom kersthapjes school

De druiven kerstboom

Prik 3 druiven aan een tapasprikker en steek door de onderste 2 druiven een cocktailprikker. Prik, indien mogelijk, aan de onderste aan weerzijde een grote druif en aan die er boven 2 kleinere. Maak de kerstboom af met een piek van een halve tomaat.

hapjes voor kerstdiner school

 

De feestelijke prikker

Koop leuke kerstprikkers en prik hier de favoriete ingrediënten van je kind aan. Dit kan dus van alles zijn. Mijn dochter had de grote wens haar prikker te versieren met een poffer, een druif en een half spekje. Een beetje gezond, maar toch niet helemaal.

De bladerdeeg ster

Wanneer je koekjesstekers in huis hebt, kan je deze ook heel goed gebruiken voor het uitsteken van mooie figuren uit bladerdeeg. Om in de kerstsfeer te blijven hebben wij gekozen om sterren uit te steken, maar heb je een steker van een kerstman, engel of kerstboom in huis dan is dit natuurlijk ook erg leuk.

Voor het maken van een gevulde bladerdeeg ster steek je 2 sterren uit. Op de eerste ster leg je bijvoorbeeld geraspte kaas, appels en rozijnen of vlaaifruit en plakt vervolgens de andere ster erop. De bovenkant van de ster bestrijk je met ei. Dan bakje de bladerdeeg sterren in de oven af, totdat ze bruin en krokant zijn.

De worst raket

Snijd een reepje bladerdeeg af en rol deze om de cocktailworst. Bak deze samen in de oven af en prik ze dan aan een lange satéprikker. Snijd een driehoek van een stukje kaas en prik deze boven de knakworst. De worst raket is klaar.

De zoete kaars

Snijd een ruitvormig spekje doormidden. Prik eerst een cilindervormig spekje aan een tapasprikker en dan de halve ruitvormige spekje. Duw deze een beetje in de vorm van een vlam en de zoete kaars is klaar.

De monchou taart in glas

Ik denk dat we met dit hapje het langste bezig zijn geweest, maar wij vonden het de tijd zeker waard.

Klop in een maatbeker 125 ml slagroom met 50 gram suiker stijf. Voeg hier 100 gram monchou aan toe en klop het tot een egaal mengsel. Verkruimel in een plastic glaasje 2 lange vingers en schep er 2 eetlepels van het monchou mengsel aan toe. Maak het taartje af met een flinke eetlepel vlaaifruit.

 

Dit waren onze snelle smakelijke hapjes. Ik wens jullie er een smakelijk kerstdiner op school mee.

Lees ook: leuke adventskalender voor een kind

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.