);

5 goedkope vakantie uitstapjes met je kinderen

5 goedkope vakantie uitstapjes met je kinderen

Op vakantie gaan naar het buitenland kost vaak een rib uit je lijf. Als je dan ook nog eens veel dagjes uit plant naar bijvoorbeeld pretparken of dierentuinen loopt het geld zo’n beetje je portemonnee uit. En met een uk of peuter die nog een middagdutje doet een dagje weg plannen is vaak nog iets te veel van het goede. Althans, dat merkten wij vorig jaar...

Onze peuter was bijna 2 en we waren in Frankrijk. Gezwommen hadden we al volop en we wilden ook weer iets anders doen dan zandkastelen bouwen. Tuurlijk, dierentuinen en pretparken genoeg in de buurt, maar wilden we echt 20 euro pp voor ons twee betalen? Het is niet voor niks dat onze peuter nog gratis naar binnen mag denk ik dan ;-). Daarom zijn we ander vermaak gaan zoeken. Goedkoper vermaak wel te verstaan.

Misschien ga je ook voor het eerst met een uk of peuter op vakantie en heb je aan deze bijna alledaagse dingen nog niet gedacht.

 

5 tips voor goedkope uitstapjes tijdens de vakantie 

vakantie uitstapje kinderboerderij

 

5. Een kinderboerderij

Ook in het buitenland zijn er naast grote dierentuinen kleinschalige parkjes te vinden met de ‘simpelere’ dieren; naast de standaard collectie (geiten, konijnen, ezels, etc.) zijn er meestal ook wel wat meer uitheemse soorten te vinden, waardoor het toch altijd verrassend blijkt te zijn, is mijn ervaring althans. Al blijft je kind waarschijnlijk toch het langste hangen bij de geitjes. Je vindt deze kinderboerderijen of dierenparkjes door even langs een lokale VVV te rijden en daar te vragen. Er zijn namelijk niet altijd promotiefolders van gemaakt, omdat ze meer gericht zijn op de lokale kids.

 

4. Een park

Een park? Jazeker, een park. Elk dorp heeft er namelijk wel een (al is het soms in de vorm van een plein haha). Meestal in het centrum dus niet moeilijk te vinden. En meestal is er minimaal 1 speeltoestel aanwezig. Met bankjes erbij. Haal broodjes, kaas en bananen bij de lokale supermarkt en je hebt een heerlijke lunchplek waar je kind lekker kan rondrennen!

kasteel uitje tijdens vakantie

 

3. Een kasteel

Kastelen zijn magische plekken vind ik, wetend dat er eeuwen geleden ook al mensen op die plek liepen, vind ik toch wel wat hebben. Voor een kind zijn de afmetingen sowieso indrukwekkend en ze liggen vaak op prachtige plekken waar je heerlijk kunt rondlopen. Soms kun je er naar binnen, dat is dan een bonus want ook daar vaak veel pracht en praal die kinderen in elk geval even kunnen boeien. En ze zijn vaak niet duur, want gesponsord door de overheid.

 

Bootjes kijken tijdens vakantie

 

2. Een haven

Boten kijken. Altijd een schot in de roos. En wij vinden het ook leuk. Er ligt vaak veel moois te dobberen in een haven plus er is vaak bedrijvigheid en er zijn vogels en vissen om te voeren. Kortom, een bestemming voor je oud brood is ook weer gevonden. Is er geen haven in de buurt? Een rivier of meer met bijvoorbeeld zeilboten doet het ook vaak goed!

 

Treinen kijken op het station

 

De absolute nummer 1: Een station!!!

Deze bedachten we eigenlijk pas toen het op een dag pijpenstelen regende… wat zullen we nu dan eens doen? Onze uk had wat beweging nodig (understatement) maar ja, de haven viel af, de kinderboerderij ook en het kasteel in de buurt hadden we ook al gezien. Ehhh, wat dacht je van een station?! Maar natuurlijk! Onze kleine man is dol op treinen en stations hebben vaak een overkapping én een kiosk waar je koffie kunt kopen!!! Dus zo gezegd zo gedaan, op de ANWB-kaart een middelgrote plaats met station gezocht en 20 minuten later zaten papa en mama aan de koffie op een bankje terwijl onze zoon zich vergaapte aan de vele treinen, mensen en geluiden die hij hoorde. Een paar kindvriendelijke conducteurs en machinisten deden ook nog een duit in het zakje en voilà, een ochtend was gevuld!! Sindsdien staat een station eigenlijk altijd op de to-do list voor een regenachtige dag!

 

Dat waren ze, de 5 goedkope uitjes voor tijdens je vakantie. Waren het allemaal open deuren of zat er nog iets tussen waar je niet zo 1-2-3 aan had gedacht? Wat doe jij graag met je peuter op vakantie? Laat het me weten in een reactie!

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 1

  1. Rory

    jul 26, 2017 at 10:34

    Jemig Judith. Wat een goede tips! je hebt helemaal gelijk. Afgelopen maanden zijn we voor het eerst sinds jaren - met de punten van AH - naar de Efteling geweest met zijn drietjes. Maar nog steeds een enorm bedrag per persoon. Als je dan ziet dat we eigenlijk maar zo'n klein deel hebben gezien, dan vind ik het gewoon best zonde van het geld. Een treinstation, trein, tram. Dat doet het hem zeker ook.This thread has been closed from taking new comments.