);

De zwangere buik van: Jessica Mendels

De zwangere buik van: Jessica Mendels

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang ze maar zwanger zijn.

Dit keer hebben we onze tien vragen gesteld aan tv-presentatrice en blogger Jessica Mendels die we natuurlijk allemaal kennen van het programma CampingLife dat ze jaren met Sander Janson presenteerde. Momenteel is ze weer op de buis met de BankGiro Loterij en brengt ze een boek uit over suikervrij eten, dat tot stand kwam vanwege haar passie voor schrijven en haar diabetes type MODY. Maar vandaag laat Jessica haar zwangere buik aan ons zien en vertelt ze over haar zwangerschap en bevalling. 

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Ik was hier 36 weken zwanger.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Ik ben in de wieg gelegd voor het moederschap, maar absoluut niet om zwanger te zijn! Ik vond het heel leuk om zwanger te zijn, wetend dat ik een kindje zou krijgen. Ook de reactie van mensen op straat op mijn buik vond ik leuk en gezellig, maar ik voelde me vreselijk!

 

Was je misselijk tijdens je zwangerschap?

Ik ben misselijk geweest vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief uitsloeg tot en met mijn laatste perswee. 

zwangere buik van Jessica Mendel

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Doordat er bij mijn eerste zwangerschap Diabetes geconstateerd werd, moest ik een heel streng dieet volgen. Ik kreeg minstens 4x per dag insuline en moest wel 8x per dag in mijn vingers prikken om mijn bloedwaarde te controleren.

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Met precies 38 weken werden mijn vliezen doorgeprikt en de bevalling opgewekt door middel van weeën opwekkers.

 

Werd het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Een natuurlijke bevalling, maar wel opgewekt dus.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Al ver voordat ik überhaupt wist of ik een tweede kindje zou krijgen, voelde ik dat ik nog een meisje zou krijgen, hoe dan ook. Met 16 weken deden we een geslachtsbepalende echo omdat ik het echt heel bewijs van mijn gevoel wilde.

zwangerschap Jessica Mendel

 

En? Werd het inderdaad een meisje?

Het werd een meisje en haar grote zus wist dat ook al. Ilse zei toen ik 11 weken zwanger was:” Mijn zusje heet Eva.” We waren behoorlijk verbaasd, maar toen met 16 weken bevestigd werd dat het inderdaad een meisje was, was het meteen duidelijk: Eva zat in mijn buik.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Nee, ik heb alles gedaan wat ik kon met hoe ik me toen voelde. Ik wil het gewoon NOOIT meer (over)doen. wink 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Zodra je zwanger bent, is je kindje het belangrijkste. Daarbij is jouw welbevinden en gezondheid ook heel belangrijk, dus zorg goed voor jezelf en (daarmee ook) je kindje. De rest is echt niet zo belangrijk. Laat je helpen en volg je gevoel. Jij bent de mama van dit kindje en jij als enige weet het allerbeste wat je kindje nodig heeft. Daar kan geen boek tegenop!
Geniet.

 

Dank je wel voor dit interview Jessica en voor je prachtige zwangere buikfoto's. Meer weten over Jessica? Volg haar dan op haar blog en op social media via Facebook en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.