);

De zwangere buik van: Miriam

De zwangere buik van: Miriam

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang ze maar zwanger zijn.

Dit keer is het de beurt aan de 33 jarige Miriam die met haar 2 zoontjes en haar Italiaanse partner in Rotterdam woont en onder andere als vertaler werkt.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Hier ben ik 32 weken zwanger. We zijn hier op vakantie in Kroatië.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Dit was mijn tweede zwangerschap. Ik vind zwanger zijn een mooie ervaring: die mooie strakke buik, dat gekriebel en geschop vanbinnen. Dat er een mensje in je lichaam groeit. Gelukkig heb ik twee keer een zorgeloze zwangerschap gehad, met alleen de gebruikelijke kwaaltjes.

 

Was je misselijk in het begin?

Bij deze zwangerschap ben ik precies van week 6 tot week 12 misselijk geweest. Niet alleen in de ochtend, maar vooral ook ’s avonds. Ik heb in die weken veel geslapen!

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Tijdens mijn zwangerschap had ik erg veel zin in zoetigheid. Er waren veel mooie warme dagen, dus ik heb nogal wat ijsjes gegeten en cola gedronken. Helaas werd er bij mij zwangerschapssuiker vastgesteld en moest ik ineens op mijn suikers letten. Dat betekent niet alleen minder snoepen, maar ook oppassen met koolhydraten. Dat was lastig. We eten thuis veel pasta en ik ben gek op brood. Uiteindelijk heb ik een goede balans kunnen vinden door vooral geen frisdrank te drinken en geen suiker in mijn thee. 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Na 40 weken en 3 dagen was de baby er nog niet. Ik had al weken klachten, waardoor ik moeilijk liep en pijn had in mijn onderrug. Bij de controle bleek ik al drie centimeter ontsluiting te hebben, dus de verloskundige heeft me gestript. Dezelfde avond nog kwam de bevalling op gang en kwam ons kindje ter wereld.

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Het was een natuurlijk bevalling. Ik ging naar het Sophia (geboortehotel) om te bevallen, ik wilde dat niet thuis doen. De baby had alleen in het vruchtwater gepoept, dus werd ik overgebracht naar het Erasmus (ziekenhuis). Daar ging alles vrij snel. Binnen een paar uur werd ons kindje geboren. De bevalling was veel korter dan de nasleep: van een placenta die niet loskwam tot een stolsel dat achterbleef in mijn baarmoeder. Ik verloor een liter bloed en vervolgens mijn bewustzijn. Toen ik bijkwam stonden er een heleboel mensen om me heen en had ik ineens een zuurstofmasker, infuus en katheter aan mijn lijf. Dat was schrikken. Het stolsel werd verwijderd en al snel voelde ik me beter. Ik ben een nachtje in het ziekenhuis gebleven en mocht gelukkig alweer vrij snel naar huis.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Bij de combinatietest deed de echoscopiste een voorspelling: ze was er vrijwel zeker van dat het jongetje zou worden. Bij de twintigwekenecho kregen we de bevestiging. We zijn te nieuwsgierig aangelegd en wilden het geslacht graag van tevoren weten. Dat we een tweede jongetje zouden krijgen verbaasde me niets, we komen allebei uit een familie met veel mannen.

 

Het werd dus een jongen. Hoe heet hij?

We noemden hem Nicola

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Ten opzichte van de eerste zwangerschap heb ik de tweede keer meegedaan aan het Moeders-voor-moeders-programma. Dat kende ik bij de eerste nog niet. Beide zwangerschappen zijn prettig verlopen, maar ik denk wel dat ik beide keren meer rust had moeten houden. Vooral ook na de bevalling. Ik ben daar niet zo goed in, maar merk nu wel hoe belangrijk dat eigenlijk is. Voor je emotionele gesteldheid, maar vooral ook voor je fysieke herstel. Ik denk niet dat er nog een volgende keer komt. We zijn blij met twee kinderen, we zijn mooi in balans.

Zwangere vrouw

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Volg altijd je eigen hart. Moederinstinct is een geweldige richtlijn. Laat je niet gek maken door wat anderen vinden of zeggen. Jouw liefde en warmte is wat je kindje het hardst nodig heeft. En als mama rustig en relaxt is, dan is het kindje dat veelal ook.

 

Dank je wel voor dit interview Miriam en voor je mooie foto's. Meer weten over Miriam? Ze blogt op haar website Miriamblogt.nl en je kunt haar volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Zo leer jij je kind in no-time fietsen

Zo leer jij je kind in no-time…

Als ouders zijnde vliegt de tijd voorbij, je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met je kind leren fietsen. Nederland is bij uitstek een…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.