);

De zwangere buik van: Roelina

De zwangere buik van: Roelina

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang ze maar zwanger zijn.

Dit keer hebben we tien vragen aan Roelina, een hardwerkende mama van 3 kindjes en al 18 jaar heel gelukkig ongetrouwd samen met haar allerbeste vriend. Ze is hier voor de derde keer zwanger, maar kon na haar eerste zwangerschap helaas geen zorgeloze zwangerschappen meer beleven.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Ik was 38,5 week zwanger toen deze foto genomen werd. Mijn schoonzus, ook op de foto hieronder, was daar net 20 weken zwanger. 

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

De zwangerschap heb ik lichamelijk goed beleefd. Het was mijn derde zwangerschap, afgezien van dat ik dus heel dik werd (die rek is er gewoon echt uit na drie keer) was het echt een gevalletje ‘been there, done that.’ Geestelijk is de zwangerschap voor mij wel zwaar geweest. Ons eerste kindje (onze dochter) is overleden aan een zeer zeldzame longaandoening (ACD), kort na haar geboorte. Hierdoor weet ik maar al te goed dat een zorgeloze zwangerschap niet per definitie een garantie is op een gezond kindje. En hoewel ik door onderzoeken gelukkig kon uitsluiten dat dit kindje diezelfde aandoening had, was ik toch nergens meer zeker van.

Wat bijzonder was aan deze zwangerschap, is dat ik het deels samen met mijn schoonzus kon beleven. Zo zijn we samen naar de negenmaandenbeurs geweest en konden we fijn onze beider shopverslaving met elkaar delen.

 

Was je misselijk tijdens je zwangerschap?

Ja, enorm. Alleen mijn eerste zwangerschap (die van mijn dochter) ben ik niet misselijk geweest. Mijn tweede zwangerschap (zoon) ben ik negen maanden lang niet lekker geweest. Nu, de derde zwangerschap, was ik gelukkig alleen de eerste maanden misselijk. Echt overgeven heb ik niet gedaan maar alles rook zo sterk en smerig. Daar werd ik dan niet lekker van, blech.

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Nee, ik heb geen gekke eetgewoontes gehad in de zin van augurken ofzo. Wel lustte ik bepaalde zaken niet meer. Mijn gedrag was wel anders. Enorm emotioneel en onnoemelijk verstrooid. En die nesteldrang, dat was ook een dingetje. Ik ben al erg opruimerig van mijzelf maar tijdens mijn zwangerschappen liep dit echt de spuigaten uit.

Roeline en schoonzus zwanger

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Na 39 weken zwangerschap ben ik ingeleid in het academisch ziekenhuis waar onze dochter (de eerste) destijds is behandeld. Daar wilde ik graag bevallen om de reden dat er iets mis mocht gaan, ik meteen aan het goede adres was. Dit ziekenhuis was voor mij niet naast de deur en zodoende ben ik, onder andere vanwege hoge stress, ingeleid. 

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Het was een gedeeltelijke natuurlijke bevalling. Ik heb geen keizersnede gehad maar mijn zwangerschap is dus wel ingeleid. Handmatig zijn mijn vliezen gebroken, ik had al voldoende ontsluiting van mijzelf. Weeënopwekkers waren vervolgens niet nodig, mijn lichaam pakte dit heel keurig zelf op. 3 uur later en 1x persen verder, hield ik ons derde kindje in mijn armen.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Dat was ( in alle drie de gevallen) geen verrassing. Ik kan niet zo goed tegen verrassingen dus het stond als een paal boven water dat we het wilde weten. In zowel mijn tweede, als derde zwangerschap hebben we vanwege het overlijden van onze eerste dochter, een vlokkentest laten uitvoeren, rond 12 weken. Hierdoor wisten we al heel vroeg in de zwangerschap wat het geslacht zou zijn.

 

Vertel ons.. werd het een hij of een zij en hoe heet hij/zij?

…(tromgeroffel)… het is weer een jongetje geworden. Hiermee hebben we dus één dochtertje (nu een engeltje) en twee gezonde zoons.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Ik zou het zeker anders willen beleven. Maar dat zal helaas niet lukken ben ik bang. Door wat wij hebben meegemaakt, zal ik nooit meer onbezorgd kunnen genieten van een zwangerschap. Ik heb me overigens bij deze derde zwangerschap wel voorgenomen meer te gaan genieten dan bij de tweede zwangerschap (hierbij was ik namelijk echt enorm gestrest). Dit is deels wel gelukt, maar je blijft altijd in je achterhoofd houden hoe mis het kan gaan.

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Tja, geniet zoveel je kunt, maar wees ook realistisch.

 

Dank je wel voor dit interview Roelina en voor je mooie foto's. Met dank ook aan je schoonzus. Meer weten over Roelina? Ze blogt op haar website Roelina.nl en je kunt haar volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.